En Sıcak Konular

ULUSOY, GENEL KURULUN ŞEKLİNE TEPKİ GÖSTERDİ

17 Ocak 2008 14:04 tsi
 ULUSOY, GENEL KURULUN ŞEKLİNE TEPKİ GÖSTERDİ Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, bugün toplanan genel kurulun ''olağanüstü'' olması gerektiğini belirterek, hukuki bir hata yapıldığını savundu.

 ANKARA - Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, bugün toplanan genel kurulun ''olağanüstü'' olması gerektiğini belirterek, hukuki bir hata yapıldığını savundu.
     Başkan Ulusoy, İstanbul Bakırköy 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin atadığı ''ihtiyati tedbir'' kurulunun isteğiyle yapılan genel kurulun, olağanüstü olması gerektiğini ifade ederek, ''Olağanüstü genel kurulda gündeme madde ekleyemeyeceklerini bildiklerini için, genel kurulu 'olağan' topladılar. Böyle şey olmaz. Bu genel kurul olağanüstüdür. Futbol Federasyonu'nun olağan genel kurul tarihleri bellidir. Yılda bir kez olağan mali genel kurul toplanır, 4 yılda bir de başkanlık seçimi yapılır'' diye konuştu.
     Futbol Federasyonu eski başkanlarının oy haklarının ellerinden alındığını vurgulayan Ulusoy, ''Bu nasıl bir mantıktır, anlamak mümkün değil. Bu federasyona bir günlük bile başkanlık yapan insanların burada bulunan genel kurul delegelerinden ne farkı var? Bana göre eski başkanlara büyük haksızlık yapıldı. Halim Çorbalı ağabeyimiz eski başkan olarak oy hakkı bulamadığı için Gençlerbirliği OFTAŞ Spor Kulübü'nden delege gösterilmiş. Gerçekten çok yazık'' dedi.
     Haluk Ulusoy, federasyon başkanlığına kendisinden sonra gelecek kişiye iki çift sözünün olacağını belirterek, ''Ona diyeceğim ki, şayet Avrupa Şampiyonası'nda final oynayamazsan, federasyona gelirim ve hesabını sorarım'' ifadesini kullandı.
     Türk futbolunun teknik kadrosuyla, halkıyla, futbolcusuyla bir sinerji oluşturduğunu ve kendisine inandığını vurgulayan Ulusoy, ''Bu sinerjiyi bozmaya kimin ne hakkı var?'' dedi.
     ''Nedir bu acele, haziran ayında mali genel kurulumuz var. İstemiyorsanız kutsal emanetinizi teslim eder gideriz, istiyorsanız devam ederiz. Bu kadar basit'' diye konuşan Ulusoy, sözlerini şöyle tamamladı:
     ''Benden sonra koltuğa oturacak adam, Avrupa Şampiyonası'nın neyini hak etmiş, neresinde olmuş da gelip oturacak. Belki de federasyonun yerini bilmeyen bir adamı federasyon başkanı olarak göreceğiz. Bakalım benden sonra kim icazet alıp başkan olacak.''


Bu haber 400 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,253 µs