En Sıcak Konular

'ORGANİK LİONEL MESSİ'' REAL'İ KRAL KUPASI'NDA DA YIKTI: 3-2

18 Ağustos 2011 12:18 tsi
'ORGANİK LİONEL MESSİ'' REAL'İ KRAL KUPASI'NDA DA YIKTI: 3-2 İSPANYA Kral Kupası Barça’nın. 2-2’nin rövanşında Real’i Nou Camp’ta konuk eden Katalanlar, sahadan 3-2 galip ayrıldı ve kupayı müzesine götürdü.

''Kral'' Barcelona

İSPANYA Kral Kupası Barça’nın. 2-2’nin rövanşında Real’i Nou Camp’ta konuk eden Katalanlar, sahadan 3-2 galip ayrıldı ve kupayı müzesine götürdü.

 Futbolda İspanya Süper Kupası’nda Real Madrid’i 3-2 yenen FC Barcelona, üst üste 3. kez kupanın sahibi oldu.

İki maç üzerinden oynanan ve Santiago Bernabeu’daki 2-2’lik skordan sonra bu gece Nou Camp’a çıkan Real Madrid ve Barcelona, futbolseverlere yine zevkli bir maç izlettirdi. Maçın yıldızı Barcelona’nın Arjantinli futbolcusu Messi, kaydettiği iki golle kupayı takımının müzesine götüren isim oldu.

Her iki takımın da hücumu düşünen bir futbol ortaya koyduğu maçta, Real Madrid özellikle Cristiano Ronaldo ile etkili olmaya çalışırken, 1 gol atan Portekizli futbolcunun 1 şutu da direkten döndü. Sezon öncesi maçlarının hepsini kazanan Real Madrid, bu sezonki ilk yenilgisini aldı.

Barcelona’nın Arsenal’den transferi Cesc Fabregas da 83. dakikada oyuna girerek, Barça formasıyla ilk resmi maçına çıktı.

Bu arada 93. dakikada Messi’ye yaptığı faulden dolayı Real Madridli Marcelo’nun direkt kırmızı kart görmesinin ardından, iki takımın futbolcuları saha içinde ve dışında birbirine girdi. Hakem Borbalan, yedek kulübelerinde oturan Real Madridli Mesut ve Barcelonalı Villa’ya da kırmızı kart göstererek, iki futbolcuyu sahadan attı.

Öte yandan, İspanya futbol tarihinde bu zamana kadar 4 kez (1989, 1990, 1993, 1997) Süper Kupa’da Real Madrid-Barcelona finali oynanırken, bunların hepsinde kupayı Real Madrid kazanmıştı. İlk defa Süper Kupa’da Real Madrid’e karşı üstünlük sağlayan Barcelona, tarihinde 10. kez bu kupayı müzesine götürmüş oldu.

Maçın son saniyelerinde ortalık karıştı. Fabregas'a çok sert giren Marcelo, doğrudan kırmızı kart görünce iki devin teknik kurmayları ve oyuncuları birbirlerine girdi. Yaşanan gerginlikte yumruklar da konuşurken, oyundan çıkan Mesut Özil de kırmızı kartla cezalandırıldı. Higuain, yedek kaleci Pinto'nun boğazına yapıştı. Mourinho, Guardiola'nın yardımcısına bir hareket yapınca, yardımcı da Mourinho'ya vurma girişiminde bulundu. Barça'da da Villa kırmızı kart gördü.

Barcelona’nın Real Madrid’e karşı kazandığı İspanya Süper Kupası’nı değerlendiren Real Madrid teknik direktörü Jose Mourinho, maç sonlarına doğru iki takım arasında çıkan olaylar sırasında Barcelona yardımcı antrenörü Tito Villanova’nın kulağını sıkmasıyla ilgili yöneltilen soruya "Bu beyi tanımıyorum" cevabını verdi.

Süper Kupa’nın Santiago Bernabeu Stadı’nda oynanan birinci maçından sonra ve ikinci maçtan önce basın toplantılarına yardımcısı Aitor Karanka’yı gönderen Mourinho, Nou Camp’ta aldıkları 3-2’lik yenilgiden sonra basının karşısına çıktı.

"Ben sadece kendi takımımdan sorumluyum. Diğerleri benim alanıma girmiyor" diyerek Barcelona ile ilgili yöneltilen hiçbir soruya cevap vermeyen Mourinho, saha içinde çıkan olaylarla ilgili de takımını savundu. Bir gazetecinin "Çıkan olaylarda futbolcularınız tavrı ve Tito Villanova’nın kulağını sıkmanız sizin futbol felsefesine uygun mu?" şeklindeki sorusuna Mourinho, "Bu beyi tanımıyorum" cevabını verdi.

Takımının oyunundan çok memnun olduğunu kaydeden Portekizli teknik adam, "Daha öncede söylemiştim bu yazın en önemli ama sezonun en önemsiz kupası. İyi futbol oynadık ama tabii ki kazanmadığımız için memnun değiliz" dedi. Mourinho ayrıca, bu zamana kadar çalıştırdığı her takımın ikinci sezonunda daha iyi oynadığını belirtip, "Ben her zaman, çalıştırdığım takımlar ikinci sezonda daha iyiler dedim. Barça karşısında gösterdik ki, geçen sezondan daha iyi bir takımız.

Bu sezon daha az mı çok mu kupa kazanacağız göreceğiz. Ama bu akşam Real Madrid baştan sona mükemmel oynadı" dedi.

Maçın uzatma dakikalarında Messi’ye yaptığı faulden dolayı Marcelo’nun kırmızı kart görmesiyle iki takım futbolcuları arasında saha kenarında kargaşa yaşanmıştı. Televizyon kameralarına yansıyan görüntülerde, futbolcuların yanına giden Mourinho, arkası dönük olan Barcelona yardımcı antrenörü Villanova’nın kulağını sıkarken, Villanova ise hemen dönüp Mourinho’yu ittirmişti.

'ORGANİK LİONEL MESSİ!'

Dün akşam yayınlanan Barcelona- Real Madrid maçının sunucusu Ertem Şener yine çok konuşulacak bir cümleye imza attı.

Manchester United - Beşiktaş maçında 'Her yerinden öperim Rüştü' cümlesini kuran ve gündeme oturan Ertem Şener, dün akşam yayınlanan El Clasico maçında yine akıllara kazınacak bir tanımlamu buldu.

Twitter'da en çok konuşulanlar listesinde ilk 5'e giren bu sözün ise çıkış noktası şöyle;

Messi maçta barcelona'nın ikinci golünü çok güzel şekilde atar. Heycanlanan Ertem Şener ise; "Messi, Messi, daha küçücükken çantasında 4 şey taşırdı. Biri defteri, biri kalemi, diğeri silgisi ve plastik topu. Çocukken eğer hormon iğneleri vurulmazsa boyunun 1.40 kalacağını söylediler. Çantasında hormon iğneleriyle dolaştı. Futbola o zamanlarda sarıldı. Kim bilebilirdi ki böyle olacağını? Ama artık hormon mormon kalmadı. Tamamen organik Lionel Messi..." sözlerini sarf etti.

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/kral-8200%3bbarcelona/394881/5/Spor}



Bu haber 843 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,636 µs