En Sıcak Konular

TÜRKİYE ŞEHİTLERİNE AĞLIYOR

16 Temmuz 2011 09:35 tsi
TÜRKİYE ŞEHİTLERİNE AĞLIYOR Diyarbakır Silvan'da 13 askerin teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olması Türkiye'yi yasa boğdu. Ancak ateş yine düştüğü yeri yaktı.

Türkiye şehitlerine ağlıyor

Diyarbakır Silvan'da 13 askerin teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olması Türkiye'yi yasa boğdu. Ancak ateş yine düştüğü yeri yaktı.

'Bizler de canımızı vereceğiz' dedi, şehit oldu
 
Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Çelemli Beldesi bir yılda ikinci şehidini toprağa verecek.
 
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, teröristler tarafından şehit edilen 13 askerden biri olan, Uzman Çavuş Mustafa Güney, kendisi gibi Çelemli Beldesi'nden olan ve Temmuz 2010'da şehit düşen Uzman Çavuş Yusuf Tuna Güzey'in ardından, sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında bir klip paylaştı. Güney, Güzey'in cenaze töreninde çekilen fotoğrafları ve 'Beni köyümün yağmurunda yıkasınlar' müziği eşliğinde paylaştığı klibe bir de not düştü. Güney, 'Abi' dediği Güzey'e hitaben yaptığı paylaşımda, "Ruhun şad olsun Tuna abi. Allah toprağını bol etsin. İnşallah rahat uyursun kabrinde. Bizler de, sizler gibi bu Türk vatanına seve seve canımızı vereceğiz Tuna abim. Tüm yakınlarının başı sağolsun. Allah sabır versin" diyerek duygularını anlattı.  Bu paylaşımın üzerinden 8 ay geçti ve Uzman Çavuş Mustafa Güney, yazısında da belirttiği gibi vatanı için canını verdi. Belde halkı, şehidin köyde sevilen biri olduğunu ve 2 yıl önce uzman çavuş olarak göreve başladığını söyledi.
 
Daha düğününü yapacaktık
 
Şehit olan uzman çavuş Gökhan Yıldırım'ın (25), Adana'daki baba evinde büyük üzüntü yaşanıyor. Merkez Yüreğir ilçesine bağlı Levent Mahallesinde oturan Gökhan Yıldırım'ın babası Yaşar Yıldırım'a, oğlunun şehit olduğu haberinin sabah saatlerinde Garnizon Komutanlığı yetkilileri tarafından verildiği öğrenildi. Şehit uzman çavuşun evine Türk bayrağı asılırken, Yüreğir Belediyesi tarafından evin önüne taziye çadırı kuruldu. Taziyeleri kabul eden gözü yaşlı baba Yıldırım, oğlunun 5 yıldır görev yaptığını, 1 Ağustos tarihinde de ilişik keserek, Edirne'de göreve başlayacağını anlattı. Oğlunun 25 Temmuz tarihinde izine geleceğini ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti: ''En son geçen hafta telefonla görüştük. (25 Temmuzda izine gelir, 15-20 gün memlekette kaldıktan sonra Edirne'ye giderim) demişti. Onu bekliyorduk. Ancak, dün çatışma haberlerini televizyondan takip ettik. Sabaha kadar aradık, ancak bir türlü telefonları cevap vermedi. Endişelerimiz arttı. Bugün sabah namazının ardından da askerler gelerek acı haberi verdi. Vatan sağ olsun. Yapacağımız bir şey yok. Hepimiz o yolun yolcusuyuz.''
 
Baba, görev yerimize roketli saldırı olmuş
 
Diyarbakır'da, PKK terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temas sonrası çıkan çatışmada şehit olan 13 asker arasında yer alan Konyalı Er Ufuk Başarı'nın baba ocağı yasa büründü. 27 yaşındaki Piyade Komando Ufuk Başarı'nın Konya'nın Doğanhisar ilçesi Başköy beldesinde yaşayan ailesine acı haber askeri yetkililer tarafından gece saatlerinde verildi. Şehit haberinin ardından Başarı'nın baba evine büyük bir Türk bayrağı asılırken, haberi alan belde halkı taziye ziyaretinde bulundu. Şehit askerin, iki kız kardeşinin bulunduğu öğrenildi.  Diğer yandan Ufuk Başarı'nın şehit düşmeden bir gün önce babasıyla yaptığı telefon görüşmesinde bölgeye teröristlerin roket atıldığını anlattığı ortaya çıktı. Şehit er Başarı'nın, babasına "Baba görev yaptığımız yere roket atmışlar. 1 asker şehit olmuş, 2 asker yaralanmış. 15 teröristin görüntüsü kaydedilmiş, o gün bizi sıkı tuttular, bir yere göndermediler." dediği öğrenildi.
 
6 aylık kızı yetim kaldı
 
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde teröristler tarafından şehit edilen 13 askerden biri olan Erzincanlı Uzman Jandarma Çavuş Fahrettin Aksu'nun (26) evine ateş düştü. Oğlunun şehit olduğunu öğrenmesi üzerine fenalaşan anne ambulansla hastaneye kaldırıldı.  Şehit olan askerlerin kimlik bilgileri ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak şehitlerden birinin 26 yaşındaki Erzincanlı Uzman Jandarma Çavuş Fahrettin Aksu olduğu bilgisi kısa sürede baba ocağına ulaştı. 1 buçuk yıllık evli olan Aksu'nun 6 aylık çocuğunun olduğu öğrenildi. Şehit uzman çavuşun İnönü Mahallesi'nde oturan abisi Nizamettin Aksu'ya ulaşan haber sonrası Çayırlı İlçesi Yazıkaya Köyü'ndeki Şükran Aksu ve yakınları da oğlunun evine geldi.  Fahrettin Aksu'nun şehit olup olmadığı konusunda uzun süre bilgi alamayan yakınları, Diyarbakır'dan gelen telefon üzerine yıkıldı. Şehidin annesi Şükran Aksu rahatsızlanınca eve çağırılan bir ambulansla Erzincan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.  Şehit yakınlarını ziyaret eden Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, aileye başsağlığı diledi. Fahrettin Aksu'nun vatani görevinin ardından askeriyeye Uzman Jandarma olarak girdiği, 3 yıldır Diyarbakır'da görev yaptığı, 1 buçuk yıl önce Hacer Aksu ile evlendiği ve 6 aylık Damla adında bir kız çocuğuna sahip olduğu belirtildi.
 
Ne diyeyim yavruma, ne diyeyim
 
Şehit olan Jandarma Komando Er Barış Çiçekdağı'nın Gaziantep'teki baba evinde yas var. Barış Çiçekdağı'nın 75. Yıl Mahallesi 8 Nolu Sokak'ta oturan ailesine acı haberi, sabah askeri yetkililer verdi.  Yaşananların son olmasını istediklerini ifade eden baba Halil Çiçekdağı, ''Vatan sağ olsun, başka bir şey diyemiyoruz'' dedi. Halil Çiçekdağı, şehit olan Barış Çiçekdağı'nın en büyük oğlu olduğunu, onun dışında bir kızı ve bir oğlu daha olduğunu söyledi. Barış'ın askerlikte 4 ayını bitirdiğini, kendisiyle iki gün önce telefonla görüştüklerini belirten Halil Çiçekdağı, ''Operasyona çıkacaklarını söylemişti. Kader ne diyeyim... Ne diyeyim yiğidime, ne diyeyim yavruma, ne diyeyim'' diye gözyaşı döktü.
 
Şehit asker, Diyarbakır'a gittiğinde 'Şafak atarsa 333' demiş
 
Öte yandan, şehit Çiçekdağı, Facebook sayfasında, Diyarbakır Silvan 1'inci Taktik Komando Alayı'nda bulunduğunu belirterek, "Şafak atarsa 333" diye yazdığı görüldü. İzmir Foça'dan askerlik hatırası olarak paylaştığı fotoğrafın altında bir arkadaşının da 'Şafak söyle de yüreğimiz serinlesin' diye yorumda bulunması, acı haberin ardından yürekleri burktu.
 
Şanlıurfalı şehidin evinde yas
 
Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında dün çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Çavuş Ethem Okkay'ın Şanlıurfa'nın merkeze bağlı Payamlı köyündeki ailesi yasa boğuldu.
 
Dün Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde teröristlerle girdikleri çatışmada şehit olan 13 askerden biri olan Jandarma Komando Çavuş Ethem Okkay'ın Şanlıurfa'daki anne ocağına ateş düştü. Gece acı haberi alan abla İsmim Kaya ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Acı haberi tarlalarda pamuk toplamak için gittiği İzmir'de alan anne Halime Okkay'ın ise Diyarbakır'a gittiği öğrenildi. Mahalle sakinleri şehidin evine akın ederken, gözyaşları sel oldu.
 
Diyarbakır'da şehitlere veda
 
Silvan'da şehit olan 13 asker için Diyarbakır'da tören düzenlendi. Törenin ardından şehitler memleketlerine gönderilecek. Törene, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker katıldı.  Askeri kanattan ise Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Erdal Ceylanoğlu ve Jandarma Genel Komutanı Org. Necdet Özel katıldı. Törende konuşan Diyarbakır Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, şehit olan askerlerin mensubu olduğu timin geçen hafta Lice-Bingöl arasında kaçırılan bir Başçavuş, bir uzman çavuş ve bir sağlık memurunu aramaya çalışmalarında görev aldığını söyledi.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/turkiye-sehitlerine-agliyor-209622.htm}



Bu haber 1,098 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,843 µs