En Sıcak Konular

PKK KÜRTLERİ DEĞİL KENDİ ÇIKARLARINI TEMSİL EDİYOR

11 Ağustos 2011 19:13 tsi
PKK KÜRTLERİ DEĞİL KENDİ ÇIKARLARINI TEMSİL EDİYOR Sürekli olarak dış güçler tarafından Türkiye'ye karşı kullanılan PKK terör örgütü, sözde savunuculuğunu iddia ettiği Kürt halkını kendi çıkarları doğrultusunda kullanıyor.

Kürtleri değil kendi çıkarlarını temsil ediyor

Sürekli olarak dış güçler tarafından Türkiye'ye karşı kullanılan PKK terör örgütü, sözde savunuculuğunu iddia ettiği Kürt halkını kendi çıkarları doğrultusunda kullanıyor.

MİT raporuna yansıyan Kandil Dağı'ndaki 3800 PKK'lının 1500'ünün Suriyeli olduğu bilgisi ve terörist başı Öcalan'ın yakalandığı yıldan bu yana PKK'nın Suriye'de hiçbir terör eyleminde bulunmaması PKK-Suriye işbirliğini ortaya koyuyor. Terör Uzmanı Dr. Ali Nihat Özcan, PKK'nın Kürt halkının değil de sadece kendisi ve dış destekçilerinin çıkarlarını temsil ettiğine dikkat çekti.

PKK, Suriye ile çatışamaz
Terör Uzmanı Özcan, PKK'ya 22 yıl açıktan destek veren Suriye'nin elinde PKK'yı zora sokabilecek belgeler olabileceğini iddia etti. Özcan, "Devletler bu tür terör örgütlerine çıkarları için yardım ederler. Suriye, 1977-1999 yılları arasında PKK'ya her türlü yardımı yaparak Türkiye'ye karşı kullandı. Ancak değişen konjonktürle beraber 1999'da PKK'ya destek vermekten vazgeçti. Sonraki süreçlerde PKK zaman zaman Suriye'deki Kürt unsurları Esad yönetimine karşı kullanmaya çalışsa da bundan kısa sürede vazgeçti. Belki de Esad yönetiminin elinde PKK'yı zora sokacak belgeler vardır. 2003'ten sonraki süreçte PKK Türkiye ve İran'da giriştiği terör eylemlerini Suriye'de de yapmak istemiyor. Ancak kendi çıkarlarına uygun bir fırsat oluştuğu takdirde Suriye'de de terör faaliyetlerine girişecektir" diye konuştu.

PKK işine geleni görüyor
Suriye, 1977-1999 yılları arasında PKK'ya kapılarını açtı. Türkiye'ye karşı kullandı. PKK da Suriye Kürtlerinden bazılarını Kandil'e çıkardı. PKK, tüm demokratik haklardan yoksun bırakılan, 400 binine vatandaşlık bile verilmeyen 2 milyon Suriye Kürdünü unuttu. 1978 yılında kurulan PKK, Leninist ve Marksist ideolojiyle Kürt halkın sözde savunuculuğunu misyon edinmiş görüntüsü verdi. Hafız Esad döneminde PKK'nın sığınağı durumuna gelen Suriye, PKK'yı Türkiye'ye karşı destekledi. Ancak Kürt halkının sözde savunuculuğunu yapan PKK, Suriye'de yaşayan 2 milyon civarındaki Suriye Kürdünü görmezden geliyor.

Suriye PKK'yı Türkiye'ye karşı kullandı
Dr. Ali Nihat Özcan : "Suriye, 1977-1999 yılları arasında PKK'ya her türlü yardımı yaparak Türkiye'ye karşı kullandı. Ancak değişen konjonktürle beraber 1999'da PKK'ya destek vermekten vazgeçti. Esad yönetiminin elinde PKK'yı zora sokacak belgeler var. 2003'ten sonraki süreçte PKK Türkiye ve İran'da giriştiği terör eylemlerini Suriye'de de yapmak istemiyor."

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/kurtleri-degil-kendi-cikarlarini-temsil-ediyor-212743.htm}



Bu haber 700 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,241 µs