En Sıcak Konular

ŞAM'DAN ERDOĞAN'A SERT ÇIKIŞ

8 Ağustos 2011 10:33 tsi
ŞAM'DAN ERDOĞAN'A SERT ÇIKIŞ Başkan Beşşar Esad’ın siyasi danışmanı Dr. Shaaban “Davutoğlu sert mesaj getirirse karşılığını da alır” dedi.

ŞAM ERDOĞAN’A SERT ÇIKTI!

Başkan Beşşar Esad’ın siyasi danışmanı Dr. Shaaban “Davutoğlu sert mesaj getirirse karşılığını da alır” dedi.
“Hoşgeldin” demeyecekler
BaŞbakan Erdoğan’ın Esad yönetimine yönelik “Sabrın son anlarına geldik ve bunun için de Salı günü (yarın) Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu Suriye’ye gönderiyorum” yönündeki sözleri, Suriye’nin başkenti Şam’dan da aynı sertlikle karşılık buldu.
 
“Terörle mücadele ediyoruz”
BeŞŞar Esad’ın danışmanı Dr. Bouthina Shaaban, “Eğer Türk Dışişleri Bakanı Suriye’ye sert bir mesaj iletecek olursa sivil, ordu ve polise karşı silahlı terör gruplarının acımasız saldırılarını kınamayan Türkiye’nin tutumu konusunda kesin cevap alır” ifadesini kullandı.
 
Esad’dan Erdoğan’a tokat gibi cevap
Suriye, Erdoğan’ın Esad ile görüşmek üzere görevlendirdiği Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nu hoş karşılamayacağını açıkladı. Esad’ın Siyaset ve Medya Danışmanı Dr. Bouthina Shaaban: Türkiye’ye aynı sertlikle cevap veririz.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye’ye yönelik “Sabrın son anlarına geldik ve bunun için de Salı günü (yarın) Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu Suriye’ye gönderiyorum” yönündeki sözlerine Şam’dan sert yanıt geldi. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın Siyaset ve Medya Danışmanı Dr. Bouthina Shaaban, “Eğer Türk Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Suriye’ye sert bir mesaj iletecek olursa Türkiye’nin tutumu konusunda daha kesin bir yanıt alır” şeklinde konuştu.

İlişkiler devam etsin
Suriye medyasına göre, Dr. Bouthina Shaaban, yarın Şam’a gitmesi beklenen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Şam’a “sert bir mesaj” götürmesi beklentileri üzerine tepki gösterdi. Shaaban, şu ifadeleri kaydetti:
 “Eğer Türk Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Suriye’ye sert bir mesaj iletecek olursa sivillere, ordu ve polis üyelerine karşı silahlı terörist grupların acımasız öldürmelerini ve cinayetlerini kınamayan Türkiye’nin tutumu konusunda daha kesin bir yanıt alır. Türkiye Suriye’nin meselelerini tarihi ve kültürel ilişkiler nedeniyle dışişleri sorunu olarak düşünmezse, Suriye dostlar arasında danışmayı her zaman hoş karşılar. Ancak, Suriye kesin olarak Suriye’nin içişlerine tüm bölgesel ve uluslararası müdahale girişimlerini reddetti.”
Yaptığı katliamları haklı çıkarmaya çalışan Esad da “Yol kesen, kentleri kapatan ve halkı terörize eden kanun dışı kişilere karşı harekete geçmek, vatandaşlarının güvenliğini savunmak ve yaşamını korumakla yükümlü olan devletin bir zorunluluğudur” diyerek kendini savundu.

Tarihi görevimiz
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Cumartesi düzenlenen bir iftar yemeğinde şu açıklamalarda bulunmuştu: Bugüne kadar birçok konuda ’Acaba halledebilir miyiz?, Acaba söylenenler yerini bulur mu?’diye çok sabrettik. Ama artık burada da sabrın son anlarına geldik ve bunun için de bu süreç içinde salı günü (yarın) Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu’nu Suriye’ye gönderiyorum. Kendileriyle orada gerekli olan görüşmeleri yapacaklar. Bu görüşmelerde mesajlarımız artık kendilerine kararlı bir şekilde iletilecektir. Bundan sonraki süreç verilecek cevaba ve uygulamaya göre şekillenecektir. Çünkü biz Suriye konusunu bir dış mesele olarak, bir dış sorun olarak görmüyoruz. Suriye meselesi bizim bir iç meselemizdir. Çünkü bizim Suriye ile 850 kilometre sınırımız var, akrabalık, tarih, kültür bağlarımız var. Dolayısıyla burada olanlar, bitenler bizim asla seyirci kalmamıza fırsat vermez. Tam aksine oradaki sesleri duymak zorundayız, duyuyoruz ve tabii ki gereğini de yapmak durumundayız.

 

Kaynak:




Bu haber 865 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,973 µs