En Sıcak Konular

GÜL: 'GELECEĞE KONSANTRE OLMALIYIZ'

17 Ocak 2008 07:47 tsi
GÜL: 'GELECEĞE KONSANTRE OLMALIYIZ' Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2008 yılının ''AB yılı'' olacağına inandığını belirterek, ''2008 yılında hepimizin geleceğe konsantre olması gerekiyor'' dedi...

İSKENDERİYE/ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2008 yılının ''AB yılı'' olacağına inandığını belirterek, ''2008 yılında hepimizin geleceğe konsantre olması gerekiyor'' dedi.
     Gül, Mısır'dan Türkiye'ye dönüşü sırasında uçakta ziyaretini değerlendirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Gül, bir gazetecinin ''hükümetin AB sürecinde ağır kaldığı yönünde eleştiriler olduğunu'' hatırlatması ve bunu nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine, ''2008 yılının AB yılı olacağına inanıyorum'' dedi.
     Türkiye'de 2007'de iç meselelerin çok olduğunu, bunların görmezden gelinemeyeceğini söyleyen Gül, ''Bununla çok iyi oldu demek istemiyorum. Şüphesiz ki daha çok şeyler yapmak gerekirdi. Ama bazı gerekçeler vardı. Şimdi 2008'de gerekçe görmüyorum açıkçası. 2008 yılında hepimizin geleceğe konsantre olması gerekiyor. O açıdan 2008 yılının AB yılı olacağını tahmin ediyorum ve buna inanıyorum'' diye konuştu.
     Gül, 2008 yılında AB konusunda somut girişimleri olup olmayacağı sorusuna, ''yıl içerisinde AB ülkeleri ile karşılıklı önemli ziyaretler gerçekleştirecekleri'' yanıtını verdi.
     Gül, ''Teröristbaşı Abdullah Öcalan yakalandıktan sonra 1999-2004 yılı arasındaki dönemde, hiçbir siyasi adım atılmadı. Bölge için bir şeyler yapılmadı. Devletin bu konuda önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklayacağı kapsamlı bir plan var mı?'' sorusuna, ''Türkiye'de herkesin birinci işi bu. Bu konuya herkes çok fazla kafa yoruyor'' diyerek karşılık verdi.
     Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun'un, Irak'ı ziyaretinde ABD'li Komutan ile görüşmesinin ardından ''kara harekatına başlanabileceği'' şeklinde yorumlar ortaya çıktığının hatırlatılması üzerine de Gül, ''Bunlar askeri konular. Askeri konuları ne kadar az konuşursak o kadar başarılı olur'' dedi.
     Gül, bir soruyu yanıtlarken de "Filistin-İsrail meselesinde yeni bir şiddet tırmanırsa Lübnan da karışır, bu Irak'ı da etkiler. Bütün bölgeyi tekrar sıkıntıya sokar" diye konuştu.
     Gül, ''Başbakan Erdoğan size daha önce Anayasa değişikliği yaparken türban ile ilgili bir şey yapacaklarını söylemiş miydi? Kastetmiş miydi?'' sorusuna, ''Ortada daha bir taslak falan yok ki. Hükümet, Parti kendi politikalarını kendileri belirleyecekler. Benimle konuşulacak konular daha farklı konular olacak. Şu anda anayasayla ilgili bana gelmiş herhangi bir doküman yok'' yanıtını verdi.

Bu haber 263 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,856 µs