En Sıcak Konular

GÜVENLİK İHMAL EDİLDİ PKK SALDIRILARINI ARTIRDI

18 Ağustos 2011 12:53 tsi
GÜVENLİK İHMAL EDİLDİ PKK SALDIRILARINI ARTIRDI Terör örgütü PKK, yol kesme, adam kaçırma, vergi adı altında topladığı haracı ödemeyen vatandaşları öldürme yöntemlerine yeniden başvurmaya başladı.

Güvenlik ihmal edildi, PKK saldırıları artırdı

Terör örgütü PKK, yol kesme, adam kaçırma, vergi adı altında topladığı haracı ödemeyen vatandaşları öldürme yöntemlerine yeniden başvurmaya başladı.

Terör örgütünün seçimlerin ardından artan saldırılarında çok sayıda güvenlik görevlisi ve sivil vatandaş hayatını kaybetti. Terör örgütü, yol kesme, adam kaçırma, vergi adı altında topladığı haracı ödemeyen vatandaşları öldürme yöntemlerine yeniden başvurmaya başladı.  Güvenlik uzmanı Doç Dr. Atilla Sandıklı, terörle mücadelede güvenlik tedbirlerinin ihmal edildiğini söyledi.

Türkiye'de uzun yıllar terörle mücadelenin küçümsendiğini dile getiren Sandıklı, terörle mücadelenin geçmişte sadece silahlı kuvvetlere havale edildiğini, bu tutumdan yakın zamanda vazgeçildiğini söyledi. Güvenlik tedbirlerinden vazgeçince terör eskisinden daha fazla artına dikkat çeken Atilla Sandıklı, "Terörü engellemenin başka yolları var, denildi. Birçok araştırma kuruluşu, 'Öcalan'la yapılan müzakere terör örgütüne silah bıraktırır' tezini işledi. Siyasi olarak BDP ile yapılacak müzakerelerin sürece katkı sağlayacağı söylendi. Bu tezler kısmen doğru. Ancak bunlar dile getirilirken müzakere sürecinde terör örgütüne operasyon düzenlemek karşılıklı güveni ve işleyen süreci baltalar dendi. Bu bir hataydı. Zaman içinde terör örgütü halk üzerindeki baskısını ve saldırıları artırdı" dedi.

Güvenlik boyutunda gerekenler yapılmadığı için terör örgütünün inisyatif kazandığını vurgulayan Sandıklı, "Terör örgütü, halk üzerinde otorite kurmaya başladı. Şehirden adam kaçırıp propaganda yaptı. Örgüt, vergi adı altında haraç aldı, vermeyen vatandaşları öldürdü. Halkı sokağa dökmek için çalışmalar yaptı, KCK bu işlevi görüyor. Güvenliği sağlamadığınız zaman , özgürlükleri genişletseniz bile terör örgütü halkı baskı altına alıp, bunun kullanılmasını engelliyor. Terör varken özgürlük nasıl olacak" şeklinde konuştu. Güvenlik sağlanmadığında sosyal politikalarında başarısız olacağının altını çizen Sandıklı, "Güvenliğin olmadığı yere kim yatırım yapacak. Güvenlik olmadığında bölgeye atadığınız memurlar ya öldürülüyor ya kaçırılıyor. Hastanelere ve yurtlara karşı saldırılar oluyor. STK'ların, hatta iktidar partisinin çalışmaları bile engelleniyor" dedi.

Hükümet sonuçları gördü
Terör örgütü elinde silah olduğu sürece saldırılarını ve taleplerini artırdığına dikkat çeken Sandıklı, "Terör örgütü, silah kullanarak pazarlık marşını yükseltmeye çalışıyor. Özerklik talebi bunlardan birisi. Özerklikle Marksist- Leninist yapısını hem Kürt vatandaşlara hem de devlete kabul ettirmek istiyor" ifadesini kullandı.  Güvenliğin ihmal edilmesinin sonuçlarını hükümet gördüğünü söyleyen Doç. Sandıklı "Yeni komuta kademesi yerleşince, bayram sonrasında, gerekli mücadelenin verilmesi gerekiyor. Hükümetin de bu yönde çalışma içinde olduğu anlaşılıyor. Başbakan'ın açıklamaları da bunu gösteriyor. Terörle mücadelede bir sıklet merkezi oluşturmak gerekiyor. KCK ile de hukuki şekilde mücadelenin yapılmalı" şeklinde konuştu.

Dört çalışma birlikte uygulanmalı
Terörü bitirmek için 4 şey birlikte yapılması gerektiğini savunan Sandıklı, yapılması gerekenleri demokratikleşme, sosyoekonomik ve sosyokültürel çalışmalar, bölgeler arasındaki eşitsizliği ortadan kaldırmak, güvenlik ve uluslararası ilişkiler olarak saydı.

Herkes işini yapıyor
Terör örgütünün son aylardaki artan saldırılarını, "Herkes işini yapıyor" diye değerlendiren terör uzmanı Ali Nihat Özcan ise, "Terör örgütü kendine lazım olduğu kadar şiddeti artıyor. Yeni anayasa çalışmalar olacak. Burada hükümeti zorlamak istiyor" dedi.  Terör örgütünün son günlerdeki adam kaçırma, iş makinesi yakma ve haraç vermeyenleri öldürmesi konusuna da değindi.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/guvenlik-ihmal-edildi-pkk-saldirilari-artirdi-213514.htm}



Bu haber 699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,964 µs