En Sıcak Konular

PKK 1 ASKER VE KAYMAKAM ADAYINI KAÇIRDI

14 Ağustos 2011 12:30 tsi
PKK 1 ASKER VE KAYMAKAM ADAYINI KAÇIRDI AKP hükümeti,geçen hafta kaçırılan askerlerimiz için her hangi bir sonuç alamazken, dün de bir askerle bir kaymakam adayı PKK tarafından kaçırıldı.

Kaçırılan askerler nerede 

ABD'nin talimatlarıyla Suriye'ye diklenerek tavır alan Başbakan Erdoğan, aynı tavrı PKK terör örgütüne gösteremiyor. AKP hükümeti, kaçırılan askerlerimiz için her hangi bir sonuç alamazken, dün de bir askerle bir kaymakam adayı daha PKK tarafından kaçırıldı.

9 Temmuz'da Diyarbakır-Bingöl karayolunda Astsubay Abdullah Söpçeler, Uzman Çavuş Zihni Koç ve Sağlık Teknisyeni Aytekin Turhan'ın PKK'lılar tarafından kaçırılmasının ardından yetkililer sessizliğini hâlâ koruyor. Erdoğan 5 Haziran 2006'da Hamas tarafından esir alınan İsrailli asker Gilat Şalit için devreye girerken yaklaşık iki aydır kaçırılan askerler için hiçbir girişimde bulunmuyor. Kaçırılan askerlerin görüntüleri ise geçtiğimiz ay Roj TV'de yayınlanmıştı.

KAÇIRILAN 2 asker ve 1 sağlık teknisyeninden haber alınamazken benzer bir olay da dün yaşandı.

Diyarbakır karayolunu kesen bir grup PKK'lı terörist, kaymakam adayı 30 yaşındaki Kenan Erenoğlu ile Mardin'deki birliğinden izinli olarak memleketi Bulanık'a gitmekte için yola çıkan er, 21 yaşındaki Aykut Çelik'i kaçırdı. Kaçırılanların bulunarak kurtarılması ve teröristlerin ele geçirilmesi için hava destekli büyük bir operasyon başlatıldı.

AKP hükümeti, PKK terör örgütü tarafından kaçırılan askerlerimiz için her hangi bir sonuç alamazken, dün de bir askerle bir kaymakam adayı kaçırıldı.

9 Temmuzda Diyarbakır-Bingöl karayolunda Astsubay Abdullah Söpçeler, Uzman Çavuş Zihni Koç ve Sağlık Teknisyeni Aytekin Turhan'ın PKK'lılar tarafından kaçırılmasının ardından yetkililer sessizliğini hâlâ koruyor.

ABD'nin talimatlarıyla Suriye'ye diklenerek tavır alan Başbakan Erdoğan, adeta böyle bir olay yaşanmamış gibi davranıyor.

Başbakan Erdoğan 5 Haziran 2006'da Hamas tarafından esir alınan İsrailli asker Gilat Şalit için devreye girerken yaklaşık iki aydır kaçırılan askerler için ne hükümet ne de Erdoğan hiçbir girişimde bulunmuyor. Kaçırılan askerlerin görüntüleri ise geçtiğimiz ay Roj TV'de yayınlanmıştı

PKK 1 ASKER VE KAYMAKAM ADAYINI KAÇIRDI

Kaçırılan 2 asker ve 1 sağlık teknisyeninden haber alınamazken benzer bir olay da dün yaşandı.

Diyarbakır karayolunu kesen bir grup PKK'lı terörist, kaymakam adayı 30 yaşındaki Kenan Erenoğlu ile Mardin'deki birliğinden izinli olarak memleketi Bulanık'a gitmek için yola çıkan er, 21 yaşındaki Aykut Çelik'i kaçırdı.

Kaçırılma olayı önceki gün saat 14.30 sıralarında Muş- Kulp karayolunun 35'inci kilometresinde meydana geldi. Muş ve Diyarbakır yönlerinden gelen otomobilleri durduran teröristler, yolcuları indirerek kimlik kontrolü yaptı.

Yaklaşık 40-50 aracın birikmesi üzerine propaganda yapan teröristler, Muş Valiliği'nde Kaymakam adayı olan ve Diyarbakır'a kız kardeşini görmeye gitmek için otobüsün 2 numaralı koltuğunda oturan Kenan Erenoğlu'nu yanlarında götüreceklerini belirttiler.

İNGİLTERE'DE DİL KURSUNA GİTMEYE HAZIRLANIYORDU

Valilikte ilişiğini kesen ve İngiltere'ye dil kursuna gitmeye hazırlanan Erenoğlu'ndan sonra teröristler, yine iddiaya göre Mardin'de 7 aylık asker olan ve Muş'un Bulanık İlçesi Gümüşpınar Köyü'ne ailesini ziyarete gitmek için Diyarbakır'dan otobüse binen Aykut Çelik'i de aldı. Aykut Çelik'in evli ve eşinin hamile olduğu ifade edildi.

Vali Ali Çınar, olayın öğrenilmesinden sonra Cumhuriyet Başsavcısı, İl Jandarma Komutanı, Emniyet Müdürü ile toplantı yaptı. Kaçırılanların bulunarak kurtarılması ve teröristlerin ele geçirilmesi için operasyon sürdürülüyor.

Öte yandan, Lice-Kulp ilçeleri arasındaki Tepeköyü mevkiinde TürkTelekom'un internet hattını döşeyen özel bir firmaya ait iki araç da terör örgütü PKK'lılarca yakıldı.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=kacirilan-askerler-nerede&id=21057}

 



Bu haber 1,007 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,333 µs