En Sıcak Konular

İRAN'LI YETKİLİNİN ''KARAYILAN'I YAKALADIK'' HABERİNİ İRAN YALANLADI

14 Ağustos 2011 16:57 tsi
İRAN'LI YETKİLİNİN ''KARAYILAN'I YAKALADIK'' HABERİNİ İRAN YALANLADI Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ile görüştü. İran Dışişleri Bakanı Karayılan’ın kendileri tarafından yakalandığını doğrulamadı, ellerinde bir bilgi bulunmadığını söyledi.

Dakika dakika iletişim krizi

Orta Doğu coğrafyasını iki gün süreyle merak içinde bırakan, son üç saatinde ise tam anlamıyla bir iletişim krizine dönüşen Murat Karayılan olayı özellikle öğle saatlerinde tam bir muammaya dönüştü. Murat Karayılan’ın yakalandığı haberleri televizyonların haber bültenlerine 12.25 sıralarında düştü. Türkiye, İran Meclis Komisyon Başkanı Burucerdi’nin kayıplara karışmasıyla sonuçlanan kriz ve heyecan dolu üç saati dakika dakika şu gelişmelerle izledi: 12.25: İran Meclis Dışişleri Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucedi’nin, PKK liderlerinden Murat Karayılan’ın yakalandığı haberini Pazar günü gerçekleşen bir komisyon toplantısı arasında gazetecilerin sorusu üzerine teyit ettiği flaş olarak bildirildi. Aynı dakikalarda ise Ankara’ya konuyla ilgili resmi bir bilgi ulaşmadığı açıklandı. İran’ın yarı resmi Mihr haber ajansı Fars Haber Ajansı’na atıfta bulunarak Karayılan’ın İranlı güçler tarafından yakalandığını bildirdi. Her iki ajansın metinlerinde ‘Murat Karayılan’ adı geçti.

12.35: Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı kaynakları Karayılan’ın yakalandığı konusunda kendilerinde bir bilginin bulunmadığını bildirdi.

13.00: Irak’ın kuzeyindeki kaynaklar gazetecilerin soruları üzerine, bir üst düzey kişinin yakalanmış olabileceğini ancak bu kişinin Murat Karayılan olmadığını söylediler.

13.12: PKK’ye yakınlığıyla bilinen ANF "Roj TV’ye konuşan KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, hakkında çıkan haberlere ilişkin açıklama yaptı. Türk basınının İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Burucerdi’ye dayanarak yakalandığına dair haberler geçtiği KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Roj TV’nin flaş olarak duyurduğu habere göre, Karayılan iddiaları yalanladı" diye jet yalanlama geçti.

13.15: Tahran’da görev yapan kimi basın mensupları Burucerdi’nin isim kullanmadığını, sadece terörist örgütün "ikinci adamın" yakalandığından sözettiğine vurgu yaptılar.

13.40: ROJ TV önce Karayılan’la yapılan bir röportajı hemen yayınlayacağını duyurdu, röportajın yayımı daha sonra akşam saatlerine ertelendiğini bildirdi.

14.00: Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun programı sırasında bir soru üzerine "İranla temaslarımız sürüyor" şeklinde bir açıklama yaptığı haber ajanslarınca geçildi.

14.10: ANF, "İran resmi haber ajansı İRNA, Ağrı’da doğal gaz petrol boru hattına yönelik eylemi gerçekleştiren PKK grubunun iki numaralısının yakalandığını yazdı. Söz konusu haber Türk basınında ‘PKK’nin iki numaralısı Karayılan yakalandı’ şeklinde geçti" iddiasında bulundu.

14.50: Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ile görüştü. İran Dışişleri Bakanı karayılan’ın kendileri tarafından yakalandığını doğrulamadı, ellerinde bir bilgi bulunmadığını söyledi. Bu arada Burucerdi’nin kendisine soru soran Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi’ne "Ben böyle bir açıklama yapmadım" dediği ortaya çıktı. Gazetecilerin sözlerini teyit ettirmek istedikleri Aleaddin Burucerdi’ye ulaşamadılar, İranlı politikacı kayıplara karıştı.

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ {http://dunya.milliyet.com.tr/dakika-dakika-iletisim-krizi/dunya/dunyadetay/14.08.2011/1426683/default.htm}

 



Bu haber 704 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,202 µs