En Sıcak Konular

İNANMASI ZOR AMA ''RİVER PLATE'' KÜME DÜŞTÜ

27 Haziran 2011 15:29 tsi
İNANMASI ZOR AMA ''RİVER PLATE'' KÜME DÜŞTÜ 33 şampiyonluğu bulunan ve efsane haline gelen Arjantin ekibi tarihinde ilk kez alt lige düştü.Tüm zamanların en çok kazanan ekibi, ülkenin en büyük stadyumun sahibi, milli takıma en fazla oyuncu veren ekibi ikinci ligde mücedele edecek.

Efsane küme düştü!

33 şampiyonluğu bulunan ve efsane haline gelen Arjantin ekibi tarihinde ilk kez alt lige düştü

Dün, dünya futbolu için tarihi bir gün yaşandı...

Tüm zamanların en çok kazanan ekibi, ülkenin en büyük stadyumun sahibi, milli takıma en fazla oyuncu veren ekibi ikinci lige düştü. Arjantin'in ki büyüğünden River Plate, kuruluşundan 110 sene sene sonra ikinci lige düştü. Dünyanın en önemli derbilerinden kabul edilen Boca-River derbisi en azından geçici bir süre için tarihe karıştı.

River Plate 50 bin seyirci desteğiyle Monumental Stadı'nda Club Atletico Belgarono ile oynadığı play-off ikinci maçında 1-1 berabere kaldı. Geçen Çarşamba Cordoba'da oynanan ilk maçta 2-0 yenilen River'in küme düşmekten kurtulması için iki farklı galibiyetle rövanş maçını almaya ihtiyacı vardı. İlk yarının beşinci dakikasında Pavone'nin golüyle umutlanan River, 61. dakikada yediği basit ve ardından Pavone'nin kaçırdığı penaltı ile dağıldı. Maç sonuna doğru umudu biten River taraftarının sahaya yabancı madde atması ve protestoları sonucu maçın son 25 saniyesi ve uzatma dakikaları oynanamadı.

TARAFTARLAR BUENOS AİRES SOKAKLARINI SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİ: 72 YARALI

3000 polisin güvenlik önlemleri aldığı maç sonrası saha içinde ve dışında olaylar çıktı. Öfkeli taraftlarlar Buenos Aires sokaklarını savaş alanita çevirirken, çıkan çatışmalarda 30'u polis 72 kişi yaralandı. Olaylar üzerine Monumental stadyumu geçici olarak kapatıldı. Cordoba'da oynanan maç sırasında sahaya giren dört holigan futbolcuları ölümle tehdit etmişti. Riverli oyuncuların Barra Brava adı verilen holigan gruparının tehditleri yüzünden çocuklarını okullarına göndermedikleri, arabalarını saklayıp, tanıdıklarının evinde kaldığı söyleniyordu.

Olaylı Cordoba maçı sonrası ikinci turun seyircisiz oynanması gündeme geldi ancak River taraftarının tepkisinden korkan hükümet ve AFA maçın seyircili oynanmasına karar verdi. Çıkan olaylar sonrası özellikle muhalif basın tarafından AFA'nın kararını eleştirilirken, AFA'ya yakın kaynaklar her halükarda olayların çıkacağını ama River'in kazanması halinde olayların önüne geçileceği düşüncesiyle kumar oynadıkları düşüncesinde birleşiyorlar.

BOCA JUNİORS TARAFTARI RİVERİN CENAZESİNİ KALDIRIYOR

River Plate'in azılı rakibi Boca Juniors yöneticileri ve oyuncuları maç öncesinde verdikleri demeçlerde Superklasikosuz bir ligin tadının olmayacağını söyleyerek River Plate'i desteklemişlerdi. Roman Riquelme, River Plate formasıyla poz vermiş, Maradona'da "milyonerleri"n yanında olduğunu açıklamıştı. Ancak yenilgi sonrası bir grup Boca Juniors taraftarı twitterdan Bombonera stadı etrafında beyaz meşalelerle yürüyerek River Plate'in cenazesini kaldırma çağrısında bulundu

28 SENE CAN SİMİDİ OLAN SİSTEM BU KEZ KÜME DÜŞÜRDÜ

River'i adım adım düşüşe götüren süreç 2008 yılında açılış ligi Apertura'yı son sırada tamamlaması ile başladı. Açılış ve kapanış olmak üzere iki sezon oynanan lig maçlarında River Plate peşpeşe sezon boyunca kötü sonuçlar aldı ve bu süre içinde 6 teknik director değiştirdi. River Plate bu yıl son kez oynanan Nestor Kirchner Kapanış liginde iyi sonuçlar almasına hatta Libertadores Kupası'nda oynamaya hak kazanmasına rağmen, küme düşecek ekiplerin son üç yılın ortalaması alınarak tespit edilen sistem yüzünden play off maçlarına kaldı.

Son 3 senenin ortalamasının alınması 1949'da ligi sonuncu tamamlayan Boca Juniors'ı kurtamak için bulunan bir yöntemdi. Daha sonra bu yöntem rafa kaldırıldı. Ancak 1981 yılında dönemin büyük ekibi San Lorenzo ligi son sırada tamamlayıp küme düşünce federasyon büyük takımların böyle bir sorunla karşılaşmasının önüne geçmek için yeniden "ortalama" sistemini yürürlüğe koydu. Tarihin bir ironisi olarak yeni sistemden ilk yararlanan 1983'de ligi sondan ikinci bitiren River Plate olmuştu. Bir sene sonra ligi son sırada tamamlayan Boca Juniors AFA'nın korumacı sistemi sayesinde küme düşmekten kurtulmuştu.

Ortalama alınarak büyük takımları artık kurtaramayacağını anlayan AFA, bu sezon son kez oynanan Clausura'dan sonra yeniden tek sezon oynanan eski sisteme dönmeye karar verdi. Buna rağmen Arjantin tarihinde ilk defa River Plate, Huracán, Quilmes, Ferrocarril Oeste ve Chacarita gibi 6 şampiyon B liginde oynayacak.

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/efsane-kume-dustu/385744/5/Spor}

 



Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,641 µs