En Sıcak Konular

FENERBAHÇE YÖNETİMİ'NDEN ''YARGISIZ İNFAZ'' VURGUSU

10 Temmuz 2011 10:57 tsi
FENERBAHÇE YÖNETİMİ'NDEN ''YARGISIZ İNFAZ'' VURGUSU F.BAHÇE yönetimi, dün tam kadro basının karşısına geçerek suskunluğunu bozdu..

‘Yargısız İnfaz’

“F.Bahçe’ye karşı yürütülen bu yargısız infaz kampanyasının hukuki durumu içler acısıdır.”
 
“TFF’nin yorumlar üzerine Ş.Ligi veya küme düşme gibi kararlar vermesi ciddiyetiyle bağdaşmaz.”

“Yasanın oluşmasında Yıldırım ve Mosturoğlu çaba gösterdi.. Hiçbir suçlamaya inanmıyoruz.”

F.BAHÇE yönetimi, dün tam kadro basının karşısına geçerek suskunluğunu bozdu.. Medyada ve kamuoyunda yaratılan psikolojik ortamı “Yargısız infaz” olarak değerlendiren yönetim adına konuşmayı, başkanvekili Nihat Özdemir yaptı:

‘GİZLİLİK NEREDE?’

“PAZAR gününden bu yana saygıyla süreci takip ettik. Ama bir kesimin henüz kesinleşmemiş delil ve kararlar üzerinden yargısız infaz yapmalarını ibretle izliyoruz ve bunu kabul etmiyoruz. Üzülerek görüyoruz ki soruşturmanın gizliliği ilkesi her geçen gün daha da artarak ihlal edilmektedir.

BAŞKANIMIZA uygun görülen muameleye ve F.Bahçe’ye karşı sürdürülen bu yargısız infaz ve linç kampanyasının hukuki durumu maalesef içler acısıdır. Soruşturma safhasında gizlilik esas olmasına rağmen, bir nevi halkla ilişkiler kampanyası yürütülüyormuş gibi bir sürü medya mensubu kirli bilgilerini, yanlış kanaatlerini ve düşüncelerini kesinleşmiş, ispatlanmış ve hükme bağlanmış kararlar gibi takdim etmekte, bunu bekleyen yorumcular da buradan devam ederek yargılamadan infaz etmektedirler. Hiçbir delil mahkeme tarafından kabul görmedikçe delil hükmü kazanmaz.

‘12. ADAMIN GÜNÜ’

TFF’NİN de bu süreçte baskın kamuoyundan etkilenmeden aklı selim karar vereceğinden hiçbir şüphemiz yoktur. Daha delillerin ne olduğunun bilinmediği, iddianamenin bile yazılmadığı süreçte yapılan yorumlar üzerine kulübümüzün Şampiyonlar Ligi’ne katılması ya da küme düşürülmesi konusunda karar vermek TFF gibi bir kurumun ciddiyeti ve ağırlığı ile bağdaşmaz.

UFAK bir hatırlatma yapmak istiyorum. 14 Nisan 2011’de yürürlüğe giren 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önlemeye Yönelik Yasanın çıkması adına kanun yapıcılar ile en çok istişare eden ve çaba gösteren sayın Aziz Yıldırım ve Sayın Şekip Mosturoğlu olmuştur. F.Bahçe daha önce de yetkili mercilere futbolda şike ve teşvik primi ile ilgili iddiaların araştırılması konusunda resmi yollarla başvurmuştur. Hal böyle iken biz başkanımız ve yöneticilerimize isnat edilmeye çalışılan suçlamalara inanmıyoruz.

BÜYÜK F.Bahçe taraftarının da bu süreçte ne kadar zor günler yaşadığını, biliyoruz, farkındayız. Çünkü F.Bahçe sadece bir spor kulübü değil milyonlarca taraftarımızın hayatlarının önemli bir parçasıdır. Ancak şimdi F.Bahçe’nin neden büyük olduğunu, neden bizim taraftarımızın 12. Adam olduğunu bir kez daha göstermenin zamanıdır. Bu zor süreçten hep birlikte birlik ve beraberlik içerisinde çıkacağız. Bu yaşadıklarımız bizleri daha da birleştirecek bütünleştirecek yılmaz ve yıkılmaz yapacak. Bizler hep birlikte üzerimizde efsane çubuklu formalarımız F.Bahçemiz’in bayrağı altında yürümeye devam edeceğiz.

Maç yemekleri ‘Şikenin belgesi’ diye yayınlanıyor

“Her karşılaşma öncesinde yenen maç yemeklerinde çekilen fotoğraflar belge olarak çıktı. Karar mercii olmayan emniyet 19 maçta şike olduğuna dair hüküm açıklıyor.”

“ÜZÜLEREK görüyoruz ki; başkanımız ve yöneticilerimizin içerisinde bulunduğu süreçte daha savcı iddianamesini dahi yazmadan delil adı altında birçok karışık bilgi basın tarafından yayınlanıyor. Karar mercii olmayan emniyet 19 maçta şike olduğuna dair hüküm açıklıyor. Her maç öncesinde yenen maç yemeklerinde çekilen fotoğraflar dahi gazetelerde şikenin belgesi diye yayınlanıyor.

‘Sanki o silahlar başkanımızın!’

“BAŞKANIMIZIN gözaltına alınma görüntülerinin ardından ekrana getirilen ve kimin evinde çıktığı belli olmayan silahların görüntüleri geliyor. O silahlar sanki başkanımıza aitmiş havası yaratılmaya çalışılıyor. Bu kadar kuvvetli delillerin mevcut olduğunun iddia edildiği bir süreçte bu iletişim kampanyasına neden gerek duyuluyor?”

‘DARAĞACINDA OLSAK..’

SADECE futbolumuza değil, Türkiye’de amatör sporların gelişmesinden uluslararası müsabakalarda bizleri gururlandıran, madalyaları ülkemize getiren, bayrağımızı gururla dalgalandıran sporcuların yetişmesinde hizmeti geçmiş sayın başkanımız Aziz Yıldırım ve diğer yöneticilerimizin kendilerine isnat edilmeye çalışılan suçlara bizler inanmıyoruz. F.Bahçe taraftarının da inanmadığını biliyoruz.

SON sözümüz her zamanki gibi, Darağacında da olsak son sözümüz F.Bahçe”

‘27 yıldır kupa alamadık, 2 kez son maçta kaybettik’

4“TEKNİK direktörümüz Aykut Kocaman ve kaptanımız Alex’in belirttiği üzere kulübümüzün kazandığı 18. şampiyonluk sporcularımızın sahada akıttıkları helal terleri ile kazanılmıştır.

27 yıldır Türkiye Kupası’nı müzesine götürememiş, iki defa lig şampiyonluğunu son maçlarda kaybetmiş bir takımın bugün akıttığı teri yok sayarak şampiyonluğuna, başkanına ve yöneticilerine leke atmaya çalışmak vicdanların kabul edebileceği bir durum değildir.”

 

Kaynak:  GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/yargisiz-infaz/387739/5/Spor}



Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,986 µs