En Sıcak Konular

MAHMUT HOCAEFENDİ'NİN SİYASİ TERCİHİ AÇIKLANDI

11 Haziran 2011 01:10 tsi
MAHMUT HOCAEFENDİ'NİN SİYASİ TERCİHİ AÇIKLANDI İsmailağa camiasının önde gelen hocalarından Mehmet Talu; ''Efendi Hazretleri Erbakan Hocamızdan ve Milli Görüş'ten başka yere oy vermemiştir. Kimseden de bugüne kadar Milli Görüşten başka bir yere oy vermesini istememiştir" dedi

İşte Efendi Hazretleri'nin siyasi tercihi

İsmailağa camiasının önde gelen hocalarından Mehmet Talu, seçimler öncesinde Milli Gazete'ye açıklamalarda bulundu. "Oy vermek büyük bir mesuliyet gerektirir" diyen Talu, seçmenlerin oylarını bilinçli vermesi gerektiğini söyledi. Talu, "Oy vermek onay vermektir ve her onay mesuliyet gerektirir. Çünkü oy vermek vekalet vermek demektir. Oy verilen kişinin yaptıklarından oy verenler de sorumlu olur" şeklinde konuştu.

Mahmut Ustaosmanoğlu Efendi Hazretleri adına siyasi konularda yapılan bir takım dedikoduların aslı olmadığını anlatan Mehmet Talu Hoca, "Efendi hazretlerinin öteden beri tavrı ve duruşu bellidir. Milli Görüş çizsizinde olmuştur.  Efendi Hazretleri Erbakan Hocamızdan ve Milli Görüş'ten başka yere oy vermemiştir. Kimseden de bugüne kadar Milli Görüşten başka bir yere oy vermesini istememiştir" dedi.
 
İsmailağa camiasının önde gelen hocalarından Mehmet Talu, seçimler öncesinde Millî Gazete'ye açıklamalarda bulundu. "Oy vermek büyük bir mesuliyet gerektirir" diyen Talu, seçmenlerin oylarını bilinçli vermesi gerektiğini söyledi. Talu, "Oy vermek onay vermektir ve her onay mesuliyet gerektirir. Çünkü oy vermek vekalet vermek demektir. Oy verilen kişinin yaptıklarından oy verenler de sorumlu olur" şeklinde konuştu. Mahmut Ustaosmanoğlu Efendi Hazretleri adına siyasi konularda yapılan bir takım dedikoduların aslı olmadığını anlatan Mehmet Talu Hoca, "Efendi hazretlerinin öteden beri tavrı ve duruşu bellidir. Milli Görüş çizgisinde olmuştur.  Efendi Hazretleri Erbakan Hocamızdan ve Milli Görüş'ten başka yere oy vermemiştir. Kimseden de bugüne kadar Milli Görüşten başka bir yere oy vermesini istememiştir" açıklamasında bulundu.
 
Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Adayı ve Mahmut Hoca Efendi'nin torunu Emre Ustaosmanoğlu da, gazetemize konuştu. Mahmut Hoca Efendi'nin Saadet Partisi'ni desteklediğini hatırlatan Emre Ustaosmanoğlu; "Mahmut Efendi hiçbir zaman AKP'ye oy verin gibi bir açıklamada bulunmamıştır. Bunlar kasıtlı olarak yapılıyor ve dedikodular da Efendi hazretlerini üzüyor" dedi. Efendi Hazretlerinin hayatını Kur'an-ı Kerim ve sünnet üzerine kurduğunu belirten Emre Ustaosmanoğlu,  "Dolayısıyla böyle bir insanın müritlerine öğreteceği bilgiler bellidir. O bize bir hadiseyle karşılaştığımızda nasıl davranacağımızı öğretir ki bu olayla karşılaştığımızda bir daha ona sormayalım. Biz bir eve girerken ne dua ediyorsak, villaya, saraya ve gecekonduya girerken de aynı duayı ediyoruz. Onun son dönemde yapılan domuz etinin kasaplık havanlar statüsüne koyulması, zinanın suç olmaktan çıkarılması ve bu anlamda iyice yaygınlaşması ve Irak'ta yaşanan zulme çok fazla üzüldüğünü biliyoruz. Bu anlamda onun duasından başka bir şeye ihtiyacımız olmadığını yinelemek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak beraberindeki bir heyetle birlikte İsmailağa Camii Emekli İmam Hatibi Mahmut Ustaosmanoğlu'nu ziyaret etmişti.
 
Ziyarette Kamalak'a, Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer, Teşkilat Başkanı Hüseyin Oruç ve Mahmut Ustaosmanoğlu Hoca Efendi'nin akrabası ve Saadet Partisi Milletvekili Adayı Emre Ustaosmanoğlu eşlik etmişti. Genel Başkan Mustafa Kamalak başkanlığındaki Saadet heyetini "Bizim arkadaşlarımız gelmiş" sözleriyle karşılayan Mahmut Ustaosmanoğlu Hoca Efendi, heyete büyük ilgi göstermiş ve duada bulunmuştu. İsmailağa Camii Emekli İmam Hatibi Mahmut Ustaosmanoğlu Hoca Efendi, seçimlerde Saadet Partisi'nin başarı için de duada bulunmuştu.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/iste-efendi-hazretleri-nin-siyasi-tercihi-205463.htm}



Bu haber 1,605 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,287 µs