En Sıcak Konular

FILA KKTC'Yİ TANIDI

21 Haziran 2011 20:13 tsi
FILA KKTC'Yİ TANIDI Kurulduğundan bu yana ambargo uygulanan ve uluslararası arenada tanınmayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) sporda bu direnişi kırmak için önemli bir adım attı.

KKTC'yi tanıdılar

Sporda bile ambargoya maruz kalan Yavru Vatan, ilk adımı güreşle atıp umutlandı
 
31 yıl aradan sonra yeniden Uluslararası Güreş Federasyonu tarafından üyeliğe kabul edilen Türk Kesimi’nde yüzler gülüyor. Federasyon başkanı Bekir Çeker, “Uluslararası alanda bayrağımız dalgalanacak” sözleriyle mutluluğunu paylaştı

KURULDUĞUNDAN bu yana ambargo uygulanan ve uluslararası arenada tanınmayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) sporda bu direnişi kırmak için önemli bir adım attı. Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği (FILA) tarafından üyeliğe kabul edilen Yavru Vatan’ın sporcuları ilk olarak da 17-19 Haziran tarihlerinde Aydın Kuşadası’nda düzenlenen Zafer Kupası’na katıldı.

KKTC adına serbest stilde 58 kiloda M.Fethullah Erol, 54 kiloda Fırat Veli Kubat ve 76 kiloda da Veli Tokdemir mindere çıkarak bir ilki gerçekleştirdi.

GÜREŞ Federasyonu Başkanı Bekir Çeker, KKTC’de yaşayan gençlerin de spor yapmaya haklarının olduğunu belirterek, “Bundan böyle KKTC’li güreşçi kardeşlerimiz tüm uluslararası turnuvalarda kendi bayrakları altında mücadele edebilecekler.

Sadece Avrupa ve dünya şampiyonalarında yer alamayacaklar” diye konuşurken olimpiyat komitesi üyesi Omaç Başat ise 31 yıl aradan sonra yeniden üyeliğe kabul edilmelerinin önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

‘Surda büyük bir delik açtık’

BU arada konuya ilişkin Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül VATAN’a yaptığı açıklamada gelişmeden çok memnun olduğunu belirterek konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“BiZ bunun mücadelesini sadece güreşte değil bütün branşlarda sürdürüyoruz zaten. Basketbolda, hentbolda, engellilerde yaptığımız pekçok uygulamamız var.
4Hentbolda Türkiye liglerinde oynayan Kıbrıs takımı var örneğin. Bunu uluslararası her türlü riski göze alarak yapıyoruz hem de. Ben KKTC’nin sportif alanda her türlü resmi temsili için çok çaba sarfediyorum. Güreşteki bu gelişmeyle surda büyük bir delik açtık. İnanıyorum ki, devamı gelecektir. Biz de ısrarla üzerine gidip elimizden gelen herşeyi yapacağız.”

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/kktcyi-tanidilar/384652/5/Spor}



Bu haber 906 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,066 µs