En Sıcak Konular

SİİR'TE KARAKOLA SALDIRI: 2 ŞEHİT

19 Ağustos 2011 11:55 tsi
SİİR'TE KARAKOLA SALDIRI: 2 ŞEHİT Siirt’in Eruh İlçesi’nde PKK’lı teröristler, dün akşam Bilgi Jandarma Karakolu’na roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı.

Siirt'te 2 şehit daha!

2 terörist ölü olarak ele geçirildi...

Siirt’in Eruh İlçesi’nde PKK’lı teröristler, dün akşam Bilgi Jandarma Karakolu’na roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Astsubay İlker Atan ile er Recep Garlı şehit oldu, biri ağır dört er yaralandı.

PKK’lı teröristler dün saat 20.00 sıralarında Siirt’in Eruh ilçesindeki Bilgili Jandarma Karakolu’na roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Askerlerin karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışmada Astsubay İlker Atan ile Er Recep Garlı şehit oldu, erler Esat Avcı, Hakan Çoban, Eyüp Şaşmaz ve Abdulkadir İnce yaralandı. Esat Av-cı’nın durumunun ağır olduğu öğrenildi. Saldırının ardından Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı’ndan kalkan Sikorsky helikopterler bölgeye komandolar indirildi. Ormanlık alana kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyon başlatıldı. Teröristlerin kaçtığı bölgeler Kobra helikopterler tarafından da yoğun ateş altına alındı.

3 PKK’LI ÖLÜ OLARAK ELE GEÇİRİLDİ

Siirt’in Eruh İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin Bilgi Jandarma Karakolu’na roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda biri astsubay 2 asker şehit olurken, 4 asker de yaralanmıştı. Saldırıya askerlerin anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışmada 3 PKK’lı terörist ölü olarak ele geçirilirken, teröristleri sıcak takibin sürdüğü bildirildi.

Pervari’de siviller yaralandı

PKK’lı teröristler aynı saatlerde Pervari ilçesinde Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve bazı kamu binalarına değişik noktalardan roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi, bir roketatar mermisinin isabet ettiği Çevre ve Orman Müdürlüğü binasında yangın çıktı. Güvenlik güçlerinin teröristmeri karşılık vermesiyle çatışma çıktı. PKK’lıların saldırıları sırasında 4 sivil yaralandı. Yaralılardan ikisinin İsmail Erik (15) ve Mehmet Akbulut (12) adlı çocuklar olduğu öğrenildi. Erik’in durumunun ağır olduğu bildirildi. Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı’ndan Sikorsky helikopterlerle ilçeye takviye komandolar indirildi. Kobra tipi helikopterler teröristlerin saldırdığı Telkabavi Mevkii’ni yoğun ateş altına aldı. Zaman sıcak temas sağlandı.

Tunceli’de saldırı önlendi

Tunceli’de de Ovacık ve Pülümür ilçeleri arasındaki Ahpanos Vadisi’nde, jandarma karakollarına saldırı hazırlığında olan 20 kadar PKK’lı tespit edildi. Dün akşam saatlerinde PKK’lıların bulunduğu alanlar Kobra helikopterler tarafından yoğun ateş altına alındı. Bölgeye Sikorsky helikopterlerle Tunceli 4’üncü Komando Tugay Komutanlığı’ndan özel eğitimli birlikler indirildi. Aralarında üst düzey yöneticilerin de bulunduğu belirtilen PKK’lılarla güvenlik güçleri arasında yer yer çatışma çıktığı öğrenildi.

Tunceli'de de 1 terörist ölü olarak ele geçirildi.

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/siirtte-2-sehit-daha/395030/1/Gundem}

 



Bu haber 794 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,102 µs