En Sıcak Konular

BBP KONGRESİ'NDE MUHSİN YAZICIOĞLU GERGİNLİĞİ

3 Temmuz 2011 17:21 tsi
BBP KONGRESİ'NDE MUHSİN YAZICIOĞLU GERGİNLİĞİ Büyük Birlik Partisi (BBP)'nin olağanüstü kongresine, helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu'na ilişkin tartışmalar damgasını vurdu.

BBP olağanüstü kongrede Muhsin Yazıcıoğlu gerginliği


Büyük Birlik Partisi (BBP)'nin olağanüstü kongresine, helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu'na ilişkin tartışmalar damgasını vurdu.

Genel başkanlığa aday olan konuşmacılar, mevcut yönetimin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kaza sürecini iyi yönetememekle suçladılar.

Genel Başkan adaylarından Yavuz Ağıralioğlu'nun eleştirileri, partililer arasında tartışmalara neden oldu. Adaylardan Parti Genel Sekreteri Mustafa Destici'nin, eleştirilere cevap verdiği sırada salonda biranda karışıklık yaşandı. Sözlü atışmaların olduğu kongrede, devreye divan başkanı girdi. Partilileri uyaran divan başkanı, yapılan bu tartışmaların Yazıcıoğlu'nu geri getirmeyeceğini belirterek, sorumluluğun bir kişiye yüklenmesinin yanlış olduğunu, konuşmanın sessiz bir şekilde dinlenmesi gerektiğini ifade etti.

BBP, 12 Haziran genel seçimlerinde alınan sonuçlar üzerine genel başkanlıktan istifa eden Yalçın Topçu'nun yerine yeni liderini seçiyor. Olağanüstü kongrede 3 aday yarışıyor. Partinin Genel Sekreteri Mustafa Destici ve MKYK üyeleri Yavuz Ağıralioğlu ile Nevzat Yanmaz, genel başkanlık için aday oldu. Sürmeli Otel'de gerçekleştirilen kongreye bin 60 delege katılıyor.

Kongre, Divan Başkanlığı'nın oluşturulmasının ardından başladı. Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından konuşmalara geçildi. Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Hakkı Öznur, aday olan üç arkadaşına başarılar dileyerek sözlerine başladı. Bugünlere kolay gelinmediğini, iç ve dış mihrakların BBP'nin önünü kesmeye çalıştığını savunan Öznur, kendilerini hiçbir emparyalist gücün durduramayacağını vurguladı. Partilerinin milletle yürümeye başladığını dile getiren Öznur, hareketin tarihsel önemine vurgu yaptı. Siyasetteki çürümeye ve çözülmeye en net tavrı BBP'nin koyduğunu ifade eden Öznur, davaya yakışır şekilde hareket edilmesi gerektiğini ifade etti. Öznur, "Birbirimizi kırmadan, incitmeden bu kurultayı gerçekleştireceğiz. Fitne ve fesat yuvalarına en güzel cevabı BBP kardeşliğiyle vereceğiz." dedi.

Bu arada, kongrede, helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşinin mesajı okundu. Gülefer Yazıcıoğlu, mesajında rahatsızlığı nedeniyle kongreye katılamadığını ifade etti. Kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyen Yazıcıoğlu, adaylara başarılar diledi.

Genel Başkan adaylarından Nevzat Yanmaz, kongrenin hayırlı olması temennisinde bulundu. Muhsin Yazıcıoğlu'nun 'Uçan Tabut' denilen helikoptere tek başına bindiğini dile getiren Yanmaz, Yazıcıoğlu'nun gönlünün geniş olduğunu vurguladı. Yazıcıoğlu'ndan sonra gönül partisinin hesap yapmaya başladığını savunan Yanmaz, en büyük hesabı ise Allah'ın yaptığını kaydetti. Yazıcıoğlu'nun yolundan gidilmemesi halinde, bunun, sandığa oy olarak yansımayacağını ileri süren Yanmaz, yerel seçimlerde partinin aldığı başarıyı insanların kendilerinden zannettiğini, başka partilerin gölgesinde kalındığını iddia etti. En büyük kırılmanın, 12 Eylül referandumunda yaşandığını savunan Yanmaz, referandumda kendisi de dahil 'evet' dediklerini, ancak süreçte yasayı hazırlayan siyasi parti gibi davranıldığını ileri sürdü. Genel seçimlerde 0,72'nin neden alındığının sorgulandığını dile getiren Yanmaz, muhalefete muhalefet edilerek, iktidara muhalefet etmeden oy kazanılamayacağını savundu. BBP'nin sayılamayacak kadar büyük bir parti olduğunu ve oyuyla değerlendirilemeyeceğini dile getiren Yanmaz; partinin özgür fikrini, rengini kaybettiğini ileri sürdü. Partinin yeniden özgün haline kavuşması gerektiğini anlatan Yanmaz, birlik beraberliğin kazanılması gerektiğini ifade etti. Ayrıştırmaya sebebiyet verebilecek bir altyapıyı ortadan kadıracaklarını vurgulayan Yanmaz, bu birlikteliği sağlamak için aday olduğunu belirtti. BBP'nin sıradan bir siyasi parti olarak görülmesinin yanlışlığına dikkat çeken Yanmaz, oylara talip olduklarını kaydetti.

Genel Başkan adaylarından Yavuz Ağıralioğlu ise birbirinden farklı düşünseler de farklılıkların zenginlik sayılması gerektiğini ifade etti. Birlik ve beraberliğin önemini anlatan Ağıralioğlu, bu hareketin kürsülerinde kin ve nefretin olamayacağını söyledi. BBP'nin, AK Parti'nin lokomotifinin arkasında asla vagon olmadığını vurgulayan Ağıralioğlu, bugün kongrede BBP'nin nasıl bir yolda yürüyeceğine karar vereceğini söyledi.

Rakibinin, mevcut genel başkan adayları değil Başbakan, parti olarak ise AK Parti olduğunu dile getiren Ağıralioğlu, verilecek kararın millet adına iktidarın da ilk adımı olacağını ifade etti. Helikopter kazasında yaşananlardan dolayı hükümeti eleştiren ve BBP yöneticilerini de gerekli tavrı gösteremediği için eleştiren Ağıralioğlu, seçim sonrası Topçu'nun istifasının yerinde olduğunu ancak sorumluluğun sadece genel başkana yıkılmasının da yanlış olduğunu savundu. BDP'lilere de seslenen Ağıralioğlu, millete yakışır bir davranış içinde olmalarını istedi.

Genel başkanlığa aday olan partinin Genel Sekreteri Mustafa Destici de Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği sürecin kendileri için de çok zor geçtiğini ifade etti. O süreçte başarılı bir duruş sergilediklerini savunan Destici, hukuk içinde kalarak şehadet sürecini yürüttüklerini belirterek genel seçimlerde 550 adayla yarıştıklarını vurguladı. Önceki konuşmacıların eleştirilerine de cevap veren Destici için 'Başbakan Mustafa' sloganları atıldı. Partililerden gelen eleştirilere "Hukuk içinde kalarak mücadele ettik. Milletle devleti karşı karşıya getirmedik." diyerek karşılık veren Destici, Yazıcıoğlu'nun kazasına ilişkin gereken herşeyin yapıldığını, buna ailenin de şahit olduğunu vurguladı. Her zaman hukuk ve milletten yana olduklarını vurgulayan Destici, Yazıcıoğlu'nun aziz hatırasına leke sürülmesine asla izin vermeyeceklerinin altını çizdi. Dün ne ise bugün o olduğunu dile getiren Destici, Yazıcıoğlu'nun her zaman yol arkadaşı olduğunu kaydetti. Toplumdaki Muhsin Yazıcıoğlu algısını güçlendirmek için çalışmalar yaptıklarını anlatan Destici, seçim sonuçlarının morallerini bozduğunu ama asla davalarından vazgeçmediklerini söyledi. Seçimlerde bazı arkadaşlarının pasif davranmasını ise dava arkadaşlarına havale eden Destici, şehit liderler üzerinde şahsi menfaat etmekle suçlamaları Allah'a havale etti. Konuşmaların ardından genel başkanlık seçimine geçildi.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/bbp-olaganustu-kongrede-muhsin-yazicioglu-gerginligi-208174.htm}



Bu haber 765 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,538 µs