En Sıcak Konular

''İSLAMİ TERÖR'' SAPLANTISI BATI'YI KÖR ETTİ

29 Temmuz 2011 10:41 tsi
''İSLAMİ TERÖR'' SAPLANTISI BATI'YI KÖR ETTİ Belçika'da ırkçılıkla mücadele alanında en muteber kurum sayılan CGKR, dünyada geniş yankı uyandıran Norveç'teki kanlı saldırıları değerlendirdi.

'İslami terör' saplantısı Batı'yı kör etti

Belçika'da ırkçılıkla mücadele alanında en muteber kurum sayılan Irkçılıkla Mücadele ve ve Eşit Haklar Merkezi (CGKR), dünyada geniş yankı uyandıran Norveç'teki kanlı saldırıları değerlendirdi.

CGKR Başkanı Jozef De Witte, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Batı'nın 'İslami terör' saplantısından dolayı yanı başında gerçekleşen terör olaylarına karşı 'duyarsız' kaldığını ifade etti. 76 kişinin hayatına mal olan saldırıyı 'korkunç' olarak değerlendiren De Witte, "Yakında onuncu yılını dolduracak olan 11 Eylül (2001) saldırıları Batılı toplumu o kadar derin sarstı ki, var güçleriyle sadece 'İslami teröre' odaklandılar. Bu ise nispi körlüğü beraberinde getirdi. Örneğin Belçika'da toplumu derinden yaralayan son yıllardaki birçok terör olayının ardında ya aşırı sağ ya da aşırı sol anlayış yer aldı. Gerçek tehlikenin varlığı gözlerden kaçtı. Hatta 'yabancı avına çıkan' Hans Van Temsche gibi saldırganlar gündüz vakti eline silah alarak sokakta karşısına çıkan yabancıları kurşunladı ki, Belçika tarihinde ilk defa bir katil zanlısı 'ırkçılık motifiyle cinayet işlemekten' hüküm yedi.'' şeklinde konuştu.

Aşırı sağ partilerin sorumluluğu var
Saldırıyı gerçekleştiren Anders Behring Breivik'in alkış beklediğini ifade eden Jozef De Witte, Avrupa'daki İslam karşıtı aşırı sağcı partilerin Norveç'teki çifte saldırıda sorumluluklarının olduğu görüşünde. De Witte ''Her ne kadar başta Belçika'daki ırkçı parti Flaman Menfaati (VB) gibi aşırı sağcı partiler kendileriyle Norveçli katil zanlısı arasına mesafe koymaya çalışsalar da yıllardır oluşturdukları yabancı düşmanı ve İslam karşıtı havayla Norveç'teki saldırılardan bu çevreler de sorumludur. İnsanları kin ve nefrete sevk etmek günümüz teknolojisinde lokal bir olgu olarak kalmıyor. Etkileşim inanılmaz boyutlarda. Saldırganı sadece 'çılgın' diye tanımlayarak yıllar içinde oluşturulan havadan sıyrılmak mümkün değil." dedi.

Avrupa'nın İslamlaşacağı iddiası gerçek değil
Aşırı sağ çevrelerin sürekli gündeme getirdiği Avrupa'nın İslamlaştığı iddialarına katılmadığını kaydeden Irkçılıkla Mücadele ve Eşit Fırsatlar Merkezi (CGKR) Başkanı Jozef De Witte, '' İslamiyet'in Avrupa'yı 'ele geçireceğine' inanmıyorum. İslam Avrupa'da kritiğe tabi tutulabilmelidir diğer tüm inanışlar gibi fakat Müslümanların inançlarından ötürü hedef alınmaları kabul edilemez. İslam Avrupa'nın yadsınamaz bir parçasıdır. Batı toplumlarının içinde yaşayan bir dindir. Demokrasinin değer ve kuralları çerçevesinde diğer dini inanışların olduğu kadar İslamiyet'in de anayasal güvence altında olduğu muhakkaktır.'' dedi.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/-islami-teror-saplantisi-bati-yi-kor-etti-211036.htm}

 



Bu haber 714 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,538 µs