En Sıcak Konular

TÜRK: KÜRT SORUNU İÇ DİNAMİZMLE ÇÖZÜLEBİLİR

16 Ocak 2008 16:41 tsi
TÜRK: KÜRT SORUNU İÇ DİNAMİZMLE ÇÖZÜLEBİLİR DTP'nin TBMM Grup Başkanı Ahmet Türk, ''Kürt sorununun bir Türk sorunu olduğunu ve hükümetin Kürt halkını kucaklayarak sorunu çözebileceğini'' söyledi.

BERLİN - DTP'nin TBMM Grup Başkanı Ahmet Türk, ''Kürt sorununun bir Türk sorunu olduğunu ve hükümetin Kürt halkını kucaklayarak sorunu çözebileceğini'' söyledi.
     Alman Sol Partinin davetlisi olarak Almanya'nın başkenti Berlin'e gelen Türk ve DTP Milletvekili Sebahat Tuncel, bugün Federal Meclisteki (Bundestag) Sol Parti grup toplantı salonunda bir basın toplantısı düzenledi.
     Konuşmasının başında yurt dışında ilk kez bir basın toplantısı düzenlediğini söyleyen Türk, Türkiye'de herkesi derinden üzen sancılı bir dönem yaşadıklarını belirterek, ''Kürt sorununun bir Türk sorunu olduğuna ve iç dinamizmle çözülebileceğine inanıyoruz'' dedi.
     Türk, ''inkar politikalarının sorunun çözümünü engellediğini ve Türk hükümetinin, Kürt kökenli insanları kucaklayarak ve yeni projeler geliştirerek, sorunun çözümünü sağlayabileceğini'' kaydetti.
     Türk, sorunların şiddet ve silahlarla çözülemeyeceğini, dünyadaki krizlere bakıldığında, sorunların çözümüne sadece barışçı çabaların katkı sağladığının görüldüğünü söyledi.
     En büyük tehdidin terör örgütü PKK değil, Güney Doğu Anadolu'da yaşanan gelişmeler olduğunu da iddia eden Türk, PKK'yı neden bir terör örgütü olarak görmedikleri şeklindeki bir soruya karşılık da, bunun için Türk siyasi tarihinin iyi bilinmesi gerektiğini, Türkiye'de uzun yıllar var olan merkeziyetçi bir yönetimden sonra demokrasiye geçilmesine rağmen Kürt kökenli insanların bu sürece dahil edilmediklerini, bu nedenle yasa dışı örgütlerin oluştuğunu ve bunların toplum içinde de önemli bir yer aldığını söyledi.
     Terör örgütü PKK'yı kınamalarının hem Türklere, hem de Kürt kökenli insanlara olumlu bir sinyal olup olmayacağı şeklindeki bir soruya karşılık da Türk, ''Kürtlere gerekli şeyler yapılsın, o zaman biz PKK'nın karşısında da kalkan gibi dururuz. Ancak bize dayatılmak istenen sorunun çözümü değil. Böyle bir niyet yok karşımızda'' şeklinde konuştu.
     Türkiye'deki ekonomik gelişmelerin gelecek yıllarda sorunun çözümüne katkı sağlayıp sağlamayacağı şeklindeki bir soru üzerine de Türk, Türkiye'de gerçek olmayan bir büyüme olduğunu ve ''Kürt bölgelerinde'' yatırım yapılmadığını belirterek, ''gelişme iddialarının yalan olduğunu, Türk hükümetinin politikasının da, yoksulların durumunun düzeltilmesine değil, bu insanların siyasi açıdan kazanılmasına yönelik olduğunu'' savundu.


Bu haber 384 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,152 µs