En Sıcak Konular

BİRAZ GEÇ KALMADINIZ MI SAYIN BAŞBAKAN?

15 Temmuz 2011 21:50 tsi
BİRAZ GEÇ KALMADINIZ MI SAYIN BAŞBAKAN? Başbakan Erdoğan 13 askerimizn şehadeti üzerine,'' Bu ülkede artık Kürt sorunu yoktur, bu ülkede PKK sorunu vardır, Kürt kökenli vatandaşlarımın da sorunları vardır'' dedi.

Bizden hiçbir yerde iyiniyet beklemesinler
Başbakan Erdoğan barış için yapılacak tek şeyin terör örgütünün silahı bırakması olduğunu söyledi. Erdoğan, isim vermeden BDP’ye de yüklendi: Hiçbir zaman gayrı samimi teklifleriyle masaya oturacak değiliz
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit edilmesiyle ilgili olarak çok sert açıklamalarda bulundu. Erdoğan İstanbul’da gazetecilerin sorularını şöyle yanıtladı:

İYİ NİYET YOK

13 tane şehidimizin olması şüphesiz ki yüreklerimizi yaralamıştır, dağlamıştır, ama terör örgütü ve uzantıları şunu çok iyi bilmelidir ki bir defa hiçbir zaman, çok açık ve net söylüyorum. Bu kötü niyetli davranışlar bizden hiçbir yerde, asla iyi niyet beklemesin. Onlar da siyasi uzantıları da.

GAYRI SAMİMİ

Biz onların siyasi uzantılarına da çok iyi niyet gösterdik. Ve bütün iyi niyetlerimizle yaklaşımlarımızı yaptık ve demokratik alanda mücadelelerini sürdürmeleri için her türlü zemini hazırladık. Ama bunların her zaman ortaya koydukları teklifler, dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen bir dedikleri bir dediklerini tutmayan yaklaşım tarzlarıdır. Ve hiçbir zaman AK Parti ve AK Parti iktidarı onların bu gayrı samimi tekliflerine, bir masaya oturacak değiliz.

SİLAH BIRAKSINLAR

Eğer bunlar bir barışı istiyorlarsa talep ediyorlarsa yapacakları tek şey vardır, o da şudur: Bir defa terör örgütü silahı bırakacaktır. Silahı bırakmadıkları müddetçe ne operasyonlar durur ne de bu süreç daha farklı bir noktaya doğru gider. Bundan sonraki süreç çok daha farklı stratejilerle ve uygulamalarla kendini gösterecektir. Bunu onların da bilmesi lazım.

AMELİYAT YAPTIRMAYIZ

İlk olarak 780 bin kilometrekare üzerinde kesinlikle herhangi bir ameliyata, operasyona müsaade etmeyeceğimizin bilinmesi gerekiyor. İkinci olarak tek millet anlayışı üzerinde farklı yaklaşıma hiçbir zaman müsaade etmeyeceğiz.

AZINLIK DEĞİLLER

Bir defa bu ülkede benim Kürt kökenli vatandaşlarım azınlık statüsünde değildir. Biz geldiğimizden bu yana 3 şeyi başardık. Ret ve inkar politikalarını yok ettik, asimilasyon politikalarını da yok ediyoruz. Dikkat ederseniz, onun için seçim öncesi bir ifade kullandım. Bu ülkede artık Kürt sorunu yoktur, bu ülkede PKK sorunu vardır, Kürt kökenli vatandaşlarımın da sorunları vardır. Sorunların da çözümünde en büyük katkıyı biz verdik ve bundan sonra da yine biz vermeye çalışacağız.

DÖRT İLKE

Bir defa şu 4 temel ilkemiz değişmez; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Biz bununla bu yola devam edeceğiz. Bunun dışında herhangi bir düşüncemiz yoktur. Burada kimse bizden geri adım beklemesin.

MORAL SORUNU

(Kılıçdaroğlu’nun sözlerinin hatırlatılması üzerine) Düşünün ki bir ordu savaşa girdi. Bir ordu savaşa girdiği zaman bunun içerisinde zayiat verir. 100, 200, 300, 500 veya bin tane... Burada siz kalkıp da ’Biz moralsisiz, onun için bu savaşı kaybettik’ diyebilir misiniz? Böyle bir saçmalık olur mu? Hele hele Türkiye Cumhuriyeti’nin Türk Silahlı Kuvvetlerinin toplamda 600 bini aşan bir ordusu var ve bu orduyu biz NATO içinde en güçlü ordu olarak savunuyor ve konuşuyoruz. Burada ’moral bozuldu’ dediğimiz anda, o zaman zaten bitersiniz ve terör örgütüne de tamamen malzeme verirsiniz. Şu anda ana muhalefet partisi başkanının yaptığı budur. Bu tamamen terör örgütüne destek vermektir.

DEMOKRATİK ÖZERKLİK

Bu, onların kendi çalıp kendi oynadıkları bir tezdir. Bu ülkede demokratik özerliği olmayan kimse yoktur. Bunu söyleyenlerin hepsi parlamentodadır.

Gül: Bunlar bilinçli saldırılar

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den de 13 askerin şehit olduğu olayla ilgili sert bir açıklama geldi. Gül, Bebek Camii’nde kıldığı cuma namazı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bunların çok tesadüfi olduğu kanaatinde değilim. Bunlar bilinçli olarak yapılan saldırılardır. Ancak buna karşı devletimizin mücadelesinde en ufak bir sarsılma olmayacaktır. Terörü bitirmek için, teröre asla taviz vermemek için ne gerekirse her şeye çok kararlı bir şekilde yapılmaya devam edilecektir. Bundan kimsenin şüphe duymamasını özellikle duyurmak isterim. Halkımız şüphesiz bunu biliyor, zaten en büyük destek de halkımızdan geliyor. Ancak teröristlerin, onlara herhangi bir şekilde sempatiyle bakanların da devletimizin, milletimizin bu kararlılığını muhakkak bilmesi gerekir.”

ORTAK DEKLARASYON

Her adımın arkasındayız

Meclis’te bulunan üç parti ortak bir açıklama yaparak terörü lanetledi. TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, siyasi parti gruplarının başkanlığa verdiği ortak imzalı önergeyi Genel Kurul’da okudu.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural imzalı “TBMM açıklaması” başlığını taşıyan açıklamada, bölücü terör örgütünün, hain saldırıları sonucu, devletin ve milletin birlik, bütünlüğünü korumak için mücadele eden kahraman güvenlik güçlerinden 13 askerin şehit olduğu belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Hiçbir güç, Türkiye devletinin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü sarsamayacaktır. Milletimizin birliğine, ülkemizin bütünlüğüne ve devletimizin tekliğine karşı girişilen siyasi ve silahlı saldırılar neticesiz kalmaya mahkumdur. Milli güvenliğin sağlanmasından yüce Meclisimize karşı sorumlu olan Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin, hukuk devleti, demokrasi ilkeleri ve insan haklarına saygı çerçevesinde terörle ve bölücü girişimlerle mücadele için seferber edeceği her adımda yanında olacağız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin terörle mücadelesi, demokratik, meşru ve hukukidir. Milletimizden aldığımız güçle, TBMM’de grupları temsil eden milletvekilleri adına yüce Türk milletine saygıyla arz ederiz.”

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ {http://haber.gazetevatan.com/bizden-hicbir-yerde-iyiniyet-beklemesinler/388760/9/Siyaset}

 



Bu haber 683 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,575 µs