En Sıcak Konular

OGÜN SAMAST PİŞMAN OLMADIĞI İÇİN İNDİRİM YAPILMADI

13 Ağustos 2011 13:04 tsi
OGÜN SAMAST PİŞMAN OLMADIĞI İÇİN İNDİRİM YAPILMADI Dink’in katili Ogün Samast’ı 22 yıl 10 ay hapis cezasına çarptıran İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi, gerekçeli kararını tamamladı. Samast’a, azmettiricileri söylemediği ve pişman olmadığı için indirim yapılmadığı anlatıldı.

Pişmanlık duymadı, indirim yapılmadı!

Dink cinayetinde gerekçeli karar açıklandı...

Dink’in katili Ogün Samast’ı 22 yıl 10 ay hapis cezasına çarptıran İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi, gerekçeli kararını tamamladı. Samast’a, azmettiricileri söylemediği ve pişman olmadığı için indirim yapılmadığı anlatıldı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katil zanlısı Ogün Samast’ı “Tasarlayarak adam öldürmek ve ruhsatsız silah bulundurmak” suçlarından 22 yıl 10 ay hapis cezasına çarptıran İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi gerekçeli kararını tamamladı. 51 sayfalık gerekçeli kararda Ogün Samast hakkında 20 Nisan 2007 tarihli iddianame ile açılan davanın İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesine açılan davada Ogün Samast’ın diğer yaşı büyük sanıklarla yargılanmaya başlandığı ancak 6008 sayılı yasa ile çocukların Özel Yetkili mahkemelerde yargılanmasının yasaklanması ile dosyasının ayrılarak davanın çocuk mahkemesine gönderildiği belirtildi.

Tahrik nedeni değil

Samast’ın, Hrant Dink aleyhine yürütülen kampanyalardan etkilenerek tahrik olduğu, bu tahrikin meydana getirdiği hiddet ve şiddetli elemin etkisi altında Dink’i öldürme isteği uyandığı iddiasına ilişkin ise olayda haksız tahrik koşullarının bulunmadığı vurgulandı.

Kararda, “Yazılı veya görsel medya tarafından Hrant Dink’in yazmış olduğu birtakım yazılarla onun aleyhine haberler yapılmasının Suça Sürüklenen Çocuk açısından ceza hukuku anlamında tahrik olarak kabulü mümkün değildir” denildi.

Kararda failin azmettireni ortaya çıkarması halinde indirim yapılabileceği hatırlatılarak, Yasin Hayal ve diğer sanıkların emniyet birimleri tarafından tespit edildiği bu kişileri açıklayan Samast olmadığı için cezasında bir indirim yapılmadığı anlatıldı. Kararda çok önceden öldürme kararı verildiği bu karada sebat ve ısrar edildiği, aradan belirli bir süre geçmesine rağmen bu karardan dönülmediği ve yargılama sırasında aradan 4,5 yıl geçmesine rağmen olay mahallinin Samast tarafından ayrıntıları ile bilindiğinin mahkeme tarafından sorulan sorulara verdiği cevaplardan anlaşıldığı belirtilerek bu durumun olay yerinde önceden keşif ve inceleme yapıldığını açıkça gösterdiği vurgulandı.

Tavrı indirime engel

Kararda, “Trabzon’dan olaydan en az birkaç gün önce İstanbul’a gelmesi karşısında eylemin tasarlanarak işlediğinin kabulü gerekmiş ve bu nedenle Samast’ın temel cezasının ağırlaştırılmış müebbet olarak belirlenmiştir” denildi.

Samast’ın 17 yaşını doldurmadığı gözetilerek ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının 21 yıl 6 ay hapis cezasına indirildiği anlatırlırken, kararda suçun işleniş biçimi, işlendiği yer ve zaman, meydana gelen zarar ve tehlikenin ağırlığı, suç kastının yoğunluğu, Samast’ın kişiliği ve yargılama sürecinde takınmış olduğu tavırlar gözetildiğinde cezayı hafifletecek nedenler bulunmadığı belirtildi.

Pişman olmadı

Karada ayrıca, yasak silah taşıma suçundan Samast’a 1 yıl 4 ay hapis ve 600 lira para cezası verildiği ancak Samast’ın yargılama sürecinde takındığı tavırlar, pişmanlık gösterdiğine dair ve bir daha suç işlemeyeceği yolunda mahkemece kanaat oluşmadığı bu nedenle hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya hapis cezasının ertelenmesi gibi hükümlerin uygulanmasına yer olmadığına karar verildiği belirtildi.

Hrant Dink’i gözünü kırpmadan vuran Ogün Samast, çıktığı hiçbir duruşmada pişman olduğuna dair bir ifadede bulunmadı. Samast, aksine suçu yazılı ve görsel basına atmıştı.(Elif ALTIN / VATAN İSTİHBARAT)

 

O gün o işi yapmasaydın be  Ogün! - Tıklayınız

 http://www.mirhaber.com/artikel.php?artikel_id=255

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/pismanlik-duymadi-indirim-yapilmadi/393934/1/Gundem}

 



Bu haber 1,247 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,832 µs