En Sıcak Konular

VURAL: ''PKK'YA SABIRLI SURİYE'YE SABIRSIZ''

11 Ağustos 2011 12:51 tsi
VURAL: ''PKK'YA SABIRLI SURİYE'YE SABIRSIZ'' MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Başbakan'ın ifadeleri, Suriye'ye yapılabilecek muhtemel bir müdahaleyi meşrulaştırma araçlarından başka bir şey değildir" dedi.

PKK'ya sabırlı, Suriye'ye sabırsız 

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Başbakan'ın ifadeleri, Suriye'ye yapılabilecek muhtemel bir müdahaleyi meşrulaştırma araçlarından başka bir şey değildir" dedi.

Vural, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin bölgede "küresel güçlerin oyunlarının taşeronu haline dönüştürüldüğünü" savundu. Türkiye burada bir siyasi lawrence görevi üstlenmemesi gerektiğini belirten Vural, Terör örgütünün beslenmesine yol açan idareye karşı 'sabrın sonuna geldik' diyemeyen, bugün Suriye'ye neden 'sabrın sonuna geldik'diyebiliyor "diye eleştirdi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, " Sayın Başbakan'ın ifadeleri, Suriye'ye yapılabilecek muhtemel bir müdahaleyi meşrulaştırma araçlarından başka bir şey değildir " dedi.

Vural, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin bölgede " küresel güçlerin oyunlarının taşeronu haline dönüştürüldüğünü " savundu. Türkiye'nin Suriye ile politikasını " sabrın sonuna geldik " diyerek sil baştan yaptığını ileri süren Vural, " Sayın Başbakan'ın ifadeleri, Suriye'ye yapılabilecek muhtemel bir müdahaleyi meşrulaştırma araçlarından başka bir şey değildir  dedi.

"Türkiye burada bir siyasi Lawrence görevi üstlenmemelidir" diyen Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Irak'ta, Kandil'de bizi bölmeye çalışan, askerlerimizi, polislerimizi vuran terör örgütünün orada beslenmesine yol açan idareye karşı 'sabrın sonuna geldik'diyemeyen, bugün Suriye'ye neden 'sabrın sonuna geldik'diyebiliyor. 

Orada ABD'nin nüfuzu var diye mi? Yoksa Türkiye, dış dünyada etnik ve mezheplere dayalı bir yönetim anlayışı çerçevesinde reform yapılmasını isteyerek, Türkiye'de de bununla ilgili yeni reformların ortaya çıkarılmasının meşruiyetini mi sağlıyor?

Birileri kalkar 'ey Başbakan önce güvenlik sonra açılım olmaz, siyasal çözüm yapın, Anayasa reformu yapın, etnik kimliklere göre tanımlamanız lazım, terörü sonlandırmanız için PKK'nın siyasallaşması lazım, dayatılan talepleri kabul etmeniz lazım'deyip tersine bunları kullanırsa Başbakan ne söyleyecek, ne diyecek?"

Ortadoğu ve Kuzey Afrika'nın küresel güçlerin av alanı haline dönüştürüldüğünü belirten Vural, "Türkiye'de iz sürüyor adeta" dedi.

Başbakanlıkta dış güvenlik ile ilgili yapılan toplantıyı anımsatan Vural, "Çok özel bir toplantı. Böyle bir toplantının yapıldığı ortamda ABD Büyükelçisi Başbakanlık'ta. Kimi inandırıyorsunuz? Ahmet Davutoğlu kalkıyor ve 'biz kimsenin mesajını iletmedik'diyor. Külahıma anlat sen. Ne işi var orada? Bir utançtır.

Kararlar acaba ABD'nin isteğiyle mi alınıyor?" diye sordu.

Vural, Türkiye'nin, "dış güçlerin Suriye'ye müdahalesini meşrulaştırmak için bir araç olarak kullanıldığını" ileri sürdü.

Türkiye'nin bu çatışmadan uzak durmasını isteyen Vural, "Acaba hükümet 1 Mart tezkeresini reddeden Meclisin diyetini Suriye'ye müdahaleyi meşrulaştırmak için mi kullanmaktadır?" diye sordu.

Vural, Başbakan Erdoğan'a "Diyet borcun varsa bile kabul etme. Bu millet  sana yüzde 49,8 oy verdi. Bu oyun hakkını ver. ABD'nin menfaatleri doğrultusunda hareket edeceğine bu gücü millet için kullan" diye seslendi.

-EKONOMİK GELİŞMELER-

Ekonomik gelişmelere de değinen Vural, uygulanan politikalar neticesinde hükümetin Türkiye'yi dış şoklara açık hale getirdiğini savundu. 

Özel borcun yüksek olduğu bir ülkede dövizin bu kadar artmasının önemli yükler getireceğini söyleyen Vural, "Sonuçta kazanan yine sıcak paracılar olacak. Anlaşılan Türkiye sıcak para modeliyle kalkınmasını finanse etmeye devam edecek. Bu politikanın sürdürülebilir bir tarafı yoktur" diye konuştu.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=21025&haber=pkk-39ya-sabirli-suriye-39ye-sabirsiz}

 



Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    13,946 µs