En Sıcak Konular

25 BAĞIMSIZ (!) BDP'YE GEÇTİ

30 Haziran 2011 23:46 tsi
25 BAĞIMSIZ (!) BDP'YE GEÇTİ Bağımsız milletvekili seçilen 25 milletvekili BDP'ye katıldı. Grup için meclise başvurulacak

Bağımsızlar grup kuruyor

Bağımsız milletvekili seçilen 25 milletvekili BDP'ye katıldı. Grup için meclise başvurulacak

BDP destekli Bağımsız milletvekillerinden 25’i BDP’ye geçti. Leyla Zana, Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk siyasi yasaklı oluşu, Şerafettin Elçi ve Levent Tüzel de KADEP ve EMEP Genel Başkanlıkları nedeniyle BDP’de yer almadı.

BDP milletvekillerinin yarın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le yapılacak görüşmenin ardından grup kurmak için Meclis’e başvurmayı planladıkları bildirildi.

BDP destekli bağımsız milletvekilleri yarın Çankaya Köşkü’nde yapılacak görüşme öncesinde BDP Genel Merkezi’nde bir araya geldi.

Hatip Dicle’nin milletvekilliğinin düşürülmesi ve 5 KCK tutuklusunun tahliye edilmemesi nedeniyle TBMM’ye gelmeme kararı alan ve yemin törenine katılmayan bağımsız milletvekilleri, BDP’ye katıldı. Toplam 25 milletvekilinin BDP’ye katıldığı belirtilirken, Ahmet Türk, Aysel Tuğluk ve Leyla Zana siyasi yasakları, Şerafettin Elçi KADEP Genel Başkanı, Levent Tüzel de EMEP Genel Başkanı oldukları için BDP’de yer almadı.

KCK tutuklusu 5 milletvekiline ise avukatları aracılığıyla partiye üyelik formu gönderilecek. BDP’li 25 milletvekilinin yarın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le yapılacak görüşmenin ardından TBMM’de grup kurmak üzere başvuracakları kaydedildi. TBMM İçtüzüğü’ne göre ise en az 20 milletvekili bulunan siyasi partilerin TBMM’de grup kurma hakkına sahip olduğu belirtiliyor.

Demirtaş: Kuruluş çalışmalarına yarından itibaren başlıyoruz

Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloğu'ndan bağımsız milletvekili seçilenler Barış ve Demokrasi Partisi Genel Merkezi'nde biraraya geldi. BDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş başkanlığında toplanan milletvekilleri adına toplantı çıkışında Selahattin Demirtaş açıklamalarda bulundu. Demirtaş bloktan seçilen bağımsız milletvekilleri olarak bir partileşme çalışması içerisinde olduklarını ve yapılan toplantıda bunun kararını aldıklarını söyledi. Demirtaş partileşme çalışmalarının yarından itibaren başlayacağını ve en kısa sürede de sonuçlandırılacağını ifade etti. Seçilen milletvekillerinden 29'unun geçiş döneminde BDP'ye yeniden üye olduğunu belirten Demirtaş, Katılımcı Demokrasi Partisi (KADEP) Genel Başkanı Şerafettin Elçi ve Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Levent Tüzel'in bu süreçte bağımsız kalacağını, parti kuruluş çalışmalarında aktif görev alacağını söyledi. Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, Leyla Zana ve Kemal Aktaş, DTP kapatıldıktantan sonra oluşan siyasi yasakları nedeniyle BDP'ye üye olamadıklarını onların da Elçi ve Tüzel gibi blok partisinin kuruluş aşamasında aktif görev alacaklarını dile getirdi.

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ {http://siyaset.milliyet.com.tr/bagimsizlar-grup-kuruyor/siyaset/siyasetdetay/30.06.2011/1408721/default.htm}



Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,355 µs