En Sıcak Konular

ŞİKE SORUŞTURMASINDA MAHKEMEYE SEVK EDİLEN 22 KİŞİDEN 7'Sİ TUTUKLANDI

6 Temmuz 2011 10:14 tsi
ŞİKE SORUŞTURMASINDA MAHKEMEYE SEVK EDİLEN 22 KİŞİDEN 7'Sİ TUTUKLANDI Şike iddiasıyla gözaltına alınan 59 şüpheliden 22’si dün adliyeye sevk edildi.22 zanlıdan 7’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı

22 zanlıdan 7’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı

Mehmet Yıldız dahil 15 kişi serbest

Emniyetten kelepçeli çıktılar adliyeye kelepçesiz girdiler

Şike iddiasıyla gözaltına alınan 59 şüpheliden 22’si dün adliyeye sevk edildi. Giresunspor eski Başkanı Olgun Aydın Peker, Sivasspor’un eski kaptanı Mehmet Yıldız ve Levent Eriş’in de aralarında bulunduğu şüpheliler bir Çevik Kuvvet otobüsüyle adliyeye getirildi. Emniyetten kelepçeli olarak çıkarılan şüphelilerin adliyeye kelepçesiz girmeleri dikkat çekti...

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 59 şüpheliden 22’si iki grup halinde adliyeye sevk edildi. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından saat 10.00 sıralarında soruşturmanın yürütüldüğü Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesine getirilen ilk grupta Giresunspor Başkanı Ömer Ülkü, Diyarbakırspor Kulübü eski Başkanı Abdurrahman Yakut, Giresunspor eski Başkanı Olgun Peker ile Türkiye Futbol Federasyonu eski yöneticilerinden Haldun Şenman, futbolcu Mehmet Yıldız, Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş, Talat Emre Koçak, Halil Köntek, Özcan Üstüntaş, Coşkun Çalık, Hakan Karaahmet, Özden Tütüncü, Serdar Belçin, Murat Tanış ve Beşir Acar yer aldı.

Üst kapıdan girdiler

Aralarında Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu’nun yeğeni Volkan Bahçekapılı’nın bulunduğu 7 kişi ise saat 14.30 sıralarında adliyeye sevk edildi. Çevik Kuvvet otobüsüne bindirilerek güvenlik önlemleri eşliğinde Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesine gönderilen zanlıların bulunduğu araç, hakim ve savcıların kullandığı üst kapıdan adliye bahçesine alındı. Bu arada, adliyeye getirilenlerden Özden Arslan’ın 10 yaşlarındaki yeğeni olduğu öğrenilen bir çocuk da zanlılar araçtan indirildiği sırada minibüsün yanına giderek yakınını görmek istedi. Ağlayarak araca giren çocuk, yakını ile görüştükten sonra polisler tarafından adliyenin dışına çıkarıldı.

Savcı Berk sorguladı

Adli Tabiplikte sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, ifadeleri alınmak üzere savcılık katına çıkarıldı. Zanlıların ifadeleri soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk tarafından alındı. Bu arada, Savcı Berk’in birden fazla müvekkili olan avukatların, sadece tek kişinin ifadesinde bulunmasına izin verdiği belirtildi. Emniyetten kelepçeli çıkarılan şüphelilerin adliyeye kelepçesiz girmeleri dikkat çekti.

7 kişi ‘çete ve rüşvet’ten tutuklandı

İfadeleri alınan şüphelilerden Mehmet Yıldız, Levent Eriş, Özcan Üstüntaş ve Halil Köntek serbest bırakılırken; 18 şüpheli tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Gece yarısı geç saatlere kadar süren sorgulama sonucu mahkeme 11 şüpheliyi serbest bıraktı. Olgun Peker, Ömer Ülkü, Abdurrahman Yakut, Coşkun Çalık, Haldun Şenman, Talat Emre Koçak ve Hakan Karaahmet “Haksız yere çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek, rüşvet ve sahtecilik” suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüphelilerin sorgulamalır bugün sürecek.

Kilit isim Olgun Peker’e 300 sayfalık soru hazırlandı

Şike soruşturmasının kilit ismi olan ve örgütün çete ayağının lideri olduğu öne sürülen Olgun Peker için emniyette 300 sayfalık soru hazırlandı. Ancak Organize Şube’deki sorgusunda Peker susma hakkını kullandı. “Silahlı örgüt kurmak ve yönetmek ” suçlamasıyla dün savcılığa sevk edilen Peker’e, soruşturmayı yürüten savcı Mehmet Berk ise 4 sayfalık soru yöneltti. Peker “Silahlı örgüt kurmak ve yönetmek”ten tutuklanarak cezaevine kondu. İddiaya göre Refleks isimli menajerlik şirketi bulunan Peker, yakın olduğu ve adları şike soruşturmasında geçen menajerler aracılığıyla futbolculara baskı yapıyordu. Peker’in menajerliğini yaptığı futbolcular arasında Gökdeniz Karadeniz ve Fatih Tekke de bulunuyordu.

Sağlık kontrolünden geçirildiler

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve emniyette işlemleri devam eden bazı şüpheliler ise gruplar halinde sağlık kontrolünden geçirildi. Aralarında Bülent Uygun, Emenike ve Ümit Karan gibi isimlerin olduğu zanlılar, sağlık kontrolünün ardından tekrar emniyete götürüldü.

SEVDİKLERİYLE KUCAKLAŞTILAR

ŞİKE soruşturmasında dün serbest bırakılan Levent Eriş, Mehmet Yıldız, Halil Köstek ve Özcan Üstüntaş adliye çıkışı sevdikleriyle kucaklaştı.

İşte dün adliyeye sevk edilen zanlılar

1: Olgun Peker (Giresunspor eski başkanı - tutuklu)

2: Mehmet Yıldız ( Eskişehirspor oyuncusu-serbest)

3: Levent Eriş (Adanaspor teknik direktörü-serbest)

4: Abdurrahman Yakut (Diyarbakır eski başkanı - tutuklu)

5: Haldun Şenman (TFF yöneticisi- tutuklu)

6: Talat Emre Koçak (Avukat - tutuklu)

7: Halil Köntek (serbest)

8: Özcan Üstüntaş (Menajer-serbest)

9: Coşkun Çalık (Giresunspor başkan yardımcısı - tutuklu)

10: Hakan Karaahmet (Giresunspor eski yöneticisi - tutuklu)

11: Özden Tütüncü (Giresunspor taraftarlar Derneği

Başkanı - serbest)

12: Ömer Ülkü (Giresunspor Başkanı - tutuklu)

13: Serdar Berkin (Adanaspor Teknik Direktör yardımcısı - serbest)

14: Murat Tanış (M.İdmanyurdu tribün lideri - serbest)

15: Beşir Acar (Mersin İdmanyurdu Asbaşkanı serbest)

16: Volkan Bahçekapılı (Emre’nin yeğeni - serbest)

17: Özden Arslan (Menajer - serbest)

18: Mahmut Güneş (Menajer - serbest)

19: Ümit Aydın (Menajer, eski futbolcu - serbest)

20: Tarık Özaslan (Menajer - tutuklu)

21: Erman Ertaş (Altay Kulübü Genel Müdürü - serbest)

22: Abdullah Cila (Menajer - serbest)

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/Haber/387186/1/Gundem}



Bu haber 776 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,866 µs