En Sıcak Konular

AZİZ YILDIRIM İDDİA EDİYOR SAVCI YALANLIYOR

21 Ağustos 2011 16:07 tsi
AZİZ YILDIRIM İDDİA EDİYOR SAVCI YALANLIYOR Türkiye’yi sarsan şike soruşturmasının savcısı Mehmet Berk ile Metris’te tutuklu Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın söz düellosu kızıştı. Savcıyı suçlayan Yıldırım, iddialarını yineledi.

Savcı-Yıldırım düellosu kızıştı

Türkiye’yi sarsan şike soruşturmasının savcısı Mehmet Berk ile Metris’te tutuklu Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın söz düellosu kızıştı. Savcıyı suçlayan Yıldırım, iddialarını yineledi.

Şikede yalanlama yarışı
Türkiye’yi sarsan soruşturmanın savcısı Mehmet Berk ile Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım arasındaki duello dün de devam etti.

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, soruşturmayı yürüten özel yetkili savcı Mehmet Berk’in “Son 5 maçın sonucunu biliyorduk” sözlerini söylediği şeklindeki iddialarını tekrarladı. Yıldırım, avukatları aracılığı ile yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yazdığı ve basına da yansıyan mektubunda, tutuklu bulunduğu soruşturmayı yürüten savcı Mehmet Berk’in, Fenerbahçe’nin, ligin son 5 haftasında oynadığı maçların sonuçlarını müsabakalar oynanmadan bildiğini kendisine ve avukatlarına söylediğini ifade ettiğini hatırlatarak, “Bu mektubumun ardından sayın savcı yazılı bir açıklama yaparak, kendisinin böyle bir şey söylemediğini belirtmiş ve benim bunu kendisine karşı kamuoyu oluşturmak adına öne sürdüğümü iddia etmiştir” ifadesini kullandı.

Beni herkes tanır
Savcıyla ilgili ifadelerinin tamamen doğru olduğunu yineleyen Yıldırım, “Bu noktada şunu da samimiyetle belirtmek isterim ki; sevenim de sevmeyenim de benim asla yalan söylemeyeceğimi bilir. Dolayısıyla bu konuda da doğruyu söylememem mümkün değildir. Ancak sayın savcının tüm kamuoyu tarafından bilinen ve hatta günlerce tartışılan bu sözlerini kalkıp bugün yalanlaması, kendisinin nasıl bir soruşturma yürüttüğünün görülmesi açısından da son derece önemli bir örnektir. Buradan hareketle şunun da net olarak bilinmesi gerekmektedir ki, soruşturmanın en başından bu yana gizlilik kararı ihlal edilmiştir. Dosyanın tarafı olmayan TFF’ye bilgilerin verilmesi de bunun net bir örneğidir. Yine benzer şekilde daha ilk günden bizleri kamuoyunun gözünde suçlu ve mahkum ilan etmek adına her tür bilgi basına sızdırılmış ve bizlere karşı bir kamuoyu yaratma çabası içerisine girilmiştir. Bu ruh hali ve görev anlayışı içerisindeki yetkililerin yürütmekte olduğu soruşturma ile ilgili değerlendirmeyi kamuoyuna bırakıyorum.” Yıldırım, açıklamasında ayrıca şehitler için başsağlığı da dileyerek, “Son günlerde aldığımız şehit haberleri tüm ulusumuz gibi bizleri de kahretmektedir. Ramazan ayının bu kutsal günlerinde vatan toprağını savunmak adına canlarını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet, aileleri ve tüm ulusumuza da başsağlığı dileklerimi iletmek istiyorum” dedi.

İşte Berk’in cevabı
Aziz Yıldırım, sorgu aşamasında savcı Mehmet Berk ile arasında geçtiğini iddia ettiği diyalogları Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e mektup yazarak bildirdi. Bunun üzerine Mehmet Berk, Aziz Yıldırım’ın ifadelerinin doğru olmadığını öne süren bir açıklama yaparak, “Yine soruşturmaya konu son 5 maçta şike olduğu ve maçların skorlarını maçlar oynanmadan önce bildiğimiz şeklinde hiçbir ortamda değerlendirme yapılmamış, görüş açıklanmamış olup, buna dair düşünce, yorum ve duyumlar hayal mahsulüdür. Söz konusu asılsız ve gerçek dışı iddiaların temel amacının, soruşturma makam ve mercilerini baskı ve etki altına almak ve kamuoyunu yönlendirmek olduğundan hiçbir kuşku bulunmamaktadır.”

Kaynak:

 



Bu haber 842 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,962 µs