En Sıcak Konular

YAZ KUR'AN KURSLARI 27 HAZİRAN'DA BAŞLIYOR

18 Haziran 2011 11:32 tsi
YAZ KUR'AN KURSLARI 27 HAZİRAN'DA BAŞLIYOR Yaz Kur'an kursları ve camilerdeki yaz kurslarında eğitim 27 Haziran'da başlayacak, 26 Ağustosa kadar sürecek.

Haydi Kur'an öğrenmeye

Yaz tatili başladı camiler ve Kur'an kursları çocukları ve gençleri bekliyor...

İlköğretim ve orta öğretim okullarında 2010-2011 eğitim öğretim dönemi dün sona erdi, öğrenciler karnelerini aldı. Uzun bir eğitim sürecinin ardından çocuklar ve gençler 3 aylık tatilde nasıl değerlendireceklerin düşünüyor. Yaz tatilini verimli şekilde değerlendirmek isteyen öğrencileri Kur'an kursları ve camilerdeki yaz kursları bekliyor. Yaz Kur'an kursları ve camilerdeki yaz kurslarında eğitim 27 Haziran'da başlayacak, 26 Ağustosa kadar sürecek. Yaz Kur'an kursları ve camilerdeki kurslarında öğrencilere, Kur'an-ı Kerim okuma, namaz sureleri ve temel dini ve ahlaki bilgiler öğretiliyor. Kurslarda ve camilerde öğretimin yanın çeşitli sosyal faaliyetler, kültürel etkinlikler düzenleniyor. Birçok camii ve kurs derneği başarılı öğrencilere kurs sonunda çeşitli hediyeler veriyor.
 
Yaz tatilinde çocuklar başıboş bırakılmamalı
 
Çocukların tatilde dinleneceğini ancak başı boş bırakılmaması gerektiğini belirten Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, velilerden çocuklarını camilerdeki yaz kurslarına göndermelerini istedi. Yaz aylarında çocukların dinlenirken aynı zamanda inançlarını ve Kur'an okumayı da öğrenmelerinin önemli olduğuna dikkat çeken Bayraktutar, anne ve babaların çocukların bırakacakları en önemli mirasın güzel ahlak olduğuna dikkat çekti. Bayraktutar., yazın açılan Kur'an kurslarında cami ve kurs görevlilerinin ve vatandaşların gayretiyle dini eğitimin yanında gezi, piknik, sosyal faaliyet ve spor etkinliklerinin de verildiğini hatırlattı. Camii görevlilerinin çocuklara camiyi dini ve güzel ahlakı sevdirmesi gerektiğini dile getiren Bayraktutar, "Cami görevlileri ve Diyanet çalışanları bu konuda başarılı. Çocuklara camiyi tanıtmak ve cami havasını solutmak önemli.Televizyon programlarına çıkan bazı kişiler mihrabı, hutbeyi bile bilmiyor" dedi.
 
"Sizin en hayırlınız Kur'an öğrenen ve öğretininizdir"
 
Eğitimin devamlılık arz eden bir süreç olduğunu belirten Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şube Başkanı Kerem Öncel, öğrencilerin yaz tatilinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açtığı kurslara, Anadolu Gençlik Derneği ve diğer sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği yaz etkinliklerine katılmalarının faydalı olacağını belirtti. Dini ve milli bilgilerin öğretildiği bu kurs ve etkinliklerin önemli olduğuna dikkat çeken Öncel, "Anne babalar çocuklara, kursları ve etkinlikleri sevdirerek göndermeli" dedi. Kurs yetkililerinin düzenleyeceği etkinliklerin önemine dikkat çeken Öncel, "Kurslarda Kur'an okuma ve dini bilgi öğretiminin yanında yapılacak, geziler, piknikler ve kültürel etkinliklerle çocukların tatili en şekilde değerlendirmesini sağlayacaktır" şeklinde konuştu. "Sizin en hayırlısınız Kur'an öğrenen ve öğreteninizdir" hadisini hatırlatan Öncel, "Çocuklarımız ramazan ayına Kur'an okumayı öğrenerek girsin" ifadesini kullandı.
 
12 Yaş yasağı kalkmalı
 
12 yaş altındaki çocukların Kur'an kurslarına alınmasının önündeki yasal engele dikkat çeken Bayraktutar, yeni kurulacak hükümetten bu yasağı kaldırmasını istedi. Bayraktutar, 1999 yılında çıkarılan 12 yaş öncesindeki çocuklara Kur'an öğrenmeyi yasaklayan kanunun anayasanın 24 maddesine aykırı olduğunu söyledi.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/haydi-kur-an-ogrenmeye-206265.htm}



Bu haber 1,185 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,800 µs