En Sıcak Konular

''İRTİCA GELDİ HANIMMM!!!''

12 Ağustos 2011 22:19 tsi
''İRTİCA GELDİ HANIMMM!!!'' Her Ramazan ayında okumaya alışık olduğumuz, son yıllarda azalan oruç dayağı haberleri yine medyada yer bulmaya başladı.

Yine irtica geldi!

Kısa şort dayağı haberinde adı geçen kızın, otobüste darp edilmediği, bir kişiye tokat atıp aracı terk ettiği ortaya çıktı. Konuya son noktayı Hürriyet yazarı Özdemir İnce önceki günkü yazısında "İrtica ev sahibi oldu" diyerek koydu.

Her Ramazan ayında okumaya alışık olduğumuz, son yıllarda azalan oruç dayağı haberleri yine medyada yer bulmaya başladı. Erzurum'da bir kadının Ramazan ayında sigara içtiği nedeniyle darp edildiği haberi medyada yer aldı. İstanbul'da bir kızın kısa şort giydiği için darp edildiği haberi yapıldı. Olayın görgü tanığı bir kişi ise İbrahimoğlu'nun bir yolcuya tokat attığını, otobüs şoförünün "karakola çekeyim mi sorusu üzerine aracı terk ettiğini aktarıyor. Geçmişte "irtica hortladı, laik yaşam elden gidiyor" propagandası yapılmak için kullanılan bu tarz haberlerin yayınlanmasının ardından, ilk irtica uyarısını Hürriyet yazarı Özdemir İnce, "İrtica ev sahibi oldu" diyerek yaptı.

Sigara Dayağı
Erzurum merkeze Bağlı Yakutiye ilçesinde, 5 Ağustos'ta meydana gelen olayda iddiaya göre, bir yabancı şirkette çalışan Z.B., erkek arkadaşı İ.M. ile sokakta yürürken etrafta kimsenin olmadığı sırada sigara yaktı. Sigarasından birkaç nefes alan Z.B.'ye karşıdan gelen M.Y. ve B.G., "Sigarayı söndür terbiyesiz" diyerek müdahale etti. Olay yerine gelen polis 4 kişiyi emniyete götürdü. Adliyeye sevk edilen taraflar birbirinden şikayetçi oldu. Doğan Haber Ajansı'na açıklama yapan Z.B. adlı kadın, "İmam Hatip Lisesi mezunuyum, Kur'an-ı Kerim'i hatmettim" açıklamasında bulundu.

Olaydan 10 gün sonra basında
İkinci olayda ise, İstanbul'da Beşiktaş bayan voleybol takımı alt yapı oyuncusu 19 yaşındaki Nurcan İbrahimoğlu'na, otobüste şortlu olduğu için dayak atıldı. Vatan gazetesinin haberine göre, üzerinde basketbol sporcularının giydiği bir şort bulunan genç kız, bacaklarını otobüste önündeki boşluğa doğru uzattı. Erkek yolculardan biri İbrahimoğlu'nun yanından geçerken önce uzattığı ayaklarına vurdu, ardından da otobüste birçok boş yer varken genç kızın yanına oturdu. İbrahimoğlu'yla tartışan şahıs, genç kıza yumruk attı. İbrahimoğlu olayın ertesi günü Ayazağa'daki polis merkezine gitti, ancak karakolda kimsenin kendisiyle ilgilenmediğini iddia etti. Ardından Şişli Adliyesi Adli Tabipliği'ne giden İbrahimoğlu, dudağındaki patlağa rağmen kendisine darp raporu verilmediğini iddia etti, genç kız, yaşadıklarına isyan etti.

Nurcan İbrahimoğlu olayın 28 Temmuz akşamı Bahçeköy- 4. Levent otobüsünde olduğunu iddia ediyor.  Vatan gazetesi ise İbrahimoğlu'nun başından geçtiği iddia edilen olayı 10 gün sonra haber yaptı. Diğer gazetelerde haberi Vatan gazetesinden alıntıladı. Haberlerde, Nurcan İbrahimoğlu'nun olaydan hemen sonra niye karakola gitmediği, olayın üzerinden 8- 10 gün geçtikten sonra Vatan gazetesine konuşan İbrahimoğlu'nun, bu kadar zaman neyi beklediğine dair bir bilgi yok.

İbrahimoğlu olayı çarpıtılmış
on5yirmi5.com adlı haber sitesinin görgü tanığı olan İETT şoförüne dayandırarak verdiği habere göre ise olay şöyle oldu: Arbede çıkınca aracı durduran şoför kavga edenlerin yanına gitti. 'Şoförün burada ne oluyor?' diye sormasının ardından vatandaşlar ise "Bayan oturduğu yerden ayağını otobüsün ilerleme boşluğuna doğru uzattı. Darüşşafaka durağından binen 3 yolcu da bayanın ayağına takıldı. Ayağına takılan yolcu özür dilemesine rağmen bayan tartışmayı sürdürdü. Tartışma devam ederken üstelik özür dileyen yolcuya tokat attı ve sonra arbede çıktı" ifadelerini kullanıyor. İETT şoförünün kendisine 'Ne yapalım' diye sorması ve 'İsterseniz karakola çekeyim isterseniz polis çağıralım' demesinin ardından ise N. İbrahimoğlu aracı terk ediyor.

İrtica ev sahibi oldu
Oruç ve şort dayağı haberlerinin ardından beklenen irtica yazısı Hürriyet yazarı Özdemir İnce'den geldi. İnce, 10 Ağustos tarihli yazısında, "Prof. Dr. Yılmaz Esmer'in başkanlığında, Bahçeşehir Üniversitesi tarafından yapılan "Dünya Değerler Araştırması"nın sonuçları irticanın kiracı olmaktan çıkıp ev sahibine dönüştüğünün acı bir kanıtı" dedi. İnce yazısında, "İrtica, Suudi Arabistan'a gelemez çünkü anadan doğma irtica tarafından yönetilmektedir. İrtica denen şey, her zaman, İran molla devrimi gibi olmaz. Türkiye'deki gibi yavaş yavaş, aheste aheste gelir... Bir kadın oruç tutmadığı için linç edilme tehlikesi yaşıyorsa, irtica gelmemiş midir?!" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/yine-irtica-geldi-212823.htm}

 



Bu haber 728 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,589 µs