En Sıcak Konular

PLAY- OFF SİSTEMİ BU SEZON BAŞLIYOR

23 Ağustos 2011 17:38 tsi
PLAY- OFF SİSTEMİ BU SEZON BAŞLIYOR Spor Toto Süper Lig kulüpleri başkanları ile Türkiye Futbol Federasyonu arasındaki toplantı bitti. Toplantının ardından başkanların adına basın karşısına çıkan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören açıklamalarda bulundu.

Play-off sistemi bu yıl başlıyor!
 
Spor Toto Süper Lig kulüpleri başkanları ile Türkiye Futbol Federasyonu arasındaki toplantı bitti. Toplantının ardından başkanların adına basın karşısına çıkan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören açıklamalarda bulundu.

Demirerön, Spor Toto Süper Lig’de play-off sisteminin bu sezondan itibaren başlayacağını söyledi.

Demirören, rekabet kurulu tarafından kabul edilmek kaydıyla, yayıncı kuruluş Digitürk’ün mukavelesinin prensip olarak 3 sene daha uzatılması için, kulüpler olarak hep beraber imza attıklarını söyledi.

PLAY-OFF SİSTEMİ NASIL OLACAK?

Lig sonunda ilk 4 sırayı alan takımların puanları ikiye bölünecek.. Eğer sonuçlar buçuklu çıkarsa alınan puan yukarıya tamamlanacak.. (Örneğin 79 puan alan takımın puanı ikiye bölündüğünde 39.5 olan puan 40’a tamamlanacak.) Ardından bu 4 takım aralarında çift devreli lig oynayacak ve şampiyon buna göre belirlenecek..

EĞER puan eşitliği olursa, Şampiyonlar play-off grubuna tam puanla gelen takım, buçuklu puanla gelen takımı geçecek.. Eğer iki takım da tam puanla ya da buçuklu puanla gelmiş ise bu durumda da iki ekip arasında tüm sezon oynanan maçlar ele alınacak ve ikili averajda üstün olan rakibini geçecek..

NORMAL sezonu 5 ve 8. sırada tamamlayan takımlar da aralarında çift devreli lig oynayacak.. Ancak bu takımlar oluşturulacak Avrupa Ligi play-off grubuna ‘0’ puanla başlayacak.. Bu ligi 1. bitiren takım, Şampiyonlar play-off grubunu 4. bitiren takımla Avrupa’ya gidecek 5. takım olmak için tarafsız sahada tek maç oynayacak.. Bu karşılaşmanın galibi Avrupa Ligi’ne 4. ön eleme turundan başlayacak.. Şampiyonlar play-off grubunun 3.’sü ise Avrupa Ligi’ne 3. ön elemeden katılacak..

HAFTA ÇARŞAMBA MAÇI VAR!

LİGİN tamamı 15 Mayıs’ta sona erecek.. Yani şampiyon bu tarihte belli olacak... Normal sezon içinde ise 9 hafta çarşamba günü de maçlar oynatılacak ve sezon arası 2 hafta olacak..

ÖTE yandan Türkiye Kupası’nın da statüsü değişiyor.. Buna göre artık grup formatı kalkıyor ve tek maçlı eleminasyon sistemine geçiliyor.. Şampiyon ise Avrupa Ligi’ne katılacak.

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/playoff-sistemi-bu-yil-basliyor/395877/5/Spor}

 



Bu haber 811 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,139 µs