En Sıcak Konular

ERDOĞAN'DAN ''ZAFER'' KILIÇDAROĞLU'DAN ''MORAL'' KONUŞMASI

12 Haziran 2011 23:52 tsi
ERDOĞAN'DAN ''ZAFER'' KILIÇDAROĞLU'DAN ''MORAL'' KONUŞMASI Erdoğan zafer nutku atarken Kılıçdaroğlu da alternatif bir balkon konuşması yaparak seçmenlerine 'milletvekili sayımızı artırdık diyerek' moral konuşması yaptı...

Erdoğan'dan zafer Kılıçdaroğlu'ndan moral konuşması

Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre AK Parti 3. dönem zaferini ilan ederken Erdoğan artık klasikleşmiş balkonda zafer konuşmasını yaptı.

AK parti lideri zafer nutku atarken Kılıçdaroğlu da alternatif bir balkon konuşması yaparak seçmenlerine 'milletvekili sayımızı artırdık diyerek' moral konuşması yaptı...

İŞTE O KONUŞMALAR

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "AK Parti’ye oy vermiş olsun ya da olmasın, tüm milletimize şunu tüm içtenliğimle söylüyorum, 12 Haziran 2011 Seçimlerinin galibi, hiç ama hiç şüphesiz, Türkiye’dir, bu aziz millettir. Bugün bir kez daha, Türkiye kazanmıştır. Bugün bir kez daha demokrasi kazanmıştır. Bugün bir kez daha, milli irade kazanmıştır, topyekün millet kazanmıştır" dedi.

Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nin balkonundan seçim sonuçlarını değerlendirdi. Balkona eşi Emine Erdoğan ile birlikte çıkan Erdoğan, vatandaşları selamladı ve balkonda bulunan partililerle tek tek tokalaştı.

"Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları altında kürsüye çıkan Başbakan Erdoğan, konuşmasının başında uzun bir selamlama yaptı. Erdoğan, şunları söyledi: "Aziz milletim, sevgili kardeşlerim, değerli yol arkadaşlarım; buradan, Ankara’dan, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi’nden hepinizi muhabbetle selamlıyorum. 81 vilayetimizi, 780 bin kilometrekarenin her bir zerresini, 74 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tamamını sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.

Melbourne’den Berlin’e kadar; Tokyo’dan Viyana’ya kadar; Paris’ten Toronto’ya kadar, 5 kıtadaki tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını, tüm soydaşlarımızı buradan selamlıyorum.

Gözlerini Türkiye’ye çevirmiş, Türkiye’den gelecek haberleri büyük bir heyecanla takip eden, Bağdat, Şam, Beyrut, Amman, Kahire, Tunus, Saraybosna, Üsküp, Bakü, Lefkoşa ve diğer tüm dost ve kardeş ülke başkentlerini, dost ve kardeş halkları da buradan muhabbetle selamlıyorum.

12 Haziran 2011 seçim sonuçları, ülkemize, milletimize, bütün coğrafyamıza, tüm dünyaya hayırlı olsun. Bu sonuçlar, inşallah, bölgemizde ve dünyada, barışa, adalete, huzur ve istikrara katkı sağlasın diyorum."

-"ONLARI DA KUCAKLAYACAĞIZ, ONLARI DA ARAMIZA ALACAĞIZ"-

Bugün sandığa giden ve oy kullanan tüm vatandaşlara yürekten şükranlarını sunan Başbakan Erdoğan, yurt dışından gelip oy kullanan Türk vatandaşlarına da teşekkür etti.

Seçimlerde görev alan tüm kamu görevlilerine, güvenlik güçlerine, sandık görevlilerine ve müşahitlere ayrıca teşekkür eden Erdoğan, şöyle konuştu: "Adalet ve Kalkınma Partisi olarak, bugün, çok farklı heyecanları aynı anda yaşıyoruz. Bir kez daha, Türkiye’deki her iki seçmenden birinin oyunu almış olmanın heyecanını yaşıyoruz. Demokrasi tarihimizde, çok partili dönemde, nadir rastlanan bir biçimde, üçüncü dönem milletimizden yetki almanın heyecanını yaşıyoruz. 22 Temmuz 2007 seçimlerinde 16 milyon kişinin oyuna mazhar olmuşken, bugün oyumuzu 5 milyon arttırarak 21 milyon seçmenin oyunu almış olmanın bahtiyarlığı içindeyiz. 22 Temmuz seçimlerine göre oy oranımızı artırmış olmanın heyecanını yaşıyoruz. Aziz milletimize, bize olan, AK Parti’ye olan güveninden dolayı buradan ayrıca teşekkür ediyorum.

Şunu buradan tüm samimiyetimle ifade etmek istiyorum; AK Parti’ye oy vermiş olsun ya da olmasın, tüm milletimize şunu tüm içtenliğimle söylüyorum, 12 Haziran 2011 Seçimlerinin galibi, hiç ama hiç şüphesiz, Türkiye’dir, bu aziz millettir. Bugün bir kez daha, Türkiye kazanmıştır. Bugün bir kez daha demokrasi kazanmıştır. Bugün bir kez daha, milli irade kazanmıştır, topyekün millet kazanmıştır.

Bugün millet, sandığa gitmiş, mührü eline almış ve son sözü söylemiş, son kararı vermiştir. Millet, bütün tartışmalara, bütün soru işaretlerine, bütün tereddütlere bugün net olarak son noktayı koymuştur. Bugün, benim Türk kardeşim, Kürt kardeşim, Zaza, Arap, Laz, Gürcü, Roman, tüm kardeşlerim, 74 milyon kazanmıştır. Bugün, işçiler kazanmıştır, memurlar kazanmıştır, emekliler, çiftçim, köylüm, esnaf kardeşlerim kazanmıştır. Bugün, benim tüm hanım kardeşlerim, genç kardeşlerim, bütün yavrularımız kazanmıştır. Bugün engelli kardeşlerim, yoksul kardeşlerim, kimsesiz kardeşim kazanmıştır. Bugün, küresel ölçekte, mazlumların, mağdurların umudu kazanmıştır.

İstanbul kadar Saraybosna kazanmıştır; İzmir kadar Beyrut kazanmıştır; Ankara kadar Şam kazanmıştır; Diyarbakır kadar Ramallah, Nablus, Cenin, Batı Şeria, Kudüs, Gazze kazanmıştır. Bugün Türkiye kadar Orta Doğu, Kafkasya, Balkanlar, Avrupa kazanmıştır. Bugün, demokrasi kadar, özgürlük kadar, barış, adalet, istikrar kazanmıştır." Başbakan Erdoğan, partililer tarafından, "Kıskananlar çatlasın" sloganı atılması üzerine, "Çatlamasın, çatlamasın. Onları da kucaklayacağız. Onları da aramıza alacağız" dedi. Erdoğan, "Vur vur inlesin Kılıçdaroğlu dinlesin" sloganı atılınca da "Biz vurmaya değil, sevmeye geldik. Karşılık bulduğumuzda aynen bu yola devam ederiz. Karşılığını bulmadığımızda da sadece cevabını verir geçeriz" diye konuştu.[1]

Kılıçdaroğlu ilk açıklamasını yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarına ilişkin ilk değerlendirmesinde, "Adalet ve Kalkınma Partisi’ne başarılar diliyoruz ama şunu unutmasınlar, daha güçlü bir CHP var" dedi.

Kılıçdaroğlu, milletvekili seçimi sonuçlarına ilişkin ilk değerlendirmesini parti genel merkezi önünde toplanan partililere yaptı.

Adalet ve Kalkınma Partisi’ne başarılar dileyen Kılıçdaroğlu, "Ama şunu unutmasınlar, daha güçlü bir CHP var" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "CHP bu kısa süre içerisinde üç buçuk milyon gibi yeni oydaş kazanmıştır. Daha güçlüdür. 12 Eylül darbesinden bu yana en yüksek oyunu almıştır. Seçime girip milletvekili sayısını artıran tek parti

KILIÇDAROĞLU: “BÜTÜN DÜNYA UNUTMASIN; DAHA GÜÇLÜ BİR CHP VAR”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra, partisinin genel merkez binasında bir açıklama yaptı. 6 aylık bir süreçte 3 buçuk milyonluk bir oydaş kazandıklarını söyleyen CHP lideri, buna göre, 4 yıllık bir süreç içinde iktidar olacaklarını savundu. Kılıçdaroğlu, “Şunu unutmasınlar; daha güçlü bir CHP var, bunu unutmasınlar. Sadece AKP değil, bütün dünya unutmasın; daha güçlü daha dinamik, daha genç, dünyaya daha özgürce bakan bir CHP var,” dedi.
Konuşmasına, 3 temel mesajı olacağını söyleyerek başlayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“BÜTÜN DÜNYA UNUTMASIN; DAHA GÜÇLÜ BİR CHP VAR”

“Bir; CHP, bu kısa süre içerisinde, 3 buçuk milyon yeni oydaş kazanmıştır, daha güçlüdür, 12 Eylül darbesinden bu yana en yüksek oyunu almıştır. İki; seçime girip milletvekili sayısını arttıran tek parti, CHP’dir. Seçime giren partilerden diğerleri milletvekili sayısını düşürmüşlerdir, milletvekili sayısını arttıran tek parti CHP’dir. İki; demokrasiye her zaman güvendik, demokrasiyi her zaman savunduk, her koşulda savunacağız. Adalet ve Kalkınma Partisi’ne başarılar diliyoruz. Ancak şunu unutmasınlar; daha güçlü bir CHP var, bunu unutmasınlar. Sadece AKP değil, bütün dünya unutmasın; daha güçlü daha dinamik, daha genç, dünyaya daha özgürce bakan bir CHP var.”
Anayasal özgürlükleri yakından takip edeceklerinin sözünü veren CHP lideri, “Ya özgür ve bağımsız bir Türkiye, baskılardan arınmış bir Türkiye, bunun mücadelesini vereceğiz ve bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz,” dedi ve üçüncü mesajı olarak şunu söyledi:

“SEÇİM VARMIŞ GİBİ SÜRDÜRECEĞİZ”
“Türkiye’nin 81 iline gittim, 270’in üzerinde ilçeye gittim. Yarın sabah, örgütlerimizle beraber, seçim varmış gibi aynı heyecanı sürdüreceğiz, hiç kimsenin endişesi olmasın.”

“6 AYDA 3 BUÇUK MİLYONSA 4 YIL SONRA İKTİDARIZ”
6 aylık bir süreçte 3 buçuk milyonluk bir oydaş kazandıklarına göre, 4 yıllık bir süreç içinde iktidar olacaklarını savundu. CHP örgütlerine teşekkür eden Kılıçdaroğlu, kendilerinden heyecanlarını yitirmemelerini istedi ve şunları ekledi:

“MORALİMİZİ BOZMAYACAĞIZ”
“Moralimizi bozmayacağız. Az önce söyledim, seçime girip milletvekili sayısını arttıran tek parti, CHP’dir, bunu sakın unutmayın. Onların milletvekili sayıları düştü, bunu da biliyoruz. Yüzde 10 barajının AKP’ye getirdiği avantajı da biliyoruz. Hiç meraklanmayın, Türkiye’nin çağdaşlaşması, uygarlaşması, özgürleşmesi açısından elimizden gelen her türlü çabayı gösterdik, bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz. Ve bu seçimlerde kazandığımız 3 buçuk milyon oydaşın büyük bir kesimi gençler ve kadınlardır. Hiç kimsenin umutsuzluğa kapılmaya hakkı da yoktur, yetkisi de yoktur.”
Kılıçdaroğlu, konuşmasını, verilmiş olan tüm vaatlerin takipçisi olacakları sözü vererek bitirdi.

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ

[1] {http://siyaset.milliyet.com.tr/erdogan-dan-zafer-kilicdaroglu-ndan-moral-konusmasi/siyaset/siyasetdetay/12.06.2011/1401695/default.htm}

[2] {http://siyaset.milliyet.com.tr/kilicdaroglu-ilk-aciklamasini-yapti/siyaset/siyasetdetay/12.06.2011/1401693/default.htm}

 


 



Bu haber 743 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,421 µs