En Sıcak Konular

17 Ocak 2008 Türkiye Gündemi

17 Ocak 2008 10:20 tsi
17 Ocak 2008 Türkiye Gündemi Bugün Türkiye'de gündem şu şekilde oluşacak...


1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.
    
     2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanlığındaki Valiler Toplantısı'na katılacak.
     - Toplantıda, İçişleri Bakanı Beşir Atalay da bulunacak.
     - Erdoğan, Hollanda Hristiyan Demokrat Parti (CDA) Grup Başkanı Pieter Van Geel'i Başbakanlık Merkez Binada kabul edecek.
    
     3- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Zonguldak'ta açılış ve temel atma törenlerine katılacak.
     - Toptan, Türkasya Stratejik Araştırmalar Merkezi ile Zonguldak Valiliğinin ortaklaşa düzenledikleri ''Türk Dış Politikası-Küresel Gelişmeler ve Türkiye'ye Yansımaları'' konulu toplantıya katıldıktan sonra, ''Demir Medya Mehmetçikle El Ele Kampanyası''na katkı sağlayanlara plaket sunulması törenine iştirak edecek.
    
     4- Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Ankara'da, faizleri gözden geçireceği yılın ilk toplantısını yapacak.
     - Toplantıya ilişkin açıklamanın akşam saatlerinde yapılması bekleniyor.
    
     5- Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, KKTC Dışişleri Bakanlığı meslek memurları için düzenlenen eğitim ve staj programının Dışişleri Bakanlığında düzenlenen sertifika dağıtım törenine katılacak.
     - Törene, KKTC Dışişleri Bakanı Turgay Avcı da iştirak edecek.
    
     6- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Uluslararası Yeşil Hafta Fuarı'nın açılış törenine katılacak.
    
     7- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara'da, eğitimci-yazar Hüseyin Hüsnü Tekışık'ın, 191 cilt el yazması eser ile 384 basma eserden oluşan koleksiyonunu Milli Kütüphane'ye bağışlaması dolayısıyla düzenlenen törende konuşacak.
    
     8- Macaristan Meclis Başkanı Szili Katalin, Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan ve Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün'ü makamlarında ziyaret edecek, arkeoloji ve Etnoğrafya ile Rakoczi müzelerini gezecek.
    
     9- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Bulgaristan'a yapacağı resmi ziyaret çerçevesinde, Cumhurbaşkanı Georgi Pirvanov ve Başbakan Sergey Stanişev ile görüşecek.
    
     10- TBMM'den...
     - Genel Kurulda, Temel Ceza Kanunlarına Uyum Amacıyla Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Tasarısı'nın görüşmeleri sürecek.
     - İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Sulukule Kentsel Dönüşüm Alanı ile ilgili verilen bilgileri değerlendirecek.
     - Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Piri Reis Üniversitesi kurulmasına ilişkin yasa tasarısı ele alınacak.
     - CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, basın toplantısı yapacak.
    
     11- Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve beraberindeki heyet, Ankara'da temaslarda bulunacak.
    
     12- Siyasi partilerden...
     - CHP milletvekilleri Halil Ünlütepe ve İsa Gök, CHP ve DSP'li 110 milletvekili adına, Hakimler ve Savcılar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa'nın iptali istemiyle Anayasa Mahkemesine başvuracaklar.
     - DSP milletvekili heyeti, Şeker-İş Sendikası Genel Merkezi'ni ziyaret edecek.
     - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek. (Saat: 11.30)
     - İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İzmir'in Bornova
     ilçesinde, taş ocağına karşı çıkan vatandaşlara destek ziyaretinde bulunacak.
    
     13- DİSK, KESK ve BASK ile diğer bazı meslek örgütlerinin İstanbul ve İzmir'den başlattıkları ''Herkese Sağlık ve Güvenli Gelecek'' yürüyüşü, TBMM Dikmen Kapısı önünde basın açıklamasıyla sona erecek.
    
     14- Türkiye Esnaf ve Sanatlarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ankara'da düzenleyeceği basın toplantısında, TESK tarafından girişimci kadın sayısını artırmak amacıyla Avrupa Birliği desteğiyle başlatacakları yeni projeyle ilgili açıklamalarda bulunacak. (Saat: 10.30)
    
     15- Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Sadık Tural, Giresun'da, ''Milli Bütünleşme Açısından Atatürkçü Düşünce'' konulu panelde konuşacak.
    
     16- Muğla'nın Milas ilçesinde balık çiftliklerindeki toplu balık ölümleriyle ilgili İstanbul Deniz Ticaret Odası'nda basın toplantısı düzenlenecek.
    
     17- Donanma Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret edecek.
    
     18- Toplantı...Kongre...
     - OYAK Bank'ı satın alan ING Group'un Türkiye ve OYAK Bank ile ilgili stratejilerinin paylaşılacağı basın toplantısı, bireysel bankacılıktan sorumlu ING İcra Kurulu Üyesi Eli Leenaars ve OYAK Bank Genel Müdürü Hakan Eminsoy'un katılımıyla İstanbul'da yapılacak.
     - Akdeniz Turistik İşletmeler Donanım, Tekstil, Dekorasyon ve Servis Ekipmanları Fuarı (Hotel Equipment) Antalya'da açılacak.
     - AB destekli TR90 Düzey 2 Bölgesi Kalkınma Programları kapsamında Karadeniz Teknik Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından yürütülen ''Müşterilerle İlişkiler ve Pazarlarla İletişim Eğitimi'' adlı proje, fakültede düzenlenen basın toplantısında tanıtılacak.
     -''1. Ulusal SPA ve Wellness Kongresi'', Antalya'da başlayacak.
     - Petrol-İş Sendikasının genişletilmiş başkanlar kurulu toplantısı, Antalya'nın Kemer ilçesinde yapılıyor. (Saat: 09.30)
    
     19- Suda, tek otorite olması isteniyor.
     - TBMM Araştırma Komisyonu Başkanı Mustafa Öztürk: ''Suyun tek otorite altında toplanması için çalışıyoruz. Suyla 5-6 kurum değil merkezde tek bir otorite ilgilenmeli.''
     - ''Gelecekte iklim değişikliğinden en fazla İç Anadolu ve Güney bölgeleri olumsuz etkilenecek. Kuzey bölgeleri ise çok yağış alacak.''
    
     20- Batmanlı kadınların kaderini değiştirecek fabrika...
     - Temeli şubat ayında atılması beklenen ve yıl sonunda tamamlanması hedeflenen fabrikada, yüzde 95'i kadın 1200 kişi istihdam edilecek.
     - Batman Valisi Recep Kızılcık: ''Güneydoğu'da yaşayan kızlarımızın maharetli elleriyle yaptıkları ürünler, batılı insanların üzerinde sergilenmiş olacak.''
    
     21- Futbol Federasyonu'nun olağanüstü genel kurulu, Ankara'da toplanıyor.
    
     22- Voleybolda 29. Yaz Olimpiyat Oyunları Avrupa kıtası bayanlar eleme grubu mücadelesinde Türkiye, Almanya'nın Halle kentinde 2. maçında Hollanda ile karşılaşacak.
    
     23- Türk takımlarının basketboldaki Avrupa sınavları...
     - ULEB Avrupa Ligi (C) Grubu'ndaki 12. hafta maçında Fenerbahçe Ülker, Almanya'da Brose Baskets Bamberg takımıyla karşılaşacak.
     - FIBA Bayanlar Avrupa Kupası 2. tur rövanş maçlarında, Beşiktaş Cola Turka İsrail'in Elitzur Ramla, Galatasaray Fransa'nın Pays Aix Basket takımıyla İstanbul, BOTAŞ Spor da Dinamo Kursk takımıyla Rusya'da karşılaşacak.
    
     24- TFF 3. Lig 3. Grup'ta, 19. hafta maçlarından 4'ü oynanıyor.
    
     25- Sezonun ilk ''Grand Slam'' mücadelesi olan 96. Avustralya Açık Tenis Turnuvası, tek erkekler ve tek bayanlardaki 2. tur maçlarıyla Melbourne kentinde sürüyor.
    
     26- Turkcell Süper Lig'de 19. hafta maçlarını yönetecek hakemler, Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından açıklanacak.



Bu haber 248 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,105 µs