En Sıcak Konular

AKP EN SON TSK'YA EL ATTI!

31 Temmuz 2011 14:19 tsi
AKP EN SON TSK'YA EL ATTI! Devletin tüm kurumları AKP'lileştirildi. YÖK'ü değiştirmekle işe koyulan AKP hükümeti, Emniyet Teşkilatı ve Yüksek Yargı'dan sonra, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni de istediği gibi dizayn etti.

'Her şey tamam...' 

Devletin tüm kurumları AKP'lileştirildi. YÖK'ü değiştirmekle işe koyulan AKP hükümeti, Emniyet Teşkilatı ve Yüksek Yargı'dan sonra, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni de istediği gibi dizayn etti.

GENELKURMAY Başkanı ve kuvvet konutanları, AKP'nin askeri dizayn planına tepki göstererek istifalarını topluca sunmasının ardından şimdi gözler Türk Silahlı kuvvetleri'nin yeni komuta kademenin nasıl şekilleneceğine çevrildi. Genelkurmay Başkanlığı koltuğuna Orgeneral Necdet Özel'in oturması kesinleşti.Şimdi "Yeni kuvvet komutanları kim olacak" sorusunun cevabı aranıyor. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na kıdemli orgenerallerden biri atanacak.

KUVVET komutanlığına atama yapılabilmesi için ordu komutanlığından bir ismin gelmesi gerekiyor. Özel'den sonra kıdemlerine bakıldığında EDOK Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ardından da Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Aslan Güner ve 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu geliyor. Hükümetin orgeneraller Berk ve Güner'e sıcak bakmadığı bu nedenle komutanlığa en yakın isim olarak Orgeneral Kıvrıkoğlu'nun adı ağır basıyor.

Özel'in yolu geçen yıl açılmıştı

ORGENERAL Necdet Özel, geçen yılki YAŞ'ta Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na önerilmişti. Ancak bu göreve atandığında Genelkurmay yolu kapanacağı gerekçesiyle bu öneri Gül tarafından reddedilmişti

Orgeneral Koşaner, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ile birlikte 20 Şubat'ta Hasdal Askeri Cezaevi'nde tutuklu bulunan "Balyoz Darbe Planı" davası sanıklarına yaptığı ziyarette, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel'in bulunmaması dikkat çekmişti.

Koşaner'den çok ağır suçlamalar

GENELKURMAY Başkanlığı görevinden emekliliğini isteyen Orgeneral Işık Koşaner, veda mesajı yayınladı. Koşaner mesajında, "Soruşturma ve uzun süreli tutuklamaların bir amacının da Türk Silahlı Kuvvetleri'ninsürekli gündemde tutularak, kamuoyunda bir suç teşkilatı olduğu izleniminin yaratılmaya çalışıldığı, bunu fırsat bilen yanlı medyanın da her türlü yalan haber, iftira ve suçlamalarla yüce ulusumuzu kendi silahlı kuvvetlerine karşı tavır almaya teşvik ettiği dikkatlerden kaçmamaktadır" dedi.

TSK'daki deprem dış basında

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin zirvesindeki deprem dış basında da son dakika olarak duyuruldu. İngiliz yayın kuruluşu BBC, "Türk ordu şefleri toplu şekilde istifa etti" başlığı attı. New York Times ise "Türk ordusunun en üst düzey komutanları ani bir kararla istifa mektuplarını sundu. Gelişme, silahlı kuvvetlerle İslamcı kökenli hükümet arasındaki derinleşen krizin yeni bir işareti olarak değerlendiriliyor" yorumunu yaptı.

Krizin baş aktörü AKP zihniyeti

MHP Lideri Bahçeli, "TSK'nın geleneksel hiyerarşik yapısını alt üst etmeye kararlı olan AKP zihniyetinin, bugünkü bunalımın baş aktörü olduğu açık ve nettir. Son gelişmelerden TSK'nın yeniden dizayn edilmek istendiği anlaşılmaktadır" dedi.

BAHÇELİ, Genelkurmay Başkanı ve üç Kuvvet Komutanı'nın emekliliklerini istemesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada "Bu olağan dışı gelişmenin ciddi bir devlet krizine kapı araladığı gün gibi ortadadır. Esasen siyasi iktidarın yargının AKP'lileştirilmesinden sonra gözünü Türk Silahlı Kuvvetleri'ne diktiği ve bundan kaynaklanan gerilimlerin önlenemez ve yönetilemez bir aşamaya geldiği anlaşılmaktadır" dedi.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=-39her-sey-tamam-39&id=20920}

 



Bu haber 722 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,446 µs