En Sıcak Konular

KAOS LİG KAPIDA...ŞİMDİ NE OLACAK?

5 Temmuz 2011 09:44 tsi
KAOS LİG KAPIDA...ŞİMDİ NE OLACAK? Türkiye,futbolda şike iddialarına kenetlendi. Gözaltılar dünya basınında da geniş yankı buldu. 50 kişinin gözaltında olduğu şike soruşturması kapsamında yapılan incelemelerde ana unsuru teknik-takip oluşturuyor.

Kaos lig kapıda...

Şike soruşturması kapsamında aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 50 kişinin Emniyet'teki sorgusu devam ediyor. Yeni gözaltılar kapıda. Ligin durumunun ne olacağı ise belirsiz. HERKES birbirine aynı soruyu sormaya başladı:

Şimdi ne olacak?

İşte o suruların cevabı:Federasyon, dosya erken ulaşırsa, suçlu kulübü ya da kulüpleri hemen bir alt lige düşürebilir. Mesela F.Bahçe, suçu kanıtlanırsa Bank Asya 1. Ligi'ne düşer ve -10 puandan sezona başlar. Kulüplerin şampiyonluk, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi gibi hakları iptal edilir. Kulüplerin hakları, başarı sıralamasına göre takipçilerine iade edilir, lig yeniden şekillenir. Dosya, ligler başladıktan sonra TFF'ye ulaşırsa, cezalar sezon içinde kesilir, işler iyice arapsaçına döner. 

Türkiye,futbolda şike iddialarına kenetlendi. Gözaltılar dünya basınında da geniş yankı buldu. 50 kişinin gözaltında olduğu şike soruşturması kapsamında yapılan incelemelerde ana unsuru teknik-takip oluşturuyor. Gözaltına alınan isimler arasındaki konuşmaların içeriği mahkeme sürecinde belirleyici rol oynayacak. Eğer mahkeme sonucunda adı geçen kişiler ve kulüpler şikeye karıştıysa tarihi cezalar verilecek. Habertürk'ün haberine göre de bu takımlar bir alt lige düşürülecek. Ayrıca en az -10 puan ile yeni sezona başlayacak.

FB'NİN DURUMU

Futbol Federasyonu, soruşturma bittikten sonra savcılıktan dosyayı talep edecek. Yapılacak incelemeden sonra, eğer kulüpler ya da yöneticiler suçlu bulunursa, bir alt lige düşürülecek. Eğer Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ya da yönetcilerin şike yaptığı kanıtlanırsa, sezonu şampiyon bitiren Sarı-Lacivertli kulübün Bank Asya 1. Lig'e düşürülmesi söz konusu. Lig tescil edilse bile şampiyonluğu geri alınabilir.

4 KULÜP DAHA VAR

Şu anda F.Bahçe dışında Beşiktaş ve Trabzonspor kulüplerinde de incelemeler yapıldı. Herhangi bir şike tespiti söz konusu olursa, bu kulüpler de aynı cezaya çarptırılacak. Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal, teknik direktör Bülent Uygun ve Sivasspor başkanı Mecnun Odyakmaz da gözaltına alınmıştı. Eğer suçlu bulunurlarsa, iki kulüp için de benzer cezalar söz konusu. Ligden ihraç edilen kulüp, yönetmeliğe göre alt ligde - 10 puandan sezona başlayacak.

AVRUPA'DAKİ MAÇLARLA İLGİLİ KARAR UEFA'YA AİT

Ayrıca federasyon, soruşturma dosyasındaki veriler ışığında, durumun vahameti açısından şikeyle suçlanan kulübün ya da kulüplerin lige katılma, şampiyonluk, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi gibi haklarını askıya alabilir.

Bu haklar, başarı ölçüsüne göre takipçilerine geçebilir. Federasyon savcılığın incelemesinin sonuçlanmasını bekler ve daha sonra dosyayı ele alırsa, bu sürecin ligler başladıktan sonra gerçekleşmesi ihtimali çok yüksek. Bu durumda ortalık daha da karışabilir.

Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maçları düşünüldüğünde, bu hakları elinde bulunduran kulübün küme düşürülmesi halinde, puanları sıfırlanır. Avrupa'daki maçlarla ilgili kararı da UEFA verir.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=20637}

 



Bu haber 892 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,514 µs