En Sıcak Konular

ERDOĞAN: ''MHP İLE ANLAŞIRSAK ANAYASAYI YAPARIZ''

4 Temmuz 2011 17:59 tsi
ERDOĞAN: ''MHP İLE ANLAŞIRSAK ANAYASAYI YAPARIZ'' Başbakan Erdoğan,"Eğer şu anda imzayı atmış olan MHP ile bir konsensüs, ortak akıl oluşturabilirsek anayasa noktasında verdiğimiz sözü yerine getirebiliriz''dedi.

MHP ile anlaşırsak Anayasayı yaparız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP ile bir konsensüs, ortak akıl oluşturmaları durumunda Anayasa çalışmaları konusunda verdikleri sözü yerine getirebileceklerini belirterek, “CHP'nin anamuhalefet partisi olması hasebiyle bu çalışmaların içinde bulunması en büyük arzumuzdur” dedi.TBMM Başkanlık seçimi sonuçlarının açıklanmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalar yaptı.

Erdoğan, Cemil Çiçek’in konuşmasında dile getirdiği mesajın sorulması üzerine temennilerinin ellerin tokalaşmaya açık olması, barışa uzanması olduğunu söyledi. Gündemlerinin ülke insanının mutluluğu olduğunu hatırlattı.

“MHP İLE ANLAŞIRSAK ANAYASAYI YAPARIZ”

CHP’nin yemin boykotunun devam etmesiyle anayasa çalışmalarının riske gireceği yorumlarının hatırlatılması üzerine Başbakan, “Eğer şu anda imzayı atmış olan MHP ile bir konsensüs, ortak akıl oluşturabilirsek anayasa noktasında verdiğimiz sözü yerine getirebiliriz. Nedir bu ortak akıl? Bütün sivil toplum örgütleri ile oturur,  konuşuruz, çalışmaları yaparız ve ülkemize hizmet noktasında kapıyı ciddi manada  açmış oluruz” dedi.

"CHP ÇALIŞMALARIN İÇİNDE OLMALI"

Erdoğan sözlerini CHP ile gerilimi düşüren şu sözlerle devam etti: “CHP’nin ana muhalefet partisi olması hasebiyle bu çalışmanın içinde olması lazım. Bu çalışmanın içinde olması en büyük arzumudur. Demokratik parlamenter sisteme güç katması açısından da önemlidir. Ama şu ana kadar takındıkları tavır yanlış bir tavırdır.”

CHP’nin üzerlerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini kaydeden Erdoğan “Bizim ön yargılarımız yok. Tam aksine milletimize hizmet bizim önceliğimizdir. Kimseye de kinimiz nefretimiz söz konusu değildir” dedi.

“CHP’nin Meclis’e gelmesi için Ekim’de bir atabilir misiniz” sorusuna ise Erdoğan, “Ekim’i niye bekliyorsunuz daha Temmuz’dayız” karşılığını verdi.

“BUGÜN YOK LİSTESİNE GİRDİLER”

Başbakan Erdoğan’a “CHP’nin yemin etmemeye devam etmesi durumunda ara seçim formülünü destekler misiniz?” sorusu yöneltildi. Erdoğan, “Bunu sizler de hukukçularla görüşmeniz lazım. Şu anda parlamento çalışıyor ama burada yemin edilmediği sürece devamsızlık söz konusudur. Buraya gelip katılmak yasama çalışmalarına katılmak anlamına gelmez. Bugün önemli bir yasama çalışmasıydı ve bu yasama çalışmasında yok listesine girmişlerdir” dedi.(Aysel Alp- HÜRRİYET)

 

Kaynak: HÜRRİYET GAZETESİ {http://www.hurriyet.com.tr/gundem/18171350.asp?gid=381}


 



Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,026 µs