En Sıcak Konular

YENİÇERİ: ''MEDYA YAŞANANLARI GİZLİYOR''

12 Temmuz 2011 10:49 tsi
YENİÇERİ: ''MEDYA YAŞANANLARI GİZLİYOR'' TV8 Ankara Temsilcisi Erkan Tan'ın konuğu olan MHP Ankara milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri terör ve gündem hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

'Medya yaşananları gizliyor' 

MHP Ankara milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, "Türkiye'nin öncelikli problemleri ikinci hatta üçüncü plana atılarak gündem adeta makyajlanmaktadır. Son bir ay içerisinde 11 şehidimiz var, şimdi de bir kaçırma olayı oldu. Askerlerimiz sokağın ortasında alnından vurularak öldürülüyor ve sadece medyanın bazı kesimleri tarafından gündeme getiriliyor.

PKK aslında askeri kaçırmıyor, devleti kaçırıyor. Asker eğer kendini koruyamıyorsa, devleti nasıl koruyacak ? Devlet içerisinde devlet, millet içerisinde millet oluşturulmaya çalışılırken medyanın bu olayları kaçırmış olması adeta gizlemiş olması da ilginçtir." dedi.

TV8 Ankara Temsilcisi Erkan Tan'ın konuğu olan MHP Ankara milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri terör ve gündem hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

" Türkiye'de oyun oynanmaktadır."

Pkk'yla ilgili ülkede oyun oynandığını söyleyen Yeniçeri: " Şu an Türkiye'de üç oyun oynanmaktadır. Birincisi Kandilli; vurucu güç , kürt silahlı kuvvetleri gibi vurulması gereken yerleri tespit ediyorlar ve stratejik olarak ilerliyorlar. İkincisi BDP; toplumu gerip olmayacak duaya 'Amin'diyorlar. Hukuk tanımaz bir şekilde toplumda pazarlık ortamı oluşturmaya çalışıyor. Üçüncü oyun ise İmralı'nın oyunu terörist başı daha mülayim daha demokratik görünmeye çalışarak, en makul benim demeye getiriyor."

" Devletin kendi ayağına kurşun sıkmasıyla çözüm olmaz."

Çözümün silahlardan geçmediğini vurgulayan Yeniçeri " Çözüm için başka yollarda denenmelidir ama bu teslim olmayla, devletin kendi ayağına kurşun sıkmasıyla, bir devletin ya da milletin kendi meşruiyetini tartışılır duruma getirmesiyle olmaz. Kimse kavga olsun tabutlar gelsin istemez. Karşı tarafın örgütlenmiş bir çete ,ensenize namluyu doğrultmuş ve siz bu namluyu görmeden masaya oturup eşitlerarası bir anlaşmaymış gibi pazarlığa oturuyorsunuz. Medyada bunu gizlemekle meşgul. " açıklamasında bulundu.

" Pkk halkın sesi durumuna indirgenmeye çalışılıyor. "

" Bazı medya grupları terörü meşrulaştırarak yaramaz çocukmuş izlenimini vermeye çalışıyorlar. Murat Karayılan ile yaptığı görüşmelerde terörü halkın sesiymiş gibi göstermeye çalışıyorlar. Halkın sesiyle terör arasında farklar vardır. Terör öldürür, asar, keser. Dolayısıyla Pkk'yı halkın sesine indirgerseniz yapmak istediğiniz şey; Pkk'ya genel af çıkartmaya çalışmak olur."

" 'Kanatlandık, uçtuk elhamdurillah 'gibi bir fotoğraf önümüze çıkarıldı. "

Ekonominin büyümesiyle ilgili de konuşan Yeniçeri: " Biz Başbakan'ın açıklamalarını dinledik ağzından bal akıyordu. Tabir yerindeyse Türkiye " Kanatlandık,uçtuk elhamdurillah " gibi bir fotoğraf önümüze çıkarıldı. Şu anda kime oy verirseniz güçsüz muhalefet bir ülkenin hükümeti tarafından en fazla istismar edilen gündemin devreye getirilmesini sağlar.

Onun için muhalefeti suçlamak yerine anlamak gerekir. 8 milyon 2 bin insan kredi kartının borcunu ödeyemeyecek durumda ,diğer kartlarla takla attırarak bunu geçiştiriyorlar. Yoksul karnını doyuramayan büyük bir kesim var. İşsizler var bir de diplomalı işsizler var. " dedi.

" Gerekirse gelin mecliste ölüm orucu tutalım"

Yeniçeri, meclisteki yemin edilmeme durumunu da eleştirdi. " Yemin meselesi iki boyutlu; birincisi, yemin edenler yeminlerine sadık kalacaklar mı kalmayacaklar mı? İkincisi de yeminin parlamento üzerinde bir itibarsızlaştırma, parlamentoyu edilgenleştirme durumuna yol açabileceği için haksızlıkların parlamento dışında değil içinde çözülmesi gerekir. Haklı bir durumdayken haksız bir konuma düşebilirsiniz. Dışarıdan yapılanların " Boykot ediyorum, küstüm oynamıyorum " gibi ifadelerin çok naif ,yüzeysel ve iktidarın eline koz verecek nitelikte olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla bu inattan vazgeçilmesi gerekir. Gelip haksızlıklara topyekün içerden müdahale edelim. Gerekirse gelin mecliste ölüm orucu tutalım."

" Türkiye bir irinle karşı karşıya"

Gündemdeki şike operasyonuyla ilgili de Yeniçeri: " Toplumda bir alışkanlık türedi; tepedekilere tapmak, tabandakileri tepmek. Elbette haksızlık yolsuzluk şike işleyenler gerekli cezaları göreceklerdir. Ancak Türkiye'deki tüm ahlaksızlığı yolsuzluğu tepedekilerin üstüne yıkarak vicdanımızı temizlediğimizi zannediyorsak yanılıyoruz. Türkiye bir irinle karşı karşıya ve bunların tepeden tırnağa temizlenmesi gerekiyor. Aziz Yıldırım'ın mahkeme kararı olmadan bir kanıya varmak yargısız infaz olur. Bundan kaçınmak gerekir. " dedi.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ  {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=20717}

 



Bu haber 741 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,219 µs