En Sıcak Konular

GÜL: İKİ ÜLKEDE KAZANÇLI ÇIKACAK

16 Ocak 2008 13:01 tsi
GÜL: İKİ ÜLKEDE KAZANÇLI ÇIKACAK Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, artık gücü olanın bütün piyasalara erişebildiği, gücü yetenin herkese mal satabildiği bir dünyada yaşandığını belirtti...

KAHİRE - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, artık gücü olanın bütün piyasalara erişebildiği, gücü yetenin herkese mal satabildiği bir dünyada yaşandığını belirterek, Türkiye'nin Mısır'da kuracağı sanayi bölgesi gibi projelerin dünya ticaretinde daha çok yer edinmeyi sağlayacağını söyledi.
     Cumhurbaşkanı Gül, Kahire'nin 30 kilometre dışında bulunan 6 Ekim Sanayi Şehri'nde kurulacak Türk Sanayi Bölgesinin temel atma törenine katıldı.
     Gül, burada yaptığı konuşmada, Mısır ile çok iyi bir şekilde seyreden ikili ilişkileri daha da güçlendirecek görüşmeler yaptıklarını ifade etti. Bu görüşmelerde sadece siyasi ilişkileri ele almadıklarını, bunun yanında ekonomik ilişkilerin nasıl daha iyi geliştirileceği yönünde birçok görüşmeler de yaptıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, şöyle konuştu:
     ''Bu çerçevede, birçok anlaşmalar imzalandı. Bunların en sonuncusu geçen sene imzalanan serbest ticaret anlaşması. Serbest ticaret anlaşmasını imzalarken de birçok kaygılar vardı. Ama bugün görüyorum ki bunların hepsi gereksizmiş. Serbest ticaret anlaşması hem Türkiye'nin, hem Mısır'ın işine yarıyor, hem Türk iş adamlarının, hem Mısırlı iş adamlarının daha da zenginleşmesine, daha da güçlenmesine yardımcı oluyor."
     İki ülkenin takip ettiği benzer reformist ekonomik programlar neticesinde birçok güzel projenin ortaya çıktığına dikkati çeken Gül, bunlardan birisinin de bugün burada gerçekleşen proje olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül, şöyle devam etti:
     ''Artık kimin gücü varsa dünyadaki bütün piyasalara erişebilir. Bugünkü dünya öyle bir dünya ki... Ticaretin globalleştiği, herkesin her şeye ulaşabildiği, gücü yetenin herkese mal satabildiği bir dünyada yaşıyoruz ve müthiş bir rekabet içerisindeyiz. Bu tip projeler, organizasyonlar, dünya ticaretinde daha çok yer edinmeyi sağlar. Bazen Türkiye'de, bazen Rusya'da, bazen Kahire'de üretirsiniz, ama dünya piyasalarına neresi sizi daha çok yakınlaştırıyorsa oraya gidebilirsiniz ve bu avantajlardan yararlanabilirsiniz.
     Bugünkü projeyi böyle görmek gerekiyor. İnanıyorum ki, bu projeyi gerçekleştirme adımı atılıyor, kısa süre içerisinde büyük bir ekonomik faaliyetin olacağına inanıyorum. Bu karşılıklı kazan kazan ilkesini bir kez daha gerçekleştirecek ve her iki ülkenin iş adamları bu işten kazançlı çıkacak.
     Bu projenin yan etkileri de olacak. Siyaseten iki ülkeyi birbirine daha çok kaynaştıracak, gidiş gelişler, turizm, ulaştırma alanlarındaki işbirliği daha çok gelişecek. Bankacılık sektöründe inanıyorum ki yeni yeni adımlar atılacaktır. Sadece bu projeyi burada gördüğünüz faaliyetlerle sınırlı düşünmeyin, bunun çok yan etkileri olacak ve bunların hepsi çok güzel olacaktır.''


Bu haber 381 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,618 µs