En Sıcak Konular

HASAN IĞSIZ PAŞA ''İNTERNET ANDICI DAVASI''NDA TUTUKLANDI

11 Ağustos 2011 12:57 tsi
HASAN IĞSIZ PAŞA ''İNTERNET ANDICI DAVASI''NDA TUTUKLANDI "Kamuoyunu yönlendirme amaçlı internet siteleri" davası kapsamında haklarında yakalama emri çıkartılan 14 sanıktan biri olan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız tutuklandı.

Iğsız Paşa da tutuklandı 

"Kamuoyunu yönlendirme amaçlı internet siteleri" davası kapsamında haklarında yakalama emri çıkartılan 14 sanıktan biri olan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız tutuklandı.Önceki gün teslim olan emekli Albay Fuat Selvi de , tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Kamuoyunu yönlendirme amaçlı internet siteleri " davası kapsamında haklarında yakalama emri çıkartılan 14 sanıktan biri olan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız, sabah saatlerinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine geldi.

Adliyeye Çırağan Caddesi üzerindeki savcı ve hakimlerin kullandığı kapıdan avukatıyla birlikte giriş yapan Iğsız, daha sonra mahkeme yazı işleri müdürlüklerinin olduğu kata çıktı. Burada 15 dakika kalan Iğsız, öğleden sonra gelmesi söylenince adliyeden ayrıldı. Emekli Org. Iğsız öğle saatinde yeniden adliyeye geldi ve tutuklandı. Iğsız, adliyedeki işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

TUĞAMİRAL ALAETTİN SEVİM YAKALAMA KARARINA İTİRAZ ETTİ

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 'İnternet Andıcı'iddianamesinin kabulü ile birlikte Tuğamiral Alaettin Sevim'in de aralarında bulunduğu 14 sanık hakkında yakalama kararı çıkartmıştı. Sevim'in avukatları yakalama kararının kaldırılmasını talep etti. Kararın kaldırılmaması halinde ise müvekkillerinin sağlık durumu sebebiyle yakalama kararının geri bırakılmasını talep etti.

HUKUKTA YOK SAYILACAK BİR KARAR

Yakalama kararı ile savunma hakkının çiğnendiğini ifade eden Sevim'in avukatları dilekçelerinde, " Yakalama kararını veren mahkeme bu dosyanın sanıklarının daha önce aynı soruşturma ile ilgili tutuklanmamış olmalarını görmezden gelmiştir. Sayın mahkeme hukukta yok sayılacak bir karar ile yakalama emri vermiştir. Mahkemenin bu kararı hiç kuşkusuz Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 5. maddesinde düzenlenen özgürlük hakkına da aykırılık oluşturmaktadır " dedi.

YAKALAMA KARAR KALDIRILSIN

Sevim hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasını talep eden avukatlar kararın kaldırılmaması halinde ise dilekçenin bir üst mahkeme olan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesini istedi. Sevim'in avukatları, bir üst mahkemeden ise 'müvekkillerinin sağlık durumu sebebiyle yakalama kararının geri bırakılmasını'talep etti.

14 İSİM HAKKINDA YAKALAMA KARARI

92 sayfalık İnternet Andıcı iddianamesini hazırlayan özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız, 22 sanık hakkında yakalama emri çıkarılmasını istemişti. 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi savcı Kansız'ın talebini değerlendirerek sonuca bağlamış ve 14 isim hakkında yakalama kararı vermişti.

O isimler ise; YAŞ kararıyla Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı'na atanan eski Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler, Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat Daire Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, Eski 1'inci Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Eski Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu (Balyoz'dan da tutuklu), Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Alaettin Sevim, Korgeneral Mehmet Eröz, Tümgeneral Mustafa Bakıcı, Albay Ziya İlker Göktaş, Albay Hulusi Gülbahar, Albay Cemal Gökçeoğlu, Albay Sedat Özüer, Emekli Albay Fuat Selvi, TSK'de sivil memur olan Mehmet Bülent Sarıkahya...Bu kişilerden önceki gün teslim olan emekli Albay Fuat Selvi de , tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=21019&haber=igsiz-pasa-da-tutuklandi}

 



Bu haber 723 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,956 µs