En Sıcak Konular

BURSA İZMİR ADANA BİLECİK VE MUĞLA'DA TERÖRE LANET YAĞDI

16 Temmuz 2011 09:10 tsi
BURSA İZMİR ADANA BİLECİK VE MUĞLA'DA TERÖRE LANET YAĞDI Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 askerimizin şehit düşmesi sonrasında Türkiye yasa büründü, sokaklarda eylemler yapıldı.

Şehitler için yürüdüler...

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 askerimizin şehit düşmesi sonrasında Türkiye yasa büründü, sokaklarda eylemler yapıldı.
 
BURSA'da yaklaşık bin kişilik gurup, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit edilmesini protesto etmek için yürüyüş yaptı.
 
Hepimiz Mehmetiz Güç Birliği tarafından Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit edilmesi nedeniyle organize edilen protesto gösterisi saat 22.00 sıralarında Atatürk Meydanı önünde başladı. İstiklal Marşı okunduktan sonra "Mecliste PKK istemiyoruz", Dişe diş kana kan intikam", Bir gece yarısı ansızın gelebilirizö, Şehitler ölmez, vatan bölünmezö, "Türkiye uyuma şehidine sahip çık" şeklinde slogan atan kalabalık gurup tekbirler getirerek Pınarbaşı Caddesi üzerinde bulunan Garnizon Şehitliği'ne doğru yürüyüşe geçti. Şehitlikte yapılan duaların ardından gurup tekbirler getirerek dağıldı.
 
Gurup adına açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Hepimiz Mehmetiz Güç Birliği Dönem Sözcüsü Selçuk Türkoğlu, "Kansa kan, cansa can. Bu saatten sonra kimse sabırdan, demokrasiden bahsetmesin" dedi.

Türkoğlu, belli çevrelerinin, övünerek dillerinden düşürmedikleri açılım ve yeni anayasa söylemleri artık anlaşılmıştır ki, PKK açılımı haline dönüşmüştür. Analar ağlamasın sömürüsüyle başlatılan açılım sürecinde gördük ki; ağlayan terörist anlarının sayısı azalmış, fakat şehit analarının gözyaşları sel olmuştur. Dünyanın hiçbir medeni ülkesinde, devlet bu kadar aciz duruma düşürülemez" dedi.
 
İZMİR´DE TERÖR PROTESTOSU
 
DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'nde 13 askerin şehit edilmesini İzmir'de protesto eden bir grup işçi partili basın açıklaması yaptı. Grup, basın açıklamasının ardından slogan atıp, yürüyüş yaptı.
 
Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde, saat 22.00 sıralarında toplanan grup adına İşçi Partisi İzmir İl Başkanı Tugay Şen basın açıklaması yaptı. Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde şehit olan 13 asker ile uçak kazasında hayatlarını kaybeden askerlerin ailelerine başsağlığı dileyen Şen, "13 mehmetçiğin şehit verildiği gün Demokratik Toplum Kongresi adlı örgüt özerklik ilan etti.

Demokratik Toplum Kongresi adı altındaki örgütün yani PKK'nın özerklik kararını açıklaması, aynı zamanda bugün 13 askerimizin şehit edilmesi tesadüf değildir. Türkiye'de özerkliğin ilan edilmesi, Amerika'nın hayaliydi, gerçek oldu. Bir ülke düşünün ki bir bölgesinde özerklik ilan edilyor, aynı gün pusuya düşürülen 13 askerimiz şehit ediliyor. Bunu tesadüfle izah etmek mümkün değildir" dedi. Basın açıklamasının ardından grup sloganlar atarak yürüyüş yaptı.
 
ADANA'DA BİR GRUP GENÇ 13 ASKERİN ŞEHİT EDİLDİĞİ TERÖR SALDIRISINI PROTESTO ETTİ
 
Adana'da bir grup genç, Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde 13 askerin şehit edildiği terör saldırısını protesto amacıyla şehir merkezinde yürüyüş yaptı.
 
Atatürk Caddesi'nde toplanan grup, ellerinde Türk bayraklarıyla "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Askere uzanan eller kırılsın" sloganları atarak, Uğur Mumcu İstasyon Meydanına kadar yürüyüşe geçti. Bir süre sloganlar atan grup, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nı ardından olaysız şekilde dağıldı.
 
BİLECİK'TE TERÖR LANETLENDİ
 
DİYARBAKIR'ın Silvan ve Kulp ilçeleri arasında PKK'lı teröristlerin kurdukları pusu sonucunda 13 askerin şehit edilmesi, Bilecik'te protesto edildi.
 
Bilecik Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan CHP ve MHP'li oldukları belirtilen yaklaşık 150 genç 'Kahrolsun PKK, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı atarak yürüyüş yaptı. Türk Bayrakları taşıyan gençlere çevredekiler alkışlarla destek verdi. Yaklaşık bir kilometre yürüyerek Ziraat Bankası önüne gelen kalabalık, burada terörü lanetleyen konuşmalar yapıp, sloganlar attı. Kalabalık topluca İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı. [1]

Şehidine sahip çık TÜRKİYE

Muğla'da Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit edildiği, 7 askerin yaralandığı terör saldırısı protesto edildi.
 
Sınırsızlık Meydanı'nda toplanan ve ellerinde Türk bayrakları taşıyan bir  grup "Hepimiz Mehmetçiğiz", "Vatan bölünmez, şehitler ölmez" sloganları atarak, terörü protesto etti. İstiklal Marşı okuyan ve terör saldırısında yaşamını yitirenlerin hatırasına saygı duruşunda bulunan grup adına konuşan Emrah Oltulu, terörü protesto etmek amacıyla toplananların hiçbir siyasi partiyi temsil etmediğini belirterek, "Bu kavga Türk milletinin kavgası, biz siyasilerin birlik içinde, Türk milletinin menfaatleri için hareket etmelerini istiyoruz. Bu vatanın, Türkiye'nin bekçisi olduğumuzu herkesin bilmesini istiyoruz." dedi.

TİYATROCULARDAN ŞEHİTLERE SAYGI
 
Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi Müdürü Muammer Şahin, yaptığı açıklamada, bugünkü programda Kültür Merkezi Tiyatro Topluluğu'nun "Göç" adlı oyunun sergilenmesinin planladığını belirterek, "Arkadaşlarla toplandık ve 13 şehidimizin acısı ile bu oyunu sahnelendiremeyeceğimize karar verdik. Tiyatroda perde kapanmaz derler. Doğru. İnsanın en yakını ölse bile oyuncu sahneye çıkar oyununu oynar. Ama bugünkü acımız gerçekten çok büyüktü. Yüreklerin dayanabileceği boyutta değildi. Biz ülkede barışın, kardeşliğin, dostluğun sağlanması adına bu gün tiyatro da perdeyi kapatmak zorunda kaldık ve kapattık."
 
Bu acıyla oynamalarının doğru olmayacağını ifade eden Şahin, şöyle devam etti:
 
"Aslında söyleyecek o kadar çok şey var ki. Belediye Başkanımız Behçet Saatcı'nın da deyimi ile 'Sözün bittiği yerdeyiz'. Allah şehitlerimize rahmet eylesin, şehit yakınlarına sabır versin. Çok acı bir durum ama bu millet tarihte hep var oldu, olmaya da devam edecek. Bu tip saldırılar tabi ki bizi ürkütmeyecek, korkutmayacak ve yıldırmayacaktır. Bir an evvel barışa kavuşmayı diliyorum." dedi. Bu arada, oyunu izlemeye gelen vatandaşlar da tiyatro ekibinin göstermiş oldukları bu davranışa destek verdi.
 
Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Namık Ünal da, 13 askerin şehit edilmesine tepki göstererek BDP'lilerin milletvekilliklerinin düşürülmesini ve teröristlerin yakalanmasını istediklerini söyledi.[2]

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ

[1] {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=20774&haber=sehitler-icin-yuruduler}

[2] {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=20778&haber=sehidine-sahip-cik-turkiye}    
 



Bu haber 854 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,263 µs