En Sıcak Konular

ADALI,HAVUTÇU,ÇALIMBAY VE SİNAN ENGİN DE İFADEYE ÇAĞRILDI

11 Temmuz 2011 22:13 tsi
ADALI,HAVUTÇU,ÇALIMBAY  VE SİNAN ENGİN DE İFADEYE ÇAĞRILDI Savcılık, şike soruşturması kapsamında yeni isimleri ifade vermeye çağırdığı isimler arasında Beşiktaş yöneticisi Serdar Adalı, Teknik Direktörler Yılmaz Vural, Rıza Çalımbay, Tayfur Havutçu, futbolcu İbrahim Akın ile eski Beşiktaş yöneticisi Sinan Engin.

14 kişi telefonla ifadeye çağrıldı

Savcılık, şike soruşturması kapsamında yeni isimleri ifade vermeye çağırdı

Bu isimlerin dışında da 14 kişi daha şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı. Savcılığın talimatı üzerine emniyet, 14 kişiye telefonla ulaştı. İfadeye çağrılan isimlerin bazıları ise şöyle: Beşiktaş yöneticisi Serdar Adalı, Teknik Direktörler Yılmaz Vural, Rıza Çalımbay, Tayfur Havutçu, futbolcu İbrahim Akın ile eski Beşiktaş yöneticisi Sinan Engin. Türkiye Futbol Federasyonu çalışanı ve Ankaragücü Kulübü eski Başkan Danışmanı Seyit Kalender, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski Mali İşler Direktörü Özkan Kılık. Telefonla çağrılan bu isimlerin ifadeye gelmemesi halinde haklarında yakalama kararı çıkarılabileceği belirtildi.

İbrahim Akın geliyor

Savcılığın ifadeye çağırdığı bu kişiler arasında yurt dışında bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyeli futbolcular İbrahim Akın ve İskender Alın’ın da bulunduğu bu futbolcuların bugün Slovenya’daki kamptan İstanbul’a geleceği ve yarın emniyete gideceği öğrenildi. Serdar Adalı’nın da Avusturya’daki kamptan ifade vermek üzere bugün ilk uçakla Türkiye’ye döneceği öğrenildi.

Federasyona belge yok

Şike iddiaları kapsamında Avrupa Kupaları maçlarından önce bir karar vermek için savcılıktan delillerin gönderilmesini bekleyen federasyona şu aşamada belgelerin gönderilmeyeceği belirtildi. Belgelerin gönderilmemesine gerekçe olarak ise, “Şike soruşturması kapsamında federasyonda görevli bazı isimlerin de şüpheli olarak yer alması” gösteriliyor.

‘Türk yargısı bağımsızdır’

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Şike iddialarına yönelik soruşturma sürecini son aşamasına kadar hepimizin hukuk boyutunda bekleme mecburiyetimiz var” dedi. Kılıç şöyle konuştu: “Hukukun bütün gerekleriyle tecelli edebilmesi için hukuk adamları dışında kalan isimlerin, kesinlikle söylemlerine dikkat etmesi gerekmektedir. Bu noktada tüm takımlarımızın taraftar gruplarına bu gibi önemli süreçlerde düşen öncelikli görev, aklı selim, sağduyu, sabır ve soğukkanlılığı ellerinden bırakmamalarıdır. Çünkü bu süreçler üzerinde siyasetin, devletin, hükümetin, iktidar yetkililerinin etkili olması zaten mümkün değildir. Türk yargısı bağımsızdır. Adaletin kararlarını soğukkanlı bir bekleyiş içinde, neticeleninceye kadar takip etmek zorundayız. TFF, doğrudan bakanlığımıza bağlı bir kurum değil. Kendi kararlarında, kendi yönetim anlayışında, tamamen tek başına hareket eden bir kurum. Kendi bünyesinde değerlendirilecek bir karar alma mekanizması var. Kararları futbol hayatımız açısından bağlayıcı, kulüpler açısından elbette bağlayıcı ama TFF ile bakanlığımız arasında hiçbir bağ söz konusu değil.”

 

kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/14-kisi-telefonla-ifadeye-cagrildi/388056/5/Spor}


 



Bu haber 813 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,435 µs