En Sıcak Konular

CIA SUİKAST TİMİ KURUYOR

11 Temmuz 2011 11:07 tsi
CIA SUİKAST TİMİ KURUYOR ABD'nin yeni Savunma Bakanı Leon Panetta, kurulacak suikast timleriyle üç ülkede El-Kaide bahanesiyle yeni operasyonlara hazırlandığını söyledi.

CIA suikast timi kuruyor

ABD'nin yeni Savunma Bakanı Leon Panetta, kurulacak suikast timleriyle üç ülkede El-Kaide bahanesiyle yeni operasyonlara hazırlandığını söyledi. The Newyork Times gazetesinin haberine göre CIA, 20 liderin öldürülmesi için operasyon başlatıyor.

Uzmanlar, Bin Ladin'e yapılan operasyonda birçok hukuksuzluk olmasına rağmen Washington yönetimine yönelik herhangi bir baskı uygulanmadığına ve soruşturma açılamadığına dikkat çektiler. Yeni operasyonların ise benzer bir keyfilikle sürdürüleceği belirtiliyor.

CIA'nın Yemen'de operasyon yaptığını açıklayan ABD Savunma Bakanı  Panetta, teşkilatın Yemen, Afganistan ve Somali'de el Kaide bahanesi ile yeni operasyonlara hazırlandığını dile getirdi. The New York Times gazetesinin haberine göre, CIA yeni el Kaide üyesi olduğu iddia ettiği kişilere karşı operasyon düzenlemeye hazırlanıyor. Savunma bakanı Panetta, Usame Bin Ladin'in öldürülmesinden sonra örgüt ile bağlantılı olduğu iddia edilen yaklaşık 20 liderini öldürmesi için operasyon başlattığını açıkladı.

Hukuksuzluk diz boyu
ABD'nin yeni Savunma Bakanı Leon Panetta, el Kaide örgütünün yakında bozguna uğrayacağını iddia etti. 1 Temmuz'da resmen göreve gelmesinden sonra yaptığı ilk ziyaretine eşlik eden gazetecilere, ABD'nin El Kaide'nin lideri Usame Bin Ladin'in öldürülmesinden sonra örgütün ve bağlantılarının geriye kalan yaklaşık 20 liderini yakalaması ya da öldürmesi durumunda örgütü yakında bozguna uğratılabileceğini söyledi. Usame bin Ladin'e düzenlenen ABD operasyonu sonrası yapılan bu açıklama kuşkulara neden oldu. Uzmanlar, Bin Ladin'e yapılan operasyonda birçok hukuksuzluk olmasına rağmen Washington yönetimine yönelik herhangi bir baskı uygulanmadığına ve soruşturma açılamadığına dikkat çektiler.

Katliamlar için bahane hazır
ABD'nin yeni Savunma Bakanı Leon Panetta, ilk yurt dışı ziyaretini Afganistan'a yaptı. Panetta'nın ilk ziyaretini ABD tarafından işgal edilen Afganistan'a yapması dikkat çekti.

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) eski Başkanı Panetta, Bin Ladin'in ölümünden sonra örgüte azami baskıya devam etmek gerektiğini, bu çabanın sürmesi halinde El Kaide'nin ABD için artık tehdit olamayacağını belirti.

Zevahiri ve Evlaki ilk sırada
ABD'nin aradığı El Kaide liderlerinin isimlerini açıklamayı reddeden Panetta, ancak iki isme işaret etti. Panetta, El Kaide'nin Yemen kolunun liderlerinden Enver El Evlaki ve Bin Ladin'in yerine geçen Eymen El Zevahiri'nin isimlerini zikrederek, Zevahiri'nin Pakistan'ın aşiret bölgelerinde yaşadığı sandığını, bu ismi Pakistanlıların hedefi olarak görmek istediklerini söyledi.

CIA Yemen'de operasyon yapıyor
Panetta, Amerikan ordusu ve CIA'in Yemen'de bir dizi operasyon yaptığını da sözlerine ekledi ancak ayrıntılı bilgi vermedi. Leon Panetta, ABD Başkanı Barack Obama'nın, kendisinin de aralarında bulunduğu bazı isimleri Afganistan'la ilgili yeni görevlere getirmesinin bu ülkeyle ilişkilerin daha da iyileşmesini sağlayacağını umduğunu ifade etti.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/cia-suikast-timi-kuruyor-209028.htm}



Bu haber 796 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,422 µs