En Sıcak Konular

VURAL: ''BU ORDUNUN İÇİNE FİTNE SOKMAKTIR''

6 Ağustos 2011 12:22 tsi
VURAL: ''BU ORDUNUN İÇİNE FİTNE SOKMAKTIR'' MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM'de düzenlediği basınla sohbet toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi.

Vural: "Bu ordunun içine fitne sokmaktır"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, "Uzatmalar olmasaydı yeni Genelkurmay Başkanı zor bir başlangıç yapardı. İyi başlangıç oldu" sözlerine, "Bu ordunun içine fitne sokmaktır. Bu orduyu siyasileştirmektir. Eğer doğrusu o idiyse niye daha önceki görüşmelerde çözmediniz, bilek güreşi mi yapıyorsunuz" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM'de düzenlediği basınla sohbet toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi.

-"LIGHT APO"-
 
Vural, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, Kemal Burkay ile yaptığı görüşmedeki fotoğrafa dikkat çekerek, şöyle dedi:
 
"Ertuğrul Günay'ın, herhalde kendince milli kahraman olarak gördüğü Kemal Burkay'ı otelinde ziyaretinde tahammül edemedikleri resim Atatürk resmi. Kemal Burkay içeri giriyor, Atatürk dışarı çıkacak. Bakanların sıraya girerek methiyeler dizdiği bu adam kim? Her biri makamında kabul etmek için randevu alıyor. İşte iyi polis kötü polis, İmralı canisinden şimdi diyorlar ki bu "light Apo' diye söylüyorlar" dedi.
 
-"İKİNCİ HABUR"-
 
İkinci Habur benzetmesi yapan Vural, şöyle dedi:
 
"Habur'da o yargılama yapılırken Türk bayrağı ve Atatürk resmi vardı Gümrük odasında, o resim ve bayrak indirilmişti problem olmasın diye bugün de Türkiye Cumhuriyetinin bakanlarının yaptığı görüşme yaptığı ortamda Atatürk'ün resmini kamufle etmek için bayrağımız kullanılmakta. İşte bu ikinci Habur'dur.

Birinci Habur'da devlet töreniyle teröristleri karşıladılar şimdi ikinci Habur açılımıyla Kemal Burkay'ı, federasyoncuyu, bulunmaz Hint kumaşı olarak AKP'nin siyasal Kürtçü politikalarının adeta eşbaşkanı olarak topluma sunma gayreti içinde oldular. Hangi dış güçlerin figüranı olarak Türkiye'ye gönderildi. Siyasiler tarafından, bakanlar tarafından karşılanması ve Atatürk'ün resminin dahi kamufle edilmek istenmesi önümüze konulan hain senaryonun bir parçasıdır."

-"BU ORDUNUN İÇİNE FİTNE SOKMAKTIR"-
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, "İyi bir başlangıç oldu" sözünü hatırlatan Vural, şöyle dedi:
 
"Cumhurbaşkanı'nın bugün bir gazeteciye verdiği demeçte, "İyi bir başlangıç oldu, onun için' diyerek bu makamları siyasileştirmenin ne anlamı var. Yapacak idiyseniz o zaman söyleseniz ne olurdu, Cumhurbaşkanı kalkıp bir de iyi bir başlangıç oldu Özel'e, biraz sıkıntı olacaktı, işte bu ordunun içine fitne sokmaktır. Bu orduyu siyasileştirmektir. Eğer doğrusu o idiyse niye daha önceki görüşmelerde çözmediniz, bilek güreşi mi yapıyorsunuz."
 
-"BU SÜREÇLERİ SİYASİLEŞTİRMEKTİR"-

YAŞ sürecini değerlendiren Vural, şöyle dedi:
 
"Bu bakımdan eski Genelkurmay Başkanı'nın isteğini yapmayıp yeni Genelkurmay Başkanı döneminde bunu yapmak bu süreçleri siyasileştirmek demektir, bunlar doğru değildir. 'Ordu lağvedilsin' diyenler bugün 'en büyük asker bizim askerimiz' diye yazılar yazabiliyorlar, konuşma yapabiliyorlar. Bu noktada nerdeyse ordunun sivilleşmesi için belki de Genelkurmay Başkanı'nın bile sivil olmasını isteyenler olabilecektir."

-"TORNİSTAN YAPIYORLAR"-
 
Suriye'deki gelişmeleri de değerlendiren Vural, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın konuşmalarını hatırlatarak, "Şimdi ne oldu ABD istemiyor, tornistan yapıyorlar hemen ABD istemiyorsa ben de ABD'nin bölgedeki jandarması olacağım diyerek bugün geldiğimiz noktada AKP yeni bir rolü özümsemiş gözükmektedir" dedi.
 
-BULGARİSTAN DIŞINDA TÜM ÜLKELER MECLİSLERİNİ CANLI YAYINLIYOR -
 
Meclis TV ile ilgili Meclis Başkanlığı'ndan bilgi ve belge istediğini belirten Vural, "Dünyadaki bütün uygulamaların aksine Türkiye'deki parlamentonun sesini kısmaya çalışıyor. 30 ülke içerisinde Bulgaristan'ın dışında bütün ülkeler Genel Kurul çalışmaların tamamını canlı olarak yayınlıyor" dedi.

-ALMAN PARLAMENTER KENDİ GEÇMİŞİNE BAKSIN-
 
Bir basın mensubunun, "Alman parlamenteri yeni Genelkurmay Başkanı'nın savaş suçlusu olduğuna dair açıklama yapmış, ne diyorsunuz?" sorusuna Vural, "Haddini bilsin ne karışıyor Alman milletvekilleri, kendilerine baksınlar. Savaş suçlularını kendi tarihlerinde arasınlar. Türk milletine hakaret etmelerini umarım TBMM Başkanı gerekli cevabı da kendisi verir" dedi.
 
-MERKEZ BANKASI-
 
Merkez Bankası'nın kararlarının hatırlatılmasına Vural, "Gerçekten bir varmış bir yokmuş. Usta çıktı teğet bile geçmeyecek dedi, Türkiye'nin halini görüyorsunuz" dedi.
 
-GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NI ÇEVRE BAKANLIĞINA BAĞLASINLAR-
 
Bir basın mensubunun, "Genelkurmay Başkanlığı'nın Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanmak istenmesi taleplerini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Vural, şöyle dedi:
 
"Başbakanlık aşağı bir yer mi? Bunu anlayabilmiş değilim. Çevre Bakanlığı'na mı bağlayacaklar. İhtiyaçlara göre belirlenmesi lazım. Bu millet için önemli bir kurumu böyle top gibi oynamak buraya bağlansın, şuraya bağlansın birisi de kalkıp Çevre Bakanlığına, mıntıka temizliği yapıyorlar diye Çevre Bakanlığına bağlansın diyebilir.

Kurumları bağlamak, aşağılamak istemek doğru değildir."

-YENİ ANAYASA-
 
Yeni anayasa çalışmaları konusundaki soruya da Vural, "Daha bir şey yok. Anayasa konusunda makale hazırlıyorlarmış. Karın gurultusuyla anayasa yapılmıyor" dedi.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=20985&haber=vural-34bu-ordunun-icine-fitne-sokmaktir-34}



Bu haber 677 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,454 µs