En Sıcak Konular

DEMİRTAŞ: ''FIRSATI MHP İLE ÇARÇUR ETMEYİN''

6 Temmuz 2011 10:38 tsi
DEMİRTAŞ: ''FIRSATI MHP İLE ÇARÇUR ETMEYİN'' Demirtaş, “Erdoğan Türkiye’nin yeni anayasa talebini MHP ile çarçur ederse yazık olur. Türkiye bu ortama kolay erişmedi” dedi

Fırsatı MHP’yle çarçur etmeyin’

BDP, Meclis’i boykot ederek ilk grup toplantısını Diyarbakır’da yaptı
 
Demirtaş, “Erdoğan Türkiye’nin yeni anayasa talebini MHP ile çarçur ederse yazık olur. Türkiye bu ortama kolay erişmedi” dedi

TBMM’yi boykot ederek yemin etmeyip Meclis’e gitmeyen BDP ilk grup toplantısını Diyarbakır’da Kayapınar Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Salona Kürtçe ’Barış ve Demokrasi Partisi Grup Toplantısı Diyarbakır’ yazılı büyük bir pankart asılırken, Hatip Dicle ve tutuklu vekilerin adlarının konulduğu koltuklar ise boş bırakıldı. Grup toplantısına BDP grubuna üye olan milletvekillerinin yanısıra siyasi yasaklı oldukları için partiye üye olamayan Ahmet Türk, Leyla Zana, Aysel Tuğluk da katıldı. Yine gruba üye olmayan Şerafettin Elçi’nin de toplantıda hazır olduğu görüldü. Toplantıda BDP desteği ile seçilen ve BDP’ye geçmeyen Levent Tüzel ve Sırrı Süreya Önder’in olmadığı görüldü. BDP Grup Başkanı Selahattin Demirtaş, konuşmasını öncelikle seçim sonuçlarını değerlendirerek başladı. Demirtaş, seçim sonuçlarının kendileri için sürpriz olmadığını, baskılar yoğun olmasaydı daha güçlü sonuçlar elde edebileceklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

* ZAFER KAZANDIK:
Polisine, medyasına, makarnasına, devlete ait ne varsa zafer elde ettik. Sadece bir seçim zaferi değildir. İdeolojik açıdan artık tartışmasız bir şekilde devlet Kürtlere yenilmiştir. Bu seçim sonucu bunu ifade etmektedir. ’Kürt yoktur’ devlet anlayışının iflasının resmi sonucudur. Bu saatten sonra devletin Kürtlere karşı inkarda direnmesinin anlamı yoktur. Devlet AKP şahsında kendisini yenilemeye çalışırken, iflas etmiştir.

* BİZ DEĞİŞİYORUZ:
Halktan çalınmış iktidarı geri vermeye çalışıyoruz. Demokratik özerklik espriside budur. Halktan çalınan iktidarın halka iadesinin yürüyüşünü gerçekleştiriyoruz. Bizim iktidar yürüyüşü devleti ele geçirme operasyonu olmayacak. İktidarda kim olursa olsun kararlı yürüyüşümüzle değiştiriyoruz. Hem biz değişiyoruz, hem devleti değiştiriyornuz, hem de toplumun önüne farklı bir alternatif sunuyoruz.

* BAŞBAKAN BİZİ ANLAMAZ:
AK Parti, baş örtüsü, Alevi, Kürt sorunu konusunda samimi olsa, yeni anayasa ile samimiyse koşullar her zamankinden uygundur. Seçim koşulları farklı kesimlerin uzlaşma içerisinde bir arada yaşama kendi sorunlarını çözme iradesini de ortaya çıkarmıştır. Başbakan’ın hırsı çözüm zeminini tahrip ediyor. Bu ortamın AKP gibi fırsatçı bir ekip tarafından tahrip edilmesine asla izin veremeyiz. 40 fırın daha ekmek yemesi lazım bizim mücadele tarzımızı anlayabilmesi için. Bizler asla onurlu geceleceğmizden vazgeçmeyiz. Başbakan bizi anlamıyor olabilir. Tanımıyor çünkü. Hayatı boyunca tek direniş göstermemiş siyasetçiden bahsediyoruz. Başbakan, BDP’nin boykot tavrını anlayamaz.

* KABUL EDİN:
Kürtlerin TV’si var diyor. Sanki kendisi bunu engin hoşgörüsü müdalesiyle gerçekleştirmiş. İnkar kırılmışsa bu direnişle, bedeli ödenerek gerçekleştirilmiştir. Boykot tavrı budur işte. Eğer inkar, asimilasyon bitmişse bunu söyleyen Başbakan’a soruyoruz. İnkar varken asimilasyon varken acaba o uygulamaların ortaya çıkardığı sonuçlarla ilgili niye konuşmuyorsun. İnkara ve asimilasyona karşı gerçekleşen isyanları niye gerçek olarak kabul etmiyorsun. Zorunlu iskanları kıyımları, sürgünleri, köy yakmaları niye kabul etmiyorsun. Devlet adına yeni bir başlangıç yapmak istiyorsanız, inkar asamiliasyon bitti diyorsanız, ortaya çıkardığı sonuçları kabul etmek sorumluluğu üstlenmek zorundasınız.

* YAZIK OLUR:
Bize yönelik bu kadar tehdit hakareti kullanarak MHP ile anlaşarak sorunları çözecekse alkışlayacağız. MHP ile nasıl bir anayasa yapacaklar. Kürtlerin, Alevilerin, emekçilerin sorunlarını nasıl çözecekler merak ediyoruz. MHP’nin anayasa talebi yok. Başbakan’ın yeni anaya ile kastettiği başkanlık sistemi ile ilgili değişikliktir. Yeni anayasadan çok yeni bir statüko ittifakı vardır. AKP ve MHP birlikte imza atacaksa bunun adı yeni anaya ittifakı olmayacaktır. Bizleri MHP ile tehdit ederek yeni anayasayı onlarla yaparız diyerek duruşumuzu zerre kadar esnetemezler. Bunun da adı yeni anayasa olmaz. Yeni anayasa bizlerin mücadelesiyle gelecektir. Direniş yoksa, kazanım yoktur. Eğer Türkiye’nin yeni anayasa ihtiyacını götürüp MHP ile çarçur etmeyi planlıyorsa çok yazık olur.

* MAYINLI TARLA:
Demokratik siyasetin önü tıkalı. Mayınlı tarlada yürüyoruz. Kaçımızı götürecek bilmiyoruz. İlk defa ortaya çıkmış kriz değil. Türkiye Cumhuriyeti devleti Kürt halkına demokratik siyaset kanallarını açarak, Kürtlerin siyaset kanalını kabul ediyor mu? Devlet 80 yıl yaklaştığı gibi sadece bana teslim olmuş Kürtlerin siyaset hakkı vardır mı diyor. Onurlu Kürt istiyorsa biz de sizin köleniz değiliz, alternatifsiz, çaresiz değiliz. Kürt hareketi tehdit değildir. Demokrasinin lokomotif gücüdür. Basit yemin krizi değildir. Biz kararımızı verdik, Kürt halkı kararını verdi. Ya onurlu bir yaşam, ya hiç. Karar verme sırası AKP ve şahsındaki devlettedir. Bundan sonra çözüm hangi yönde gelişecektir, biz Diyarbakır’da, bölgede bekliyor olacağız. Eğer devlet kararını demokratik siyasetten verirse hazırız. Bu paradigmasını değiştirerek imza atacaksa, buna hazırız. Öbür türlüsü direnişin destanının bir kez daha yazmaktır, biz ona da hazırız.

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/firsati-mhpyle-carcur-etmeyin/387140/9/Siyaset}



Bu haber 702 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,736 µs