En Sıcak Konular

THE ECONOMİST AKP'Yİ ÖVERKEN İYİ İDİ

8 Haziran 2011 22:03 tsi
THE ECONOMİST AKP'Yİ ÖVERKEN İYİ İDİ The Economist’in AKP, Erdoğan ve AKP’li bakanlarla ilgili övgü dolu haber ve yorumları,AKP ve yandaşlarını oldukça mutlu ederdi.

Bu haberler çok mutlu etmişti

The Economist’in AKP, Erdoğan ve AKP’li bakanlarla ilgili Türk medyasında manşetlere çıkan övgü dolu haber ve yorumlar…

Türkiye’ye olan yakın ilgisi ile dikakt çeken İngiliz The Economist dergisi, son sayısında “AKP demokrasi için en ideal seçenek değil. Oyunuzu CHP’ye verin” çağrısı yapınca bir anda AKP hükümeti ve ona yakın medya tarafından hedef haline getirildi.

Hatta bu yorum, “Türkiye’yi dizayn ederek İsrail güdümünde bir iktidar oluşturma” oyununun uluslar arası uzantısı olarak değerlendirenler bile oldu.

Ancak, bu makale The Economist’in Türkiye hakkında yazdığı ilk makale değildi. Dergi, AKP’nin iktidara geldiği ilk günlerden bu yana Türkiye ile ilgili onlarca haber, yorum ve makaleye yer verdi.

O ZAMAN GÖKLERDEYDİ

Geriye dönüp bakıldığında, The Economist dergisinde yayımlanan makalelerin büyük bri çoğunluğu da Başabakan Erdoğan, AKP hükümeti, AKP’nin dış politikaları, AKP’nn ekonomi politikaları, Ergenekon soruşturması, AKP’nin kapatma davası gibi pek çok kritik konuda derginin AKP’yi destekleyen makalelere yer verdiği görülüyor.

Bu haber ve makaleleri yayımlarken, AKP’ye yakınlığı ile bilinen haber ajansları ve medyanın da en yakından takip ettiği yurt dışı yayınlarının başında The Economist geliyordu.

Dergiden yapılan alıntılar, anından Türk medyasına servis ediliyor ve bu yorumlar da AKP’ye yakın medya tarafından manşetlerden duyuruluyordu.

Ancak ne olduysa, The Economistin ‘AKP’yi otoriter eğilimler göstermekle’ suçlaması ve “Yeni CHP’ye oy verin” çağrısı yapmasıyla oldu.

Yıllarca bu övgüler karşısında "Biz kendimizi yedi düvele anlattık ama içerde bazıları bizi anlamıyor" diyen Başbakan Erdoğan da dergiye sert tepki gösterdi.

Derginin haberlerini manşetlerine taşıyan ve aralarında Anadolu Ajansı ve TRT gibi devlet kuruluşlarının da olduğu medya grupları bir anda The Economisti ‘kumpasçı’ ilan etti.

Üstelik, derginin aylar önce Kemal Kılıçdaroğlu’nu yerden yere vuran yorumunu manşet yaptıklarını da halkın unuttuğunu düşünerek!

İşte, bugüne kadar The Economist’te yayımlanan ve “AKP medyasında” manşet olan haberlerden bazıları…(FOCUSHABER.COM) 



Bu haber 1,017 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,910 µs