En Sıcak Konular

AHMEDİNEJAD'DAN ESAD'A ÇAĞRI

25 Ağustos 2011 23:33 tsi
AHMEDİNEJAD'DAN ESAD'A ÇAĞRI İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, yakın ilişkiler içerisinde olduğu Suriye lideri Beşar Esad'ı muhalefetle diyalog kurmaya çağırdı.

İran'dan Suriye'ye sürpriz çağrı

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, yakın ilişkiler içerisinde olduğu Suriye lideri Beşar Esad'ı muhalefetle diyalog kurmaya çağırdı.Hizbullah'ın Lübnan'dan yayın yapan televizyon kanalı El Manar'a konuşan Ahmedinejad, "Suriye hükümeti ve halkının bir anlaşmaya varması gerekiyor. Halkla lider arasında bir sorun olduğunda iki tarafın oturup bir çözüme ulaşması gerekir" dedi.

İran lideri, "Bir insan, bir diğerini öldürmemelidir, çünkü öldürmek, kim tarafından gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin, Siyonist çıkarlara hizmet eder" ifadesini kullandı.

ESAD: BATININ İSTEDİĞİ ÖDÜNLERİ VERMEYECEĞİZ

Ahmedinejad'ın "Muhalefetle uzlaş" çağrısı yaptığı Esad ise Batılı devletlerin Suriye'nin ödün vermesini istediğini ancak bunun asla gerçekleşmeyeceğini söyledi.

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA'nın haberine göre, Esad, dün ülkenin önde gelen din adamlarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi.

Suriye Cumhuriyet Müftüsü Ahmet Bedreddin Hassun ve Muhammed Ramazan El Buti gibi din adamlarının katıldığı iftar yemeğinde konuşan Esad, son dönemde Suriye'nin üzerindeki dış baskılara değinerek, "Dış baskılar iddia edildiği gibi Batı'nın Suriye halkına ve reformlara verdiği önemden kaynaklanmıyor. Bu baskılar Suriye'nin, Batı'nın bölgede çözemediği bir düğüm olmasından kaynaklanıyor. Suriye'nin ödün vermesini istiyorlar ama bu asla gerçekleşmeyecek" dedi.

Esad, Suriye'nin tanık olduğu olduğu olayları gözden geçirme ve bu olaylardan ülkenin yararına olacak şekilde faydalanma çağrısında bulunarak, "bu olayları aşmak için duygusallık ve tepkiye değil, herkesin işbirliğine ve bilgeliğine ihtiyaçları olduğunu" ifade etti.

"SABİT ADIMLARLA İLERLİYORUZ"

Suriye Devlet Başkanı Esad, konuşmasında, devletin reform yolunda sabit adımlarla ilerlediğine vurgu yaparak, reformların devletin vatandaşlarının huzur ve güvenliğini koruma yönündeki çabalarıyla çelişmediğini sözlerine ekledi.

Esad, din adamlarının vatanı koruma yönünde temel bir rol oynadığına işaret ederek, "Suriye halkının son sözünü söylediğini ve halkın. 'vatan, ilkeler ve din üzerinden pazarlık olmaz' dediğini" söyledi.(Hürriyet Planet)

 

Kaynak: Hürriyet Planet {http://www.hurriyet.com.tr/planet/18578284.asp}



Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,366 µs