En Sıcak Konular

ESKİ IMF BAŞKANI STRAUSS-KAHN SERBEST BIRAKILDI

3 Temmuz 2011 09:33 tsi
ESKİ IMF BAŞKANI STRAUSS-KAHN SERBEST BIRAKILDI Dominique Strauss-Kahn, ev hapsi kaldırılarak serbest bırakıldı.New York Savcısı, Dominique Strauss-Kahn'ın tacizde bulunduğunu iddia eden otel çalışanının, tahkikat jürisine yalan söylediğini kabul ettiğini bildirdi.

Eski IMF Başkanı Kahn serbest 

IMF'nin eski patronu New York'ta yeniden mahkemeye çıktı. Dominique Strauss-Kahn, ev hapsi kaldırılarak serbest bırakıldı ancak pasaportunu geri alamadı.

Mahkemenin hakimi, serbest kalan eski IMF Başkanı'nın davasının kapanmadığını belirttiği açıklamasında, daha önce belirlenen 18 Temmuz duruşma tarihinin hâlâ geçerli olduğunu hatırlattı.

Hakim, eşiyle birlikte mahkeme salonuna gelen eski başkan hakkındaki suçlamaların düşmediğini hatırlattı. Manhattan'daki mahkemedeki duruşma 10 dakika kadar sürerken, eski başkan eşi Anne Sinclair ile gülerek mahkeme salonundan ayrıldı.

OTEL ÇALIŞANI İTİRAF ETTİ

New York Savcısı, Dominique Strauss-Kahn'ın tacizde bulunduğunu iddia eden otel çalışanının, tahkikat jürisine yalan söylediğini kabul ettiğini bildirdi.

Otel görevlisi kadının avukatı Kenneth Thomson da müvekkilinin uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı iddiasının "yalan olduğu" söyledi.

Kenneth Thomson, Strauss-Kahn'ın ev hapsinin kaldırılmasına karar verilmesinin ardından müvekkilinin olanları bütün dünyaya anlatmaya hazır olduğunu da kaydetti.

Öte yandan, Strauss-Kahn'ı tecavüz ve cinsel saldırıyla suçlayan otel çalışanının, sözde saldırıdan sonra olanlar hakkında tahkikat jürisine yalan söylediğini kabul ettiği bildirildi.

New York Savcısı, otel çalışanının saldırı hakkında tahkikat jürisine yalan söylediğini, jüriye anlattığının aksine olaydan sonra başka bir odayı temizlediğini söyledi.

Savcı, davacı tarafın taciz konusunda şikayetinde geç kaldığını da belirtti.

Bu arada, Fransız Sosyalistler de Strauss-Kahn'ın ev hapsinden kurtulmasından sonra "rahat bir nefes" aldı.

Sosyalist Parti sözcüsü Benoit Hamon, "Bugünün en önemli olayı, savcının şikayette bulunan kişiyle ilgili ciddi bir şüphesi bulunduğunun ortaya çıkmış olmasıdır" dedi. (ORTADOĞU) [1]

O temizlikçi hayat kadını çıktı

Erkek müşterilerle para karşılığında birlikte olduğu ortaya çıktı...

Kahn hakkındaki tecavüz iddialarını ortaya atan otel çalışanının erkek müşterilerle para karşılığında birlikte olduğu ortaya çıktı. İMF eski Başkanı’na Fransız sosyalistler siyaset yolunu açmak için yeşil ışık yaktı

New York’ta kaldığı otelin temizlikçisine tecavüz etmek suçundan tutuklanan ve 6 milyon dolar kefalet karşılığında 46 gündür ev hapsinde tutulan IMF eski Başkanı Dominique Strauss-Kahn, önceki gün özgürlüğüne kavuştu. Şimdi de aklanmak ve eski gücüne ulaşmak için çalışmalarına başladı. Kahn, vücuduna bağlı elektronik kelepçelerden kurtulduktan sonra, kendisini 25 yıl hapse mahkum edecek suçlamalara karşı her zaman yanında duran televizyoncu eşi Anne Sinclair ve iki arkadaşıyla birlikte Mahnattan’daki lüks İtalyan restoranında yemek yedi.

Hizmetçi kız hedefte

Tuttuğu dedektifler sayesinde kendisine bir komplo kurulduğu yönündeki iddiaları delilerle destekleyerek ev hapsinden kurtulan Kahn, kendisini suçlayan 32 yaşındaki otel görevlisi Nafissatou Dialloni’yi de çok zor bir durumda bıraktı. Amerikan basınına göre savunma avukatları, dava makamının tüm iddialarını çürüttü. Ancak New York Post gazetesi, dün davanın seyrini derinden etkileyecek bir iddia ortaya attı. Gazetenin, Kahn’ın avukatlarından elde ettiği bilgiler ışığında yazdığı haberine göre, Gineli hizmetçi para karşılığında otelin müşterileri ile birlikte oluyordu. İddiaya göre temizlikçi kadın kendisine bol bahşiş veren erkek müşterileri memnun ediyordu. Gazeteye konuşan savunma makamından bir avukat, “Yüklü miktarlardaki bahşişi fazladan havlu getirmek için almıyordu” diye konuştu. Bu bilginin otel çalışanlarından alındığını dile getiren gazete, “Bu durum Kahn ile otel çalışanı arasındaki geçenleri açıklıyor” yorumunda bulundu. Ancak avukatlar Kahn’ın hizmetçiye para verip vermediği konusunda açıklama yapmaktan kaçındı.

Davanın gidişatı ne olacak

Kahn’ın bir sonraki duruşması 18 temmuzda yapılacak. İngiliz Reuters haber ajansı, davanın geleceği hakkındaki olası ihtimalleri Amerikalı hukukçulara değerlendirdi. Çoğu hukukçunun paylaştığı ortak görüşe göre savunma makamı, eski IMF başkanı ile otel çalışanı arasında cinsel bir münasebet bulunduğunu, ancak bunun tarafların rızaları sonucu gerçekleştiği tezini işleyecek. Böylece Kahn hakkındaki iddiaların hepsi düşecek. Ancak böyle bir ihtimal, Gineli hizmetçiyi çok zor durumda bırakacak. Kadın hakkında, yargıyı yanıltmak ve sahtekarlık suçundan dava açılabilineceği belirtiliyor.

KARISI KURTARDI

IMF başkanlığı gibi yüksek prestijli bir görevden, yüz kızartıcı bir suçlamayla bir anda parmaklıklar arkasına düşen Kahn’ın özgürlüğüne kavuşmasında en büyük rolü başından beri manevi desteğin yanı sıra servetini de kocası için riske atan Anne Sinclair oldu. IMF Başkanı’nın 20 yıllık eşi olan eski televizyon spikeri Anne Sinclair, “Suçlamalara bir an olsun bile inanmıyorum” diyerek kocasına tam destek verdi. Kahn’ın tutukluluk halinin ev hapsine çevrilmesi için 1 milyon dolar nakiti Sinclair karşıladı. Ayrıca 5 milyon dolarlık teminat için de ABD’deki evini gösterdi. Anne, kocasını savunan ABD’nin en pahalı iki avukatının parasını da cebinden ödedi. Kahn’ın 3’üncü eşi olan Sinclair, 2008’deki yasak aşk skandalında da kocasının kendisinden özür dilemesi sonrasında, “Böyle şeyler olur. Biz birbirimizi seviyoruz” diyerek eşini affettiğini açıklamıştı.( VATAN) [2]

 

Kaynak:

[1] ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=20618&haber=eski-imf-baskani-kahn-serbest}

[2] GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/o-temizlikci-hayat-kadini-cikti/386667/30/Dunya}

 



Bu haber 831 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,032 µs