En Sıcak Konular

DEMİRTAŞ: ''ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜ TARTIŞMAYA AÇILMALI''

11 Ağustos 2011 13:12 tsi
DEMİRTAŞ: ''ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜ TARTIŞMAYA AÇILMALI'' Barış ve Demokrasi Partisi Grup Başkanı Selahattin Demirtaş, İmralı’da müebbet hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılmasının tartışmaya açılmasını istedi.

‘Öcalan’ın özgürlüğü tartışmaya açılmalı’

Demirtaş, Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılmasının tartışmaya açılmasını istedi

 Barış ve Demokrasi Partisi Grup Başkanı Selahattin Demirtaş, İmralı’da müebbet hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılmasının tartışmaya açılmasını istedi. NTV’nin sorularını yanıtlayan Demirtaş, hükümetin Kürt sorununun çözümü için yeni adımlar atması gerektiğini söyledi. Demirtaş, şöyle konuştu: “Yeni bir adım atılmadıkça Abdullah Öcalan’ın İmralı’ya giden heyetle görüşmeyeceğini belirterek, Hükümet ‘Süreç tıkandı, ben görüşmem’ dememelidir. Gerekirse açıktan müzakereleri yürütmelidir. Öcalan’ın koşullarını düzeltmelidir. Hatta özgürlüğü dâhil olmak üzere her şeyi tartışmaya dâhil olmalıdır hükümet. Yani biz bu ölümleri mi izleyeceğiz yoksa artık gerçekten de barışı konuşup kan davası ruh halihden çıkacak mıyız? Biz ‘hükümet taviz versin, devlet bölünsün, toplum parçalansın’ demiyoruz. Bunlar taviz değildir. Bunlar barışa doğru giden yolda atılcak makul adımlardır. Bunun tartışmasını vermek Türkiye’ye zarar vermez. Ama bakın her gün insanlar ölürken çaresizce izlemek de heralde hiç birimizin arzuladığı bir şey değildir. Çareler bunlardır işte.”

Savcı: 'KCK davası başka ile alınsın’

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın KCK soruşturması kapsamında düzenlenen 4 ayrı operasyonda gözaltına alınan ve aralarında BDP’li 12 belediye başkanı ile milletvekillerinin de bulunduğu 152 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşma nedeniyle Diyarbakır adliyesi etrafında sıkı güvenlik önlemleri alınırken, bazı caddeler araç trafiğine kapatıldı. Duruşmada savunma yapması istenen sanıklar yine Kürtçe konuşunca Mahkeme Başkanı “Kürtçe olduğunu düşündüğümüz bir dilde konuştu” diyerek tutanağa geçirtip, mikrofonu kapattırdı. Duruşma savcısı ise davanın geldiği aşama itibariyle mahkemenin hukuki ve fiili olarak görevini yerine getiremediğini, bu nedenle davanın başka bir ile nakli için gerekli mütalaanın hazırlanması amacıyla süre istedi. Mahkeme, davanın başka bir ile nakli için gerekli olan mütalaanın hazırlanması için savcıya süre verilmesini kararlaştırarak duruşmayı 25 Ağustos’a erteledi.

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/ocalanin-ozgurlugu-tartismaya-acilmali/393519/9/Siyaset}



Bu haber 663 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,837 µs