En Sıcak Konular

ARDA TURAN ATLETİCO MADRİD'Lİ OLDU

10 Ağustos 2011 13:35 tsi
ARDA TURAN ATLETİCO MADRİD'Lİ OLDU Milli yıldız, sarı-kırmızılılara 12 milyon öneren İspanyol ekibinin yıllık 3 milyon Euro’luk teklifine ‘evet’ dedi. Terim’in bırakmak istememesine rağmen Aysal dün A.Madrid CEO’su Miguel Angel Gil ile bir araya gelip el sıkış

Adios Arda

G.Saray Kaptanı, Türk futbol tarihinin en yüksek bonservis bedeliyle Atletico Madrid’li oldu

Milli yıldız, sarı-kırmızılılara 12 milyon öneren İspanyol ekibinin yıllık 3 milyon Euro’luk teklifine ‘evet’ dedi. Terim’in bırakmak istememesine rağmen Aysal dün A.Madrid CEO’su Miguel Angel Gil ile bir araya gelip el sıkıştı.

G.Saray’da Arda Turan dönemi sona erdi. Geçen sezondan beri milli yıldızın peşini bırakmayan İspanyol ekibi Atletico Madrid, 24 yaşındaki oyuncuyu 12 milyon Euro bonservis bedeli karşılığı renklerine bağladı. İşte Türk futbol tarihine geçecek olan G.Saray Kaptanı’nın Atletico Madrid’e transferinin günbegün perde arkası:

UZUN süre önce G.Saray’dan ayrılmayı kafasına koyan genç yıldız, Terim’in dümene geçmesiyle aslında bu fikrinden vazgeçmişti. Ancak ondan bir türlü vazgeçmeyen bir kulüp vardı: Atletico Madrid... Milli oyuncuyu transfer etmek için fırsat kollayan İspanyollar, 10 gün önce Çeşme 7800 Otel’de tatil yapan ve daha önce 2.4 milyon Euro önerdikleri Arda’ya yeni bir teklifle geldiler: Yıllık 3 milyon Euro... Bu rakam karşısında bir süre düşünen Arda, Madrid’li yetkililere ‘tamam’ cevabını verdi. Ve böyle bir teklif geldiğini yine Çeşme’de tatilde bulunan hocası Fatih Terim’in kulağına gidecek şekilde tiyatro ve sinema oyuncusu Demet Akbağ ile eşi Zafer Çika’ya anlattı. Ardından tatilini tamamlayan 24 yaşındaki yıldız oyuncu İstanbul’a döndü ve soluğu Florya’da aldı. İdman öncesi Terim’le bir araya gelip kendisine gelen teklifi ileten Arda, İmparator’a “Hocam benim ayaklarım Florya’ya geri geri geliyor. Buradasınız diye geliyorum. Gitmek istiyorum ama son söz sizde” dedi. Terim’in yanıtı gayet net oldu: “Seni bırakmam, sen benim oğlumsun. Bu takım için önemlisin. Sözleşmeni de iyileştireceğiz.”

BU görüşmenin akabinde sarı-kırmızılılar 1 gün sonra kaptanlarına yeni bir teklif sundu. Yılda 2 milyon Euro garanti ve maç başı 10 bin Euro alan Arda’ya önerilen rakam yıllık 2.5 milyon Euro garanti+maç başı 20 bin Euro. Bu öneriye bozulan milli yıldız “Bu Melo’nun aldığı garanti para. Daha fazlasını Elano’ya, Lincoln’e, Baros’a ödediniz. Ben kaptanım. Bana bunu mu layık görüyorsunuz?” diyerek uzlaşmacı bir tavır sergileyemeceğinin sinyallerini verdi. Pazar günü de önce Ali Dürüst’ü, ardından Ünal Aysal’ı arayarak “Derdim para değil. Avrupa’da oynamak istiyorum. Önümü açarsanız sevinirim” sözleriyle gemileri yaktığını belli ediyordu.

ARDA’DAN gelen beklenmedik bu isteğe kızan Aysal, Terim’i arayıp “Ben yarım gönülle oynayacak futbolcu istemiyorum. Hocam biz bu Arda’yı bırakalım” diyerek bu durumdan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Ancak oyuncusunu ne olursa olsun bırakmak istemeyen İmparator’un yanıtı yine çok net oldu: “Başkanım Arda’yı bırakmayalım. Bizim için önemli futbolcu. Hem psikolojik hem teknik olarak ona ihtiyacımız var.”

GİTMEYİ kafasına koyan Arda, pazartesi günü yönetici Ali Gürsoy’u arıyor ve “Ağabey ben gitmek istiyorum. Ama 4 milyon Euro garanti para verirseniz kalırım” diyor. Bunun ardından yönetim kanadında “Gitmek mi istiyor, kalmak mı anlamadık. Hani derdi para değildi” düşüncesi öne çıktı ve salı günü görüşmek üzere A.Madrid’in CEO’su Miguel Angel Gil, İstanbul’a davet edildi. 4GÖRÜŞME öncesi dün saat 15.00’te Aysal, Terim ve Dürüst bir araya geldi. Bu buluşmada Terim, Arda’yı bırakmak istemediğini yineledi. Ancak Aysal “Aklı dışarda olan biriyle çalışmanın ne sana ne bize faydası olmaz” diyerek Arda’nın yolunu açacağının sinyallerini verdi. Ardından 17.00’de yönetim kurulu toplantısına giden Aysal, burada konuyla ilgili kimseye bir şey demeden 18.45’te kulüp binasından ayrılıp Ali Dürüst ve Ali Gürsoy’la beraber Four Seasons Otel’e geldi. Arda’nın menajeri Ahmet Bulut ve Gil ile bir araya gelen başkan, İspanyol ekibinin teklifine evet dedi ve 20.15’te el sıkışılıp protokol imzalandı.

SÖZLEŞMENİN detaylarına gelirsek; A.Madrid bu transfer karşılığında 12 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek. Bunun 6 milyonu peşin, kalan 6 milyonu ise 1 sene içinde ödenecek. Ayrıca İspanyol ekibi La Liga’yı ilk 7 içinde bitirirse bonus olarak 1 milyon Euro daha sarı-kırmızılıların kasasına girecek. Arda da yıllık 3 milyon Euro karşılığı 5 senelik sözleşme imzalayacak.

Nuri’yi solladı

ATLETICO Madrid’in Arda için G.Saray’a ödeyeceği 12 milyon Euro, bir Türk futbolcu için ödenen en yüksek bonservis bedeli olacak.. Bilindiği gibi daha önce Nihat Kahveci 5 milyon Euro’ya Real Sociedad’a, Mehmet Topal 5.5 milyon Euro’ya Valencia’ya, Fatih Tekke 7.5 milyon Euro’ya Zenit’e, Gökdeniz Karadeniz 8.7 milyon Euro’ya Rubin Kazan’a ve son olarak da Nuri Şahin 10 milyon Euro’ya Real Madrid’e gitmişti..

4 sezonda sadece 1 kupası var!

2006-07’DEN bu yana alt yapısından yetiğiştiği G.Saray’ın A Takımı’nda görev yapan Arda, ilk sezonunda ve üstelik 18 yaşındayken 36 maça çıktı ve 8 gol atıp, 12 de asist yaptı.. 2007-08’de 44 maçta 8 gol ve 12 asist ile oynayıp, G.Saray’daki ilk ve tek şampiyonluğunu yaşayan 23 yaşındaki yıldız, 2008’de G.Saray’ın, Kayseri’yi yenip Süper Kupa’yı aldığı maçta ise kadroda değildi..

2008-09 sezonunda 46 maçta 11 gol, 10 asist, 2009-10’da 47 maçta 11 gol, 21 asist ve geçen yıl da 19 maç 6 gol 2 asistle oynadı Arda.. Yani Arda G.Saray’da çıktığı 192 maçta 44 gol, 57 asistle oynadı.

Evini Guti buldu!

İSPANYOL ekibinin uzun uğraşları sonucu Atletico Madrid’e gitmeyi kabul eden Arda Turan’a ilk yardım Beşiktaşlı yıldız oyuncu Guti’den geldi. Bugünkü Estonya maçının ardından İspanya’ya gidip yapılacak sağlık kontrolü sonrası imza atması beklenen milli yıldızın Madrid’de oturacağı evi Guti’nin bulduğu öğrenildi.(GÖKMEN ÖZDEMİR / VATAN)

 

Kaynak: GAZETEVATN {http://haber.gazetevatan.com/adios-arda/393361/5/Manset}


 



Bu haber 767 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,955 µs