En Sıcak Konular

LİG'DE ''PLAY-OFF TEKLİFİ'' ŞİKE GÜNDEMİNİ DEĞİŞTİRDİ

22 Ağustos 2011 15:43 tsi
LİG'DE ''PLAY-OFF TEKLİFİ'' ŞİKE GÜNDEMİNİ DEĞİŞTİRDİ Lig TV’nin verdiği iftar yemeğinde gündeme gelen Süper Lig için “play-off” uygulaması gündemi bir anda değiştirdi.

Millete play-off sakızı!

TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Türk futbolundaki kara bulutları dağıtmak için hamle yaptı! Yayıncı kuruluş Digitürk’ün önerisiyle gündeme gelen yeni sistemde takımlar fazladan 24 maç daha oynayacak.

Lig TV’nin verdiği iftar yemeğinde gündeme gelen Süper Lig için “play-off” uygulaması gündemi bir anda değiştirdi. 3 Temmuz’da başlayan şike soruşturmasını unutturup futbola ivme kazandırmaya yönelik bu hamle şimdilik hedefini buldu. 3 günden beri gazetelerin manşetlerine taşıdığı, spor programlarında ilk haber olarak tartışılan “Lig TV’nin önerisi” henüz Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nda değerlendirilmedi. İftar yemeğindeki “dost sohbeti”nde gündeme gelen konu, Süper Lig’in tüm taşlarını yerinden oynatacak önerilerle dolu.

İlk 4 takım kapışacak
Futbol camiasını bölen taslakta sistemin şu şekilde yürümesi öngörüldü: Normal sezonu ilk 4 sırada tamamlayan takımlar çift devreli lig usulü oynayacak. Bu takımlar ligde kazandıkları puanların avantajını play-off’ta kullanma hakkını elde edecek. Örneğin ligi 76 puanda ilk sırada bitiren takım play-off mücadelesine 38 puanla başlayacak. 71 puan alan ve dördüncü olan takım ise 35.5 olan puanı yarım puanlık ekleme yapılacak ve 36 puanla play-off grubuna katılacak. Kulüpler böylece bir sezonluk performanslarını play-off’taki maçlarına taşıyacak.

Çarşamba da maç var
Dört takım play-off’ta toplayacağı puanları normal ligden taşıdıkları puanların üzerine ekleyecek ve ilk 2 sırada yer alan ekipler Türkiye’yi Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek. Aynı sistem 5 ve 8. sırada ligi tamamlayan takımların kendi aralarında oynayacakları maçlarda da uygulanacak. Play-off sistemi ile lig 40 haftaya uzayacak ve ekstra 24 maç daha oynanacak. Yeni formatta 9 hafta çarşamba günlerine lig maçı konulacak. Böylece yayıncı kuruluş daha çok maç yayınlayacak ve şike iddialarıyla ortaya çıkan zararını azaltmaya çalışacak.

Kupaya da yeni sistem
Futbol Federasyonu, yeni sistemle ilgili çalışmalarını bir hafta içinde tamamlayarak Süper Lig kulüplerinin görüşlerini alacak. Yeni uygulama zirveye oynayacak takımlar kadar alt sıralardaki ekiplerin de kaderini yakından ilgilendirecek. En çok merak edilen konulardan biri, düşmeyle ilgili uygulamada değişiklik olup olmayacağı. Şu andaki taslakta, son 3 sırayı alan takımların Bank Asya 1. Lig’e düşeceği, Süper Lig’e yükselecek 3 takımın ise eski sistemle belirleneceği yönünde. Türkiye Kupası’nda da grup sistemi kaldırılacak. Takımlar eleme usulüyle yollarına devam edecek. Süper Lig takımları son 32’den itibaren mücadele edecek. Kulüplerin görüşleri alındıktan sonra taslağa son şekil verilecek ve TFF Yönetim Kurulu’na taşınacak.

YÖNETİCİLER NASIL BULDU?

Yıldırım DEMİRÖREN
Play-off sistemini kabul ediyor ve olumlu buluyoruz. Diğer kulüpler de destekliyor. Mehmet Ali Aydınlar ve ekibi günümüz şartlarında yapılması gereken bir icraatı gerçekleştiriyor. Bence ayakta alkışlanacak bir karar.

Sadri ŞENER
Bu federasyon 3 kulübün federasyonu olduğu için bize haber bile vermediler. Tabii ki nasıl bir şey olduğunu bilmiyoruz. Sistemi iyi incelemek lazım. Bu yıl biliyorsunuz 4. ile 1. arasındaki puan farkı oldukça fazlaydı.

İbrahim KIZIL
İyi bir sistem. Çok çalışılmış, araştırılmış bir düzeni önümüze koydular. En azından averajla şampiyonluğu kaçıran takım için bir şans daha olur. Rekabeti artırır. Küme düşmeyle ilgili bir düşünce de var. Ama onun henüz taslak halinde olduğunu belirttiler.

İlhan CAVCAV
Olumlu buluyor ve destekliyorum. Bu düzenleme, heyecanı sürekli canlı tutacak, şaibeyi ortadan kaldıracak. Eskiden 5. ve 6. olan takımın hiçbir iddiası kalmıyordu. Yeni sistemde 8. olacak takım Avrupa şansı bulacak.

Nihat ÖZDEMİR
Mücadeleyi sezon boyu canlı tutabilir. Böylece ligi sekizinci sırada bitiren takımın bile Avrupa’ya gitme şansı olacağı için heyecan sürekli olur. Detaylarını salı günü yapacağımız kulübümüzün yönetim kurulu toplantısında ele alacağız.

Abdurrahim ALBAYRAK
Yeni sistemi tartışmaktan çok iftar yemeklerinde böyle kararların alınması doğru değil. Liglerin başlamasına kısa bir süre kala apar topar bir karar alındı. Bunun eksik ve fazlalarının tartışılması gerekirdi.

HOCALAR NASIL BULDU?

Aykut KOCAMAN
Pozitif bir karar. İlk başta garip karşılanabilir ama ilerleyen süre içerisinde olumlu yansımaları olacaktır. Daha adil bir mücadele olur.

Ziya DOĞAN
Pek alışık olduğumuz bir durum değil. Avrupa’da örneği var mı bilmiyorum. Ama bir gerçek var, alışa gelmiş sistem çok daha iyi. TFF bu düşünce içerisindeyse mutlaka bir bildiği vardır. Bana kalırsa avantajı şöyle sağlar; Anadolu takımları ilk dört içinde olursa şampiyonluk şanslarını korur.

Nurullah SAĞLAM
Anadolu takımlarında fikstür önemli rol oynar. Ligin son haftalarında ilk 4’ü garantileyen takım son haftadaki müsabakalara önem vermeyecektir. Bu da Anadolu takımları arasında haksız bir rekabet ortaya çıkmasına neden olabilir.

Yılmaz VURAL
Play-off sisteminin sonu düşündürücü. Takım koca bir sezon mücadele etmiş şampiyon olmuş. Herkes şimdi birinciliğe değil, ilk dörde girmeye çalışacak. Bu takımları rahatlatır, kaliteyi düşürür. (Haber : İbrahim Kanbur-YENİÇAĞ)

Kaynak:



Bu haber 1,039 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    23,587 µs