En Sıcak Konular

FATURASIZ HAT SAHİPLERİNE VERGİ ŞOKU

21 Haziran 2011 22:30 tsi
FATURASIZ HAT SAHİPLERİNE VERGİ ŞOKU GSM operatörleri faturasız hatlarda daha önce kendi üstlendiği telsiz kullanım ücretini bugünden abonelerine yansıtmaya başlıyor.

Faturasız aboneye vergi şoku

GSM operatörleri faturasız hatlarda daha önce kendi üstlendiği telsiz kullanım ücretini bugünden abonelerine yansıtmaya başlıyor.

İlk adım Turkcell'den geldi. Turkcell faturasız hat abonelerine gönderdiği mesajda "20 Haziran'dan itibaren ayda 1.1 TL telsiz ücreti olarak hesabınızdan düşülecektir" dedi. Turkcell'in 22.7 milyon faturasız abonesi bulunuyor. Şirketin böylece her ay aboneleri adına devlete ödediği 25 milyon TL cebinde kalacak. Benzer uygulamaya geçeceği konuşulan Avea ve Vodafone aboneleri de dahil edildiğinde faturasız hat abonelerinin cebinden yılda toplam 501.6 milyon TL çıkmış olacak.

Karar birlikte alındı
Radikal gazetesinin haberine göre, sektörde önümüzdeki günlerde tüm operatörlerin telsiz kullanım ücretini faturasız hat abonelerine yansıtacağı konuşuluyor. Operatörlerin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile görüşüp ortak karar aldığı ve bilgilendirme konusunda ilk adımı Turkcell'in attığı belirtiliyor. Telsiz ücretini, daha avantajlı kampanyalar için abonelerine yansıttığını belirten Turkcell, internet sitesinden yaptığı duyuruda da "Telsiz kullanım ücreti tüm ön ödemeli müşterilerimiz adına Turkcell tarafından devlete ödenmekteydi. 20 Haziran 2011 itibariyle tüm ön ödemeli hatlara tıpkı faturalı hatlarda olduğu gibi bu ücret yansıtılmaya başlanacak. Hattınızda yeterli TL yoksa ilk yüklemenizde bu ücret hattınızdan düşecek. Çekilemeyen tutar bir sonraki döneme borç olarak yazılacak" denildi. Numarasını Turkcell'e taşıyanlardan ise sene sonuna kadar telsiz kullanım ücreti alınmayacak. Avea ise eski abonelerden bu ücreti henüz talep etmediğini ancak yeni abonelerden 13.20 TL telsiz kullanım ücreti alındığını söylüyor.

38 milyon faturasız hat abonesi var
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun raporuna göre Türkiye'de 61.65 milyon GSM abonesi bulunuyor. Bunun yüzde 62'si ön ödemeli yani faturasız hat abonesi. Avea'nın 11.8, Vodafone'un 16.8, Turkcell'in ise 33,05 milyon toplam abonesi bulunuyor.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/faturasiz-aboneye-vergi-soku-206720.htm}

 



Bu haber 1,795 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,418 µs