En Sıcak Konular

DAVUTOĞLU'NDAN TELEFON DİPLOMASISI

11 Ağustos 2011 09:54 tsi
DAVUTOĞLU'NDAN TELEFON DİPLOMASISI Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 6 saatlik Beşşar Esad görüşmesinin ardından Ankara dönüşü ilk önce Başbakan Erdoğan ile gece yarısı buluşarak Şam izlenimlerini anlattı. Ardından da ABD; Almanya. Brezilya ve Ürdün Dışişleri bakanlarıyla telefonla görüştü

Davutoğlu'ndan telefon diplomasisi 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 6 saatlik Beşşar Esad görüşmesinin ardından Ankara dönüşü ilk önce Başbakan Erdoğan ile gece yarısı buluşarak Şam izlenimlerini anlattı. Ardından da ABD; Almanya. Brezilya ve Ürdün Dışişleri bakanlarıyla telefonla görüştü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'den dönen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye dönüşü ile görüştü. Başbakan Erdoğan'ın, Keçiören Subayevleri'ndeki konutunda gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.

ŞAM İZLENİMLERİNİ ANLATTI

Öte yandan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile yaptığı görüşmeye ilişkin izlenimlerini telefonla bazı mevkidaşlarına aktardığı bildirildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Brezilya Dışişleri Bakanı Antonio de Aguiar Patriota ve Ürdün Dışişleri Bakanı Nasır Cude ile telefonda görüştü.

Bakan Davutoğlu'nun muhataplarının talebi üzerine izlenimlerini aktardığı belirtildi.

Kaynaklar, Almanya'nın AB üyesi, Brezilya'nın BM Güvenlik Konseyi üyesi ve Ürdün'ün Suriye'ye komşu bir Arap ülkesi olması dolayısıyla görüşmelerinin önem taşıdığına dikkati çekti.

Davutoğlu'nun dün de İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ve Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil ElArabi ile birer telefon görüşmesi yaptığı belirtildi. 

DAVUTOĞLU'NUN SURİYE ZİYARETİ LÜBNAN BASININDA

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Suriye ziyareti Lübnan gazetelerinde de geniş bir şekilde yer aldı.

Essafir gazetesinde, birinci sayfadan Suriye lideri Beşşar Esad ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun görüşme sırasında çekilen fotoğrafı eşliğinde verilen haberde, "Suriye ile Türkiye arasında diyalog yeniden kuruldu. Öncelik istikrar" başlığı yer aldı.

Haberde Ahmet Davutoğlu'nun, Suriye yönetimine Türkiye'nin mesajlarını açık olarak verdiği görüşlerine yer veriliyor. Suriye Devlet Başkanı Esad'ın ise, ülkedeki terörist gruplara asla müsaade etmeyeceklerini ve istikrarı korumak için gerekenleri yapacağını söylediği belirtildi.

Gazetede yer alan haberde, görüşmenin olumlu bir havada gerçekleştiği ve önce heyetler, sonra da Esad ve Davutoğlu arasında 3'er saat sürdüğü kaydedildi.  

Ennahar gazetesi ise, "Davutoğlu Şam'a şiddeti durdurması için kısa bir süre verdi" başlığıyla, görüşmeleri birinci sayfadan geniş olarak okurlarına duyurdu. 

Görüşme sırasında Davutoğlu'nun, bundan sonra atılması gereken adımlar konusunda Türkiye'nin bütün düşüncelerini detaylı olarak anlattığı ve akan kanın bir an önce durması gerektiğini söylediği belirtildi. 

El Mustakbel gazetesi ise birinci sayfadan verdiği haberde, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun Suriye'ye yaptığı ziyarette, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yazılı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ise sözlü mesajını Esad'a ilettiğini duyurdu.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=21024&haber=davutoglu-39ndan-telefon-diplomasisi}

 



Bu haber 753 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,368 µs