En Sıcak Konular

KAÇIRILAN ASKERLER İÇİN OPERASYON

12 Temmuz 2011 13:07 tsi
KAÇIRILAN ASKERLER İÇİN OPERASYON İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 2'si asker 3 kişinin kaçırılmasına ilişkin "Olay ülke sınırlarında gerçekleşmiştir. Çalışmaların kapsama alanı ülke sınırlarıyla sınırlı değildir" dedi.

Kaçırılan askerler için büyük operasyon 

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 2'si asker 3 kişinin kaçırılmasına ilişkin yaptığı açıklamada "Olay ülke sınırlarında gerçekleşmiştir. Çalışmaların kapsama alanı ülke sınırlarıyla sınırlı değildir" dedi.  Şahin, "PKK olduğu kesin mi?" sorusuna "İlk bilgiler öyle" yanıtını verdi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 2'si asker 3 kişinin kaçırılmasına ilişkin "Olay ülke sınırlarında gerçekleşmiştir. Çalışmaların kapsama alanı ülke sınırlarıyla  sınırlı değildir" dedi.

Şahin, Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve Havameydanları (DLH) İnşaatı Genel Müdürlüğünde gerçekleştirilen Ordu-Giresun Havaalanı inşaatı yapım sözleşmesi imza töreninde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının 2'si asker 3 kişiyi kaçırmasına yönelik sorusu üzerine Şahin, şunları kaydetti:

"Önceki gece Diyarbakır Lice istikametinde seyir halindeyken saat 21.45 sıralarında gerçekleşen bir olay sonucunda bir başçavuş, bir uzman çavuş askerimiz özel araçlarıyla seyahat ederken kaçırılmış durumdadır. Ayrıca bir sağlık teknikeri personelin de o gelişme esnasında kaçırılma bilgisi var. Bununla ilgili olarak Diyarbakır Valiliğimiz gerekli çalışmaları yürütüyor.

Açıklamayı da yaptı. Ayrıca Sağlık Bakanlığımız da sağlık personeli ile ilgili olarak konuya ilişkin olarak değerlendirmesiyle basınla ve kamuoyuyla paylaşıldı. Konu üzerinde çalışmalar devam ediyor. Kısa zamanda sonuç alınacağını bekliyoruz."

Şahin, "PKK olduğu kesin mi?" sorusuna "İlk bilgiler öyle" yanıtını verdi.

İçişleri Bakanı Şahin, "Askerler sınır dışına çıkarılmış olabilir mi? Bu konuda bir bilgi var mı?" sorusuna da "Çalışmaların devam ettiğini söyledim. 

Olay ülke sınırlarında gerçekleşmiştir, çalışmaların kapsama alanı ülke sınırlarıyla sınırlı değildir" karşılığını verdi.

"BARIŞ KONSEYİ KURULACAĞI" İDDİASI

Başka bir gazetecinin "İmralı'dan bir mesaj geldi (Devlet ile anlaştık, Barış Konseyi'ni kuruyoruz) diye. Buna yalanlama da gelmedi ama doğrulayıcı bir açıklama da gelmedi? Bir Barış Konseyi kuruluyor mu?" şeklindeki sorusu üzerine Bakan Şahin, "Bu konular hakkında gerekli görülürse bir açıklama yapılır. Ama açıklamaya değer bir yanı şimdilik yoktur" dedi. 

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=20715&haber=kacirilan-askerler-icin-buyuk-operasyon}



Bu haber 859 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,552 µs