En Sıcak Konular

BAHEÇLİ:''DEVLET ADAMLIĞI ABD'YE GİTMEKSE OLMAZ OLSUN ÖYLE ADAMLIK''

11 Haziran 2011 17:39 tsi
BAHEÇLİ:''DEVLET ADAMLIĞI ABD'YE GİTMEKSE OLMAZ OLSUN ÖYLE ADAMLIK'' Bahçeli, "Devlet adamı olmak için senin gibi Amerika'ya gidip diz çökmek mi lazım. Devlet adamı olmak Amerika'ya gitmekse olmaz olsun öyle adamlık." diye konuştu.

Devlet adamı olmak Amerika'ya gitmekse...

Hatay'da halka hitap eden MHP lideri Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Erzurum'da kendisine yönelik sözlerine tepki gösterdi. Bahçeli, "Devlet adamı olmak için senin gibi Amerika'ya gidip diz çökmek mi lazım. Devlet adamı olmak Amerika'ya gitmekse olmaz olsun öyle adamlık." diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Sayın Başbakan, bu halk seni bu meydanlardan çıkaracak, o zaman çıkıp balkondan seyredeceksin. Bu seçimlerde bir milli tavır ortaya koymalısınız. Sayın başbakan 'durmak yok yola devam' diyor. 'Durmak yok yola devam' yerine 'artık yeter senden bıktık usandık git başımızdan' demeniz lazım" dedi.

Partisi'nin Hatay'da düzenlediği mitingde konuşan Bahçeli, Televizyon programlarında Başbakan Erdoğan'ı öven konuşmacıları eleştirdi.

Bahçeli şunları söyledi:

"Muhterem vatandaşlarım bazı televizyonlarda sözleşmeli ve beslemeli konuşmacılar çıkmaktadır. Şimdiden AK Parti'nin iktidarını müjdelemektedir. Bunlar demokrasi edepsizleridir. Bunlar terbiyesiz insanlardır. Bunlar millet iradesine saygısız insanlardır. Üç kişi bir araya geleceksiniz nereden beslendiğiniz meçhul, iktidarı kesinleştirip iktidarı ortaya koyacaksınız. Öyleyle bu Pazar gününü neden bekliyoruz. 30 derece sıcaklıkta bu millet neden açık hava toplantısı yapıyor. Yarın sandığa gittiğinizde bu tip insanlara ders verin. Başbakan'a soruyorlar balkon konuşmasında nelere değineceksiniz. O da bülbül gibi şakıyor. Sanki seçimi kazanmış gibi 'şunları şunları söyleyeceğim' diyor. Sayın başbakan, bu halk seni bu meydanlardan çıkaracak, o zaman çıkıp balkondan seyredeceksin. Bu seçimlerde bir milli tavır ortaya koymalısınız. Sayın başbakan durmak yok yola devam diyor. Durmak yok yola devam yerine artık yeter senden bıktık usandık git başımızdan demeniz lazım."

"DEVLET ADAMI OLMAK AMERİKA'YA GİTMEKSE OLMAZ OLSUN"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Erzurum'da kendisine yönelik sözlerine tepki gösterdi. Bahçeli, "Devlet adamı olmak için senin gibi Amerika'ya gidip diz çökmek mi lazım. O zaman yoğun bir seçim dönemi yaşanmıştı. Sen yine Amerika'ya gitmiştin. 116 günde ne olduysa Siirt'ten milletvekili oldun. Sonra başbakan oldun. Yine Amerika'ya gittin. Yani Amerika'ya gidişin 17 defa olmuş. Daha ne kadar gideceksin belli değil. Yurt dışına gitmek gerekiyorsa ben halkım için giderim gerekmiyorsa milletimle beraber burada yaşarım. Bunlar ölçüyü kaçırdı hangi çukura düştüğünü unuttu. Devlet adamı olmak Amerika'ya gitmekse olmaz olsun öyle adamlık." diye konuştu.

"YÜCE DİVANDA HESAP SORULMA ZAMANI GELDİ"

9 yıllık süre içinde AK Parti'nin Türkiye'yi yol ayrımına sürüklediğini ve insanları perişan ettiğini ileri süren Devlet Bahçeli, şöyle devam etti: "Sayın Başbakan bu ülkeyi etnik temelde bölünmeye ve ayrıştırmaya götürmektedir. Bu çok tehlikelidir. İki dönemdeki büyük tahribat üçüncü dönemde olmamalıdır. Zira iktidarın üçüncü dönemi olmamalıdır. AK Parti bu seçimde tasfiye edilmeli ve Türk siyasi hayatından çıkarılmalıdır.

Burada en önemlisi AK Partili aziz kardeşlerimizdir. Onlara sesleniyorum. Dolayısıyla sizlere sesleniyorum. Özellikle AK Parti'ye oy veren vatandaşlarım. AK Parti'ye bir soru sorun üçüncü dönemi neden bu kadar ısrar ediyorsunuz, kime söz verdiniz hangi mecburiyet altında kaldınız, diye sorun. Size dur diyoruz ve iktidardan uzaklaşın diyoruz, deyin.

Bunu yapmak lazımdır. Yoksa başbakan ne yaptığını şaşırmıştır. Nerede ne konuştuğunu şaşırmaya başlamıştır. Vatandaşı azarlamaya yönelik bir davranış içine girmiştir. Sabahtan akşama kadar televizyonda konuşuyor ama sizin sıkıntılarınızdan bahsetmiyor. Hayali projelerle milletimizi aldatıyor. Afişleri görüyorsunuz 9 yılda hiçbir şey yapmadan büyükşehir hayaliyle vatandaşları aldatıyor. Yeni yeni imar alanları açıp kendi müteahhitlerini zenginleştirmek gibi bir hesabın içine girdiğini görüyoruz. Bunun Yüce Divanda hesap sorulma zamanı geldiği düşüncesindeyiz."

"ANNE VE BABALAR ÇOCUKLARI İÇİN ÜZÜLÜYOR"

Türkiye'deki anne ve babaların çocukların geleceğinden endişe ettiklerini savunan Bahçeli, "Ülkenin çok ciddi sorunları vardır. Bu ülkede çok büyük uçurumlar oluşmuştur. Başbakan lale ve sülale devrini yalakalarıyla yaşarken vatandaşın ne hale geldiğini görmemektedir." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye'de 6 milyon işsizin en önemli kesimini gençler oluşturuyor. Bunlar çalışma arzusu taşıyorlar. Yeter ki elim ekmek tutsun diyorlar ama aradan aylar yıllar geçiyor. Bu aziz milletin evlatları işsizlik karşısında eziliyor perişan oluyor. Kara kara düşünüyor. Anne babalar da bu durumdan üzülüyor.

Kızımı ve oğlumu belli bir yaşa getirdim diploma almaları için gayret gösterdim. Elinde diploması var ama aşı yok işi yok. Buna bir iş bulsak baş göz etsek annelik babalık görevini yerine getirsek de mürüvvetlerini görsek diyor. Onların huzuru ağzının tadı kaçıyor. Nüfusumuzun yüzde 18'i yani 13 milyon vatandaşımız yoksulluk ve açlık sınırının altındadır. Özellikle açlık sınırının altındakiler gittikçe artmaktadır. Öyle vatandaşlar var ki çocukları aç yatıyor. Başbakan uçak fabrikaları yapacağını söylüyor ama kaç kişiye iş vereceğini söylemiyor." ifadesini kullandı.

Bahçeli, Hatay'daki mitinginde milletvekillerine sahip çıkılmasını istedi. "Hatay her zaman milliyetçi hareketi bağrına bastı. Belediye başkanı verdiniz. Milletvekili verdiniz. Şimdi iktidar olmak istiyorum. Milletimize hizmet etmek istiyorum. MHP'yi birinci parti yapın." dedi.

"MUTLAKA SANDIĞA GİDİN"

Seçimin hayırlı uğurlu olmasını dileyen Bahçeli, "Muhterem vatandaşlarım, 12 Haziran seçimleri bugüne kadar yapılanlardan farklı bir anlam taşımaktadır. Yol ayrımına sürüklenmiş bir ülkede geleceğimiz bu seçimde daha net ve açık bir şekilde ortaya konulacaktır. Sizlerden istirhamım şudur. Çok önemli bir işiniz yok ise sandığa gitmelisiniz. Yakınlarınızın mutlaka sandığa gitmesini sağlayın ve iradenizi ortaya koyun. Bu ülke sizindir karar da sizin olmalıdır." diye konuştu.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=20396}

 



Bu haber 805 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,425 µs