En Sıcak Konular

''MAHALLE İMAMLARI'' GELİYOR

21 Ağustos 2011 18:29 tsi
''MAHALLE İMAMLARI'' GELİYOR Diyanet İşleri Başkanlığı, Mahalle İmamlığı Projesi ile camiye gelmeyenlerin de derdini dinlemeye hazırlanıyor.

Mahalle imamlığı geliyor

Diyanet İşleri Başkanlığı, Mahalle İmamlığı Projesi ile camiye gelmeyenlerin de derdini dinlemeye hazırlanıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı; dershane, oturma salonları, konferans salonları gibi mekânlarla insanları günün her saati camiye çekmeye çalışacak.

İrşat programı kapsamında Bursa'ya gelen Cami Hizmetleri Daire Başkanı Yusuf Doğan, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Camilerdeki imamların Peygamber Efendimizin (SAV) misyonunu üstlenen insanlar olduğuna dikkat çeken Doğan, Peygamber Efendimiz (SAV) Medine'de Mescidi Nebi'nin imamı olarak topluma hangi hizmetleri vermişse günümüz imamlarının da aynı hizmeti vermek durumunda olduğunu söyledi. İmamın görevini camiyle sınırlamanın doğru olmadığına dikkat çeken Yusuf Doğan, medyada bir dönem 'aile imamlığı' şeklinde haberler çıktığını ancak kendilerinin 'mahalle imamlığı' konusu üzerinde durduklarını kaydetti.

Camiye gelmeyenlerin de dertlerini dinleyeceğiz
İmamların cami dışında, camiye gelen, gelmeyen büyük, küçük, 7'den 70'e tüm mahalle insanının derdiyle, kederiyle, mutluğuyla hemhal olacağını belirten Doğan, mahalle halkının maddi durumlarından eğitimlerine kadar yanında olacak, onlara rehberlik edecek bir imam profili üzerinde durduklarını dile getirdi. Doğan şunları kaydetti: "Bu esasen bir proje değildir. Peygamber (SAV) nasıl imamsa öyle bir imam olmalı. O (SAV) Medine'de güzide topluluğa imamlık ediyordu. O (SAV) toplumun her kesimiyle çok yakın ilişkide olmuştu. Köyde, mahallede, ilçede nerdeyse bir imam böyle bir misyon böyle bir faaliyet içerisinde olmalı. Caminin de fonksiyon olarak ibadethanenin ötesine geçmesi lazım. İbadethane olarak zaten işlevini görüyor ama caminin aynı zamanda insanların sıkıntılarını atacağı, dertlerini anlatacağı, dini eğitim açlıklarını gidereceği bir merkez olarak çalışması gerekiyor. Mahalle imamlığı bu anlamı içeriyor."

Camileri, 'hayatın kalbi' haline getirecek bir çalışma üzerinde durduklarını vurgulayan Yusuf Doğan, şöyle devam etti: "Zaten ibadethane olarak cami işlevini yerine getiriyor. Ama caminin hayatın kalbi haline gelmesi lazım. Nasıl bünyede kalp arıza gösterirse bünye arızalı oluyor, burada da cami gerçek anlamda işlevini göremezse muhakkak topluma vermesi gerekeni verememektedir. Bunun üzerinde çalışıyoruz. Yaşayan camileri, tüm üniteleriyle ibadethane dışında hanım kardeşlerimizin rahatlıkla hatta çocuklarıyla beş vakit namazlarını kılabilecekleri bir şekle dönüştürme konusunda birtakım çalışmalar var. Dershanesinden oturma salonlarına ve konferans salonlarına kadar konjonktüre göre, metropol şehirde caminin çok aktif bir işlev görmesi gerekiyor. İnşallah camileri hayatın kalbi diyebileceğimiz bir duruma getirmeye çalışacağız."

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/mahalle-imamligi-geliyor-213852.htm}


 



Bu haber 743 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,697 µs